pontosnews.gr
Τρίτη, 1/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ώρα της Γης 2023: Έσβησαν για μια ώρα τα φώτα σε Ακρόπολη, Λευκό Πύργο, Καλλιμάρμαρο, Κάστρο Άμφισσας, Σούνιο

Στη δράση συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας

26/03/2023 - 12:31πμ
Ο βράχος της Ακρόπολης με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της  συμμετοχής της Αθήνας στην «Ώρα της Γης», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Ο βράχος της Ακρόπολης με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αθήνας στην «Ώρα της Γης», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου τη φωνή τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, αλλά και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη.

Σύμφωνα με το WWF, χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις, αξιοθέατα και τοπόσημα απ’ όλο τον κόσμο έλαβαν ενεργά μέρος στη φετινή «Ώρα της Γης», σβήνοντας συμβολικά για μία ώρα τα φώτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης». Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο Ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος Επικοινωνίας & Κινητοποίησης, WWF Ελλάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η “Ώρα της Γης” είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για το περιβάλλον και αποτελεί ένα ισχυρό κάλεσμα σε δράση. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φορείς παγκοσμίως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και παλεύουμε μαζί για τον κόσμο που μας αξίζει. Φέτος, η Ελλάδα έδωσε για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών, με εμβληματικά τοπόσημα που συσκοτίστηκαν, πολίτες που ενεργοποιήθηκαν, φορείς και επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο. Αυτή η συμμετοχή μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση και να αντιμετωπίσουμε τη διπλή κρίση του κλίματος και της απώλειας της βιοποικιλότητας».

Τέλος, για μια ακόμα χρονιά, στην πρωτοβουλία συμμετείχε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Η αποκατάσταση της φύσης στο επίκεντρο της «Ώρας της Γης 2023»

Φέτος ειδικά, η «Ώρα της Γης» εστίασε στην αποκατάσταση της φύσης, στην αποκατάσταση δηλαδή υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς κυρίως δραστηριότητες. Η κατάσταση της υγείας του πλανήτη μας, έχει δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα.

Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει απτή καθημερινότητά με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το WWF, η φετινή «Ώρα της Γης» απηύθυνε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αφήσουν για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φύσης. Με δράσεις -συμβολικές και μη- οι πολίτες απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γίνουν και αυτοί μέρος της λύσης.

Αυτή η μία ώρα που αφιέρωσαν στη φύση εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδότησε τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ηλ. Π.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για 22 κατηγορούμενους ζητά ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας για την απάτη με τις επιδοτήσεις

1/09/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Predator: Μηνυτήρια αναφορά στελέχους της ΕΥΠ για κατασκοπία

1/09/2026 - 3:04μμ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός άνδρας σε κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα – H ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου

1/09/2026 - 11:46πμ
Στο διαμέρισμα αυτής της πολυκατοικίας στην Κυψέλη αποκαλύφθηκε αυτή η φριχτή ιστορία (φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Σοκ από την κατάθεση του 43χρονου για το νεκρό βρέφος – «Μας έδωσαν λάθος μωρό, ηρέμησε το σπίτι όταν πέθανε»

1/09/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πρωτομηνιά με καλοκαιρινές συνθήκες και θερμοκρασίες – Μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τα πρωτοβρόχια

1/09/2026 - 8:08πμ
Η πολυκατοικία στην Κυψέλη όπου εντοπίστηκε το μακάβριο εύρημα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πρωτοφανής υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, λέει η ΕΛΑΣ μέσω της Κωνσταντίας Δημογλίδου

31/08/2026 - 10:20μμ
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Drones, κάμερες και AI απέναντι στο μποτιλιάρισμα στην Αττική – Πρεμιέρα για τον ΚΟΜΒΟΣ της ΕΛΑΣ

31/08/2026 - 6:52μμ
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

31/08/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

31/08/2026 - 4:28μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πολυκατοικία της οδού Θάσου στην Κυψέλη. Σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ένα κατεψυγμένο βρέφος, έξι ένοικοι και κάμερες – Τι συνέβαινε στο διαμέρισμα;

31/08/2026 - 2:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Αυστραλία: Ύποπτη διάρρηξη στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas)

Δυναμική παρουσία του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα

2 ώρες πριν
Η Ανθέα Γιαννακούρου που αφού κατέκτησε το Χόλιγουντ επέστρεψε στην Ελλάδα (φωτ.: Thessaloniki International Film Festival)

Ανθέα Σίλμπερτ: Η Ανθή Γιαννακούρου που κατέκτησε το Χόλιγουντ και έγινε ντοκιμαντέρ

2 ώρες πριν
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/nick.kommatidis?locale=el_GR)

Με ποντιακή λύρα και νταούλι αρχίζουν τα μαθήματα χορού στην Ένωση Ποντίων Πανοράματος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV