pontosnews.gr
Σάββατο, 6/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αθλητικό Κέντρο Πάλης Σταυρούπολης: Μια νέα εποχή αρχίζει – Το Σάββατο τα εγκαίνια από το Δήμο Παύλου Μελά και τον Παλαιστικό Σύλλογο «Τραπεζούντα»

Μιλούν στο pontosnews.gr οι Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Θέμης Ιακωβίδης και ο πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης που θα τιμηθεί για τις επιτυχίες του. Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

31/03/2023 - 2:33μμ
Από αριστερά οι Αλέξανδρος Κοτανίδης (Γ.Γ. του Παλαιστικού Συλλόγου «Τραπεζούντα», Γκίβι Μπλιάτζε (παλαιστής), Σάκης Λαζαρίδης (αντιδήμαρχος), Δημήτρης Δεμουρτζίδης (δήμαρχος), Θέμης Ιακωβίδης (προπονητής), Γιώργος Κουγιουμτσίδης (παλαιστής) και Γρηγόρης Κουγιουμτσίδης (πρόεδρος του συλλόγου και πατέρας του αθλητή). Είχαν βρεθεί όλοι μαζί στο δημαρχείο, το 2021, αμέσως μετά τις μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Κουγιουμτσίδη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που είχε διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας (φωτ.: Δήμος Παύλου Μελά)

Από αριστερά οι Αλέξανδρος Κοτανίδης (Γ.Γ. του Παλαιστικού Συλλόγου «Τραπεζούντα», Γκίβι Μπλιάτζε (παλαιστής), Σάκης Λαζαρίδης (αντιδήμαρχος), Δημήτρης Δεμουρτζίδης (δήμαρχος), Θέμης Ιακωβίδης (προπονητής), Γιώργος Κουγιουμτσίδης (παλαιστής) και Γρηγόρης Κουγιουμτσίδης (πρόεδρος του συλλόγου και πατέρας του αθλητή). Είχαν βρεθεί όλοι μαζί στο δημαρχείο, το 2021, αμέσως μετά τις μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Κουγιουμτσίδη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που είχε διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας (φωτ.: Δήμος Παύλου Μελά)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε ένα αθλητικό στολίδι, που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ και έκτοτε αφέθηκε εγκαταλελειμμένο στο έλεος κάθε λογής βανδάλων, στο Αθλητικό Κέντρο Πάλης του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης που εγκαινιάζεται το απόγευμα του Σαββάτου 1 Απριλίου, θα προπονείται στο εξής ο Παλαιστικός Σύλλογος «Τραπεζούντα».

Ένας σύλλογος που κατάφερε να φέρει στη χώρα μας πολλά μετάλλια με το άθλημα της πάλης και να βγάλει σωρεία ταλέντων, κάνοντας προπονήσεις σε ανήλιαγα υπόγεια το χειμώνα και σε συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι, σε χώρους χωρίς ντουζιέρες και με τους αθλητές του να γεμίζουν μύκητες.

Με το νέο γυμναστήριο πλέον δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η μέχρι στιγμής πετυχημένη πορεία του να εκτοξευθεί.

Οι χρόνιες προσπάθειες του Δήμου Παύλου Μελά στέφθηκαν με επιτυχία και το Αθλητικό Κέντρο Πάλης πέρασε στην κατοχή του, με την άδεια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τη σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου των Εθνικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Πέτρογλου.

Εδώ ευχόμαστε να προπονούνται μελλοντικοί πρωταθλητές της πάλης (φωτ.: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης)

Για να φτάσει, όμως, η στιγμή που η Πολιτεία θα έδινε το «πράσινο φως» για να περάσει το γυμναστήριο στην κατοχή του Δήμου Παύλου Μελά και προς χρήση στον Παλαιστικό Σύλλογο «Τραπεζούντα», θα έπρεπε ένα σπλάχνο του τελευταίου να φέρει μία ακόμα τεράστια επιτυχία στη χώρα μας στο άθλημα της ελευθέρας πάλης.

Ο μόλις 21 ετών με ποντιακή καταγωγή αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου «Τραπεζούντα» Γιώργος Κουγιουμτσίδης έφερε πριν από λίγο καιρό το τρίτο του χρυσό πανευρωπαϊκό μετάλλιο –κάτι που δεν κατάφερε ποτέ αθλητής της ελευθέρας πάλης της χώρας μας– κι έτσι μπήκε το «νερό στ’ αυλάκι» για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για το σκοπό που κατασκευάστηκε, τη φιλοξενία αθλητών.

Στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Πάλης, στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου 1 Απριλίου, θα τιμηθεί ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

Ο πρωταθλητής μας, πέρα από τα τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πήρε ένα ασημένιο σε παγκόσμιο επίπεδο και άλλα τρία επίσης ασημένια πάλι σε ευρωπαϊκό.

Όσον αφορά τα μετάλλια που κατέκτησε σε πανελλήνιους αγώνες σε διάφορες ηλικίες, όπως λέει στο pontosnews.gr, έχει πάψει να τα μετράει.

«Καταφέραμε να δώσουμε “ζωή” σ’ έναν εγκαταλελειμμένο αθλητικό χώρο»

Μιλώντας στο pontosnews.gr ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, έκανε λόγο για πολλές προσπάθειες από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια, οι οποίες στέφθηκαν τελικά με επιτυχία.

Εξωτερική άποψη του Αθλητικού Κέντρου Πάλης ενώ οι εργασίες συνεχίζονται (φωτ.: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης)

«Καταφέραμε να δώσουμε “ζωή” σε ένα εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο αθλητικό χώρο. Είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά, δυστυχώς, δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Βανδαλίσθηκε πολλές φορές και άλλες τόσες κλάπηκε ο εξοπλισμός του. Σε συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Πέτρογλου παραχωρήθηκε το αθλητικό κέντρο σε εμάς κι έτσι αποκτάει ξανά “ζωή”. Βγάζουμε τους αθλητές της πάλης από τα υπόγεια, όπου έκαναν προπονήσεις και τους φέρνουμε σε έναν υπερσύγχρονο χώρο, όχι μόνο για να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους, αλλά για να φέρουν ακόμα μεγαλύτερες», τονίζει στο pontosnews.gr ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

«Ήμασταν χειρουργοί χωρίς εργαλεία. Τώρα τα αποκτήσαμε»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο Παλαιστικός Σύλλογος «Τραπεζούντα» μπορεί να προπονείται στο εξής στο σύγχρονο γυμναστήριο, δήλωσε στο pontosnews.gr ο προπονητής του συλλόγου αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής της πάλης Θέμης Ιακωβίδης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι τώρα ήταν σαν τους χειρουργούς που δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψουν. Τώρα τα απέκτησαν και αυτό θέτει τις βάσεις για νέες μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου «Τραπεζούντα» και ομοσπονδιακός προπονητής της πάλης Θέμης Ιακωβίδης (φωτ.: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης)

«Η νέα μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Κουγιουμτζίδη, που πήρε τρίτο χρυσό μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που δεν κατάφερε κανένας Έλληνας στην ελευθέρα πάλη, έβαλε τις βάσεις, για να δώσει την άδεια ο υφυπουργός Αθλητισμού και να χρησιμοποιήσουμε το γυμναστήριο. Ήταν πολλά χρόνια κλειστό και με πρωτοβουλία του Δήμου Παύλου Μελά τώρα ανοίγει.

Το σωματείο μας διαθέτει την καλύτερη σχολή στον κόσμο στο θέμα της τεχνικής και τώρα απέκτησε κι ένα σύγχρονο γυμναστήριο, με καινούργια αποδυτήρια, ντουζιέρες και όργανα γυμναστικής.

»Είμαστε ένας σύλλογος που έχει πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και διακρίσεις από πολλά παιδιά. Τώρα μπορούμε να πάμε πιο μπροστά και να φέρουμε περισσότερες επιτυχίες», τονίζει ο Θέμης Ιακωβίδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πολύ κακές συνθήκες, κάτω από τις οποίες προπονούνταν μέχρι σήμερα οι αθλητές του συλλόγου.

Εικόνα από το εσωτερικό του γυμναστηρίου (φωτ.: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εθελοντισμού Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης)

«Κάναμε προπονήσεις στο υπόγειο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Σταυρούπολης, χωρίς μπάνια και το καλοκαίρι με σαράντα βαθμούς Κελσίου. Πώς να βγάλεις προπόνηση με τόση ζέστη; Οι αθλητές μας γέμιζαν μύκητες. Πολλές φορές αναγκαζόμασταν να πάμε για προπονήσεις στο εξωτερικό. Μέχρι την Οσετία και την Ουκρανία, πριν από τον πόλεμο, φτάσαμε για προπονήσεις. Πλέον θα έρχονται εδώ από το εξωτερικό ομάδες για προπονήσεις και θα αυξηθούν οι αθλητές μας, αφού ήδη με παίρνουν τηλέφωνο πολλοί ενδιαφερόμενοι. Σήμερα έχουμε 130 αθλητές και με το νέο γυμναστήριο πιστεύω ότι θα φτάσουμε τους 330. Ήταν χρόνιο το αίτημά μας να μας δοθεί για προπονήσεις το γυμναστήριο, αλλά οι διακρίσεις μας έκαναν πιο έντονη τη διεκδίκησή μας», αναφέρει ο προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου «Τραπεζούντα».

«Νιώθω χαρούμενος που έπαιξε ρόλο το μετάλλιό μου»

Πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι παραδίνεται για χρήση στο σύλλογό του το γυμναστήριο αλλά και για το ότι και το δικό του μετάλλιο συνέβαλε σε αυτό, εμφανίστηκε στο pontosnews.gr ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

(Φωτ.: UWW )

«Το μετάλλιό μου έπαιξε ένα μικρό ρόλο για να ανοίξει το γυμναστήριο και είμαι πολύ χαρούμενος που δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι. Μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες προπόνησης, αφού οι εγκαταστάσεις δεν ήταν αυτές που πρέπει. Το καινούργιο γυμναστήριο είναι δέκα φορές καλύτερο από εκείνο που κάναμε προπόνηση. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε έναν καλύτερο δρόμο και άρα θα έχουμε περισσότερες επιτυχίες. Αυτό ισχύει τόσο για εμένα όσο και για όλους τους συναθλητές μου», τονίζει ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην ελευθέρα πάλη.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Οι Δόλοπες» υποδέχονται δυναμικά την πολιτιστική περίοδο 2025-2026

5/09/2025 - 8:05μμ
(Φωτ.: Αρχείο ΕΠΜ· εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Γλυκυτάτη μου Κλειώ»: Σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 1921, ο Αλέξανδρος Ακριτίδης αποχαιρετά την οικογένειά του πριν οδηγηθεί στις αγχόνες της Αμάσειας

5/09/2025 - 4:42μμ
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζουντα)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»: Αρχίζουν οι εγγραφές και οι δραστηριότητες για τη νέα περίοδο

5/09/2025 - 2:45μμ
Τραπεζούντα, Ιούλιος 1916: Ο δήμαρχος Ιωάννης Τριφτανίδης  προσφωνεί τον Μέγα Δούκα της Ρωσίας Νικολάι Νικολάγιεβιτς που μόλις έχει φτάσει με τα στρατεύματά του. Στο κέντρο ο μητροπολίτης Χρύσανθος (φωτ.: Αρχείο ΕΜΠ. Εικ.: ΧΚ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Τραπεζούντος Χρύσανθος: Θερμαίνωμεν εις τους κόλπους ημών τους Μουσουλμάνους, ίνα κατόπιν ως όφεις δήξωσι τους ευεργέτας

5/09/2025 - 10:40πμ
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου μάρτυρας στην Καταστροφή της Σμύρνης – «Κυνηγημένοι απ’ τον ίδιο τον Διάβολο»

4/09/2025 - 8:56μμ
Στιγμιότυπο από το «Μοθωπορί αροθυμίας» του 2022 (φωτ.: Facebook / Nikos Alvanoudis)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντιοι Ελευθερίου-Κορδελιού: Ξεκινά την Παρασκευή το 27ο «Μοθωπορί αροθυμίας»

4/09/2025 - 7:59μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους «μαθητές» της – Όλα τα τμήματα της νέας περιόδου

4/09/2025 - 6:24μμ
Μέλη του εφηβικού τμήματος παραστάσεων των «Αργοναυτών» Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Δήμος Κιλκίς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δυναμικό πέρασμα των «Αργοναυτών» Κιλκίς από την εμποροπανήγυρη της πόλης

4/09/2025 - 3:35μμ
Εξωτερική άποψη του παρεκκλησίου της Παναγίας Σουμελά (φωτ. facebook.com/ Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Πετρωτό)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά «ρίζωσε» και στο Πετρωτό της Θεσσαλονίκης

4/09/2025 - 10:24πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Κοινωνιογλωσσολογικές διαστάσεις της ποντιακής διαλέκτου – Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση

3/09/2025 - 9:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Εθνική πέντε… αστέρων – Ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

7 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Πιλοτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης σε 20 λύκεια – «Τεράστια πρόκληση αλλά και ευκαιρία»

8 ώρες πριν
O γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νικόλαος Παπαδάκης (φωτ.: facebook/Kyriakos Pierakkakis)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Ν. Παπαδάκης

8 ώρες πριν
Έλληνες στο Τσανάκκαλε (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Β', εφ. «Καθημερινή»)

1922 – Μαρτυρία Κυριάκου Κουκουλήθρα: Οι άλλοι που ήταν εξορία γύρισαν αποδεκατισμένοι· πέθαναν πολλοί εκεί

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων: Φουλ για μετάλλιο η Εθνική

10 ώρες πριν
Ο όχλος λεηλατεί κατάστημα στο Πέρα (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)

Κωνσταντινούπολη: Σε εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign