pontosnews.gr
Σάββατο, 20/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιχείρηση Υάκινθος: «Άκρως επικίνδυνοι, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς» οι δύο Πακιστανοί – Αποκαλυπτικοί διάλογοι έρχονται στο φως

Κρατούνται ακόμη οκτώ συμπατριώτες τους από την ίδια περιοχή – Μέλος ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας ο καθοδηγητής που έδινε τις εντολές από το Ιράν

30/03/2023 - 12:07πμ
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τόσο ο καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητά και γνωρίζονταν από πριν (φωτ.: kathimerini.gr)

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τόσο ο καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητά και γνωρίζονταν από πριν (φωτ.: kathimerini.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.

Η επιχείρηση, η οποία φέρει την κωδική ονομασία «Υάκινθος», υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε από την ΕΥΠ τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από πληροφορίες για πιθανή απόπειρα δημιουργίας τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία παρείχε τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες, κυρίως για τον «εγκέφαλο», έναν 30χρονο Πακιστανό, που φέρεται ότι έδινε τις κατευθύνσεις από το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτός από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που σκόπευε να αιματοκυλίσει το εστιατόριο στου Ψυρρή, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι οκτώ Πακιστανοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών, γιατί κατάγονται από την ίδια περιοχή του Πακιστάν με τους δύο κατηγορούμενους ως μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα και τον 30χρονο καθοδηγητή τους στο Ιράν, ενώ είχαν στενές σχέσεις με τον 27χρονο και τον 29χρονο.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 3-4 από αυτούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση.

Παράλληλα, από την αποκωδικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο συλληφθέντων για τρομοκρατία με τον 30χρονο στο Ιράν, από τους ειδικούς αναλυτές της ΕΥΠ, αλλά και τις πληροφορίες που παρέχει η Μοσάντ, έρχονται στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για τις κινήσεις των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν οι παραπάνω πηγές, ο κύριος εκτελεστικός βραχίονας του πυρήνα στην Ελλάδα φέρεται ότι ήταν ο 27χρονος Χαϊντέρ, που συνελήφθη στην Ζάκυνθο, και μετά ο 29χρονος Χουσεϊν, που συνελήφθη στην Σπάρτη, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως άτομα «άκρως επικίνδυνα, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, που θα έκαναν οτιδήποτε για τα χρήματα» ενώ υπάκουαν τυφλά στις οδηγίες του 30χρονου από το Ιράν.

Από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφηθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι ο 30χρονος τους είχε υποσχεθεί ότι μετά το μακελειό θα τους έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, ενώ τους βεβαίωνε ότι τους είχε διασφαλίσει τρόπο ασφαλούς διαφυγής από την Ελλάδα για το Ιράν, όπου θα τους άνοιγαν δικό τους εστιατόριο.

Τι δείχνουν οι συνομιλίες

Συνομιλίες μεταξύ του καθοδηγητή με τον 27χρονο Χαϊντέρ στην Ζάκυνθο, που διέρρευσαν, φαίνεται ότι ο στόχος ήταν να υπάρξουν πολλοί νεκροί από το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο.

Μεταξύ αυτών που έλεγαν ήταν το πως θα χτυπήσουν. Στην αρχή έκαναν λόγο για εκρηκτικά, αλλά ο Χαϊντέρ είπε ότι δεν ήξερε από αυτά. Ύστερα ανέφερε ότι θα μπορούσε να βρει πυροβόλα όπλα, αλλά φοβόταν.

Χαϊντέρ: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια.

Καθοδηγητής: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.

Χαϊντέρ: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με «βγάλουν» και πως θα τα μεταφέρω;

Καθοδηγητής: Πάρε 2-3, τότε και να μπείτε στην κουζίνα, να ανοίξετε τις φιάλες και να βάλετε φωτιά. Στείλε ένα πρώτα να κάνει κατόπτευση, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και να μου τις στείλεις.

Σημειώνεται ότι, όπως λένε οι αρχές, τόσο ο Χαϊντέρ όσο και ο Χουσεϊν, είχαν εργαστεί κατά καιρούς σε κουζίνες εστιατορίων και μπαρ και γνώριζαν τους συγκεκριμένους χώρους.

Ο καθοδηγητής ζητάει η επίθεση να γίνει σε κλειστό χώρο, ώστε να υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ ο Χαϊντέρ λέει ότι πρέπει να είναι πολλοί οι νεκροί για να αξίζουν τα χρήματα που θα πάρουν.

Ο καθοδηγητής ζητάει επίσης μετά το χτύπημα να τραβήξουν βίντεο που να φαίνονται οι πληγές των θυμάτων καθαρά.

Γνωστός στη Μοσάντ ο καθοδηγητής

Οι ίδιοι κύκλοι της ΕΥΠ, χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν. Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στον εκτελεστικο βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση, τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητά της, και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Ο 27χρονος και ο 29χρονος είναι παράνομα στην Ελλάδα περίπου τέσσερα χρόνια, φιλοξενούνταν σε διάφορα σπίτια ομοεθνών τους και μετακινούνταν από μέρος σε μέρος, όπου απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές εργασίες. Στην Αθήνα φιλοξενούνταν σε δύο σπίτια ομοεθνών τους, από την ίδια περιοχή του Πακιστάν στους Αγίους Αναργύρους, τα οποία ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, όπου εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο – Εκκενώνονται οι περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι

20/06/2026 - 7:08μμ
Λαγοκέφαλοι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαγοκέφαλος: Στο στόχαστρο των ψαράδων με… αμοιβή

20/06/2026 - 3:53μμ
Άποψη από το φαράγγι της Σαμαριάς (φωτ.: Περιφέρεια Κρήτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί νότια της Κρήτης: Προληπτική εκκένωση στο φαράγγι της Σαμαριάς

20/06/2026 - 2:09μμ
Χάρτης του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (πηγή: EMSC / LastQuake)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Δύο δονήσεις σε 6 λεπτά κοντά στη Γαύδο

20/06/2026 - 1:12μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Παλαιά Κρωβύλη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών (φωτ.: Facebook / FireNews Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Μάχη με τη φωτιά στην Παλαιά Κρωβύλη – Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

20/06/2026 - 12:22μμ
Η αφίσα για την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Νέα τροπή στην εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

20/06/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινό σκηνικό με ήλιο και 32άρια – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

20/06/2026 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Andy Rain)
ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων

19/06/2026 - 11:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστασία Κοτανίδου: Η νέα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, από το προσφυγοχώρι Χωρύγι του Κιλκίς

19/06/2026 - 11:29μμ
Μέσα σε βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει σε πλήρη λειτουργία από αύριο, Σάββατο – Πώς θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών διαρκείας

19/06/2026 - 11:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Mundobasket 2027: Οι «εκλεκτοί» του Σπανούλη για το «παράθυρο» του Ιουλίου

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο – Εκκενώνονται οι περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι

34 λεπτά πριν
Αυτή σίγουρα δεν είναι η φωτογραφία για την οποία «ικέτευε» η Μελόνι (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

ΗΠΑ-Ιταλία: Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ Τραμπ και Μελόνι – «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου» λέει η Ιταλίδα πρωθυπουργός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)

Λάρισα: «Το Ροδάφνον» έκλεισε 20 χρόνια δράσης σε μια βραδιά γιορτής, συγκίνησης και ποντιακής παράδοσης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: sarah782 / Pixabay)

Διατροφή: Πώς επηρεάζουν τις συνήθειές μας οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιρού

2 ώρες πριν
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)

Ιράν: Το εκ νέου κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση 

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign