pontosnews.gr
Σάββατο, 4/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο μόνιμος σταθμάρχης – «Δεν θα άλλαζε κάτι αν έμενα μέχρι τις 23:00»

Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια

28/03/2023 - 11:36μμ
Σύμφωνα με τον μόνιμο σταθμάρχη, ο προφυλακισμένος συνάδελφός του είχε εργαστεί πριν το δυστύχημα τουλάχιστον δέκα φορές ως νυχτερινός στον σταθμό Λάρισας και ήταν «απόλυτα εξοικειωμένος με τον σταθμό και τον τοπικό πίνακα χειρισμού αιχμών»  (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Σύμφωνα με τον μόνιμο σταθμάρχη, ο προφυλακισμένος συνάδελφός του είχε εργαστεί πριν το δυστύχημα τουλάχιστον δέκα φορές ως νυχτερινός στον σταθμό Λάρισας και ήταν «απόλυτα εξοικειωμένος με τον σταθμό και τον τοπικό πίνακα χειρισμού αιχμών» (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια και είχε αποχωρήσει μισή ώρα νωρίτερα από το σταθμό της Λάρισας, μετά από την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή που ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε η εμφάνιση κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κατοικεί, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του προσάπτουν για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και των πλημμελημάτων της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ στο απολογητικό υπόμνημά του επισήμανε ότι ολοκλήρωσε τη βάρδια του στις 22.30 και πως δεν έπρεπε να παραμείνει μέχρι τις 23.00, καθώς δεν θα άλλαζε κάτι ως προς το δυστύχημα.

Ειδικότερα, τονίζει ότι το χρονικό διάστημα 22.00 με 23.00 δεν έχει την έννοια της συνυπηρέτησης, αλλά πρόκειται για το χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να συντελεστεί ομαλώς και με ασφάλεια η μεταβίβαση της υπηρεσίας από τον ένα σταθμάρχη στον άλλο.

«Οι ώρες που συμπίπτουν στις τρεις βάρδιες, είναι ώρες που υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξασφαλίζεται η ομαλότητα της μετάβασης και η ασφαλής μετάβαση» δήλωσε για το ζήτημα ο δικηγόρος του Νίκος Νάννος.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είχε εργαστεί πριν το δυστύχημα τουλάχιστον δέκα φορές ως νυχτερινός στον σταθμό Λάρισας και εκτίμησε ότι ήταν «απόλυτα εξοικειωμένος με τον σταθμό και τον τοπικό πίνακα χειρισμού αιχμών».

Για τις μουτζούρες

Σχετικά με τις μουτζούρες στο βιβλίο των βαρδιών συμπλήρωσε ότι «από αβλεψία μου είχα συμπληρώσει όμως λαθεμένα την ώρα παράδοσης, την οποία και διόρθωσα στο σωστό, κάνοντας όμως μουτζούρα, την οποία και διόρθωσα πάραυτα με διορθωτικό υγρό, χωρίς όμως τούτο ν’ αλλάζει κάτι στο πραγματικό γεγονός ότι η ώρα παράδοσης-παραλαβής της υπηρεσίας μου ως σταθμάρχη είναι η 22:30, δηλαδή αυτή που αναγράφεται στο βιβλίο».

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης βάρδιας της Λάρισας στην απολογία του είχε ρίξει μερίδιο ευθύνης τόσο στον συμβασιούχο όσο και στον μόνιμο σταθμάρχη.

Είχε υποστηρίξει ότι ο πρώτος έφυγε στις 22:15 και ο δεύτερος 10 λεπτά αργότερα αφήνοντας τον μόνο του να επιβλέψει την κίνηση των δρομολογίων.

Μεθαύριο, Πέμπτη, πρόκειται να απολογηθεί ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια μέχρι και τις 23:00 να υπάρχουν δύο σταθμάρχες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

3/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

3/04/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς κινδύνους – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

3/04/2026 - 7:20μμ
(Φωτ. Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη: Ο δήμος δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

3/04/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 77χρονη στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του συζύγου της

3/04/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

3/04/2026 - 2:08μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου

3/04/2026 - 1:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της στα Κουφάλια

3/04/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς αγορά και δρόμοι: Εορταστικό ωράριο, υψηλές τιμές και αυστηροί έλεγχοι

3/04/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός στη Λιόν

1 ώρα πριν
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, ανάμεσα σε παιδιά ντυμένα με ποντιακές φορεσιές (φωτ.: Livemedia)

Θρυλόριο: Για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά θα ψάλουν τα κάλαντα των Βαΐων – Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία του Πόντου

2 ώρες πριν

«Οι Νεράιδες του Πόντου» στη Βέροια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: jessicauchoas / Pixabay)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή – Αναζητά μόλις 152 εκατ. δολάρια!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign