pontosnews.gr
Σάββατο, 4/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ώρα της Γης 2023: Έσβησαν για μια ώρα τα φώτα σε Ακρόπολη, Λευκό Πύργο, Καλλιμάρμαρο, Κάστρο Άμφισσας, Σούνιο

Στη δράση συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας

26/03/2023 - 12:31πμ
Ο βράχος της Ακρόπολης με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της  συμμετοχής της Αθήνας στην «Ώρα της Γης», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Ο βράχος της Ακρόπολης με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αθήνας στην «Ώρα της Γης», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου τη φωνή τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, αλλά και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη.

Σύμφωνα με το WWF, χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις, αξιοθέατα και τοπόσημα απ’ όλο τον κόσμο έλαβαν ενεργά μέρος στη φετινή «Ώρα της Γης», σβήνοντας συμβολικά για μία ώρα τα φώτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης». Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο Ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος Επικοινωνίας & Κινητοποίησης, WWF Ελλάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η “Ώρα της Γης” είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για το περιβάλλον και αποτελεί ένα ισχυρό κάλεσμα σε δράση. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φορείς παγκοσμίως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και παλεύουμε μαζί για τον κόσμο που μας αξίζει. Φέτος, η Ελλάδα έδωσε για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών, με εμβληματικά τοπόσημα που συσκοτίστηκαν, πολίτες που ενεργοποιήθηκαν, φορείς και επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο. Αυτή η συμμετοχή μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση και να αντιμετωπίσουμε τη διπλή κρίση του κλίματος και της απώλειας της βιοποικιλότητας».

Τέλος, για μια ακόμα χρονιά, στην πρωτοβουλία συμμετείχε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Η αποκατάσταση της φύσης στο επίκεντρο της «Ώρας της Γης 2023»

Φέτος ειδικά, η «Ώρα της Γης» εστίασε στην αποκατάσταση της φύσης, στην αποκατάσταση δηλαδή υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς κυρίως δραστηριότητες. Η κατάσταση της υγείας του πλανήτη μας, έχει δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα.

Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει απτή καθημερινότητά με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το WWF, η φετινή «Ώρα της Γης» απηύθυνε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αφήσουν για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φύσης. Με δράσεις -συμβολικές και μη- οι πολίτες απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γίνουν και αυτοί μέρος της λύσης.

Αυτή η μία ώρα που αφιέρωσαν στη φύση εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδότησε τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ηλ. Π.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

3/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

3/04/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς κινδύνους – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

3/04/2026 - 7:20μμ
(Φωτ. Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη: Ο δήμος δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

3/04/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 77χρονη στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του συζύγου της

3/04/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

3/04/2026 - 2:08μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου

3/04/2026 - 1:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της στα Κουφάλια

3/04/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς αγορά και δρόμοι: Εορταστικό ωράριο, υψηλές τιμές και αυστηροί έλεγχοι

3/04/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός στη Λιόν

7 ώρες πριν
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, ανάμεσα σε παιδιά ντυμένα με ποντιακές φορεσιές (φωτ.: Livemedia)

Θρυλόριο: Για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά θα ψάλουν τα κάλαντα των Βαΐων – Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία του Πόντου

7 ώρες πριν

«Οι Νεράιδες του Πόντου» στη Βέροια

8 ώρες πριν
(Φωτ.: jessicauchoas / Pixabay)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή – Αναζητά μόλις 152 εκατ. δολάρια!

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign