pontosnews.gr
Σάββατο, 27/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εγκώμια Μπάιντεν για Ελλάδα-ομογενείς στο μήνυμα για την 25η Μαρτίου

«Σήμερα η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

24/03/2023 - 6:40μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA/Yuri Gripas)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA/Yuri Gripas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στη διευρυμένη ατζέντα που χαρακτηρίζει τη διμερή σχέση της Ουάσιγκτον με την Αθήνα αναφέρεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο ετήσιο μήνυμα του για τη κήρυξη της 25ης Μαρτίου ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, «σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Μαζί, εμβαθύνουμε τη συνεργασία για το κλίμα και την ενέργεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανακούφιση από καταστροφές και πολλά άλλα για να διαμορφώσουμε έναν πιο υγιή, πιο εύπορο και πιο δίκαιο κόσμο. Μπροστά στη βάναυση επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Ελλάδα έδειξε για άλλη μια φορά το ηθικό θάρρος και τις αξίες της — καταδικάζοντας την επιθετικότητα της Ρωσίας και καλωσορίζοντας τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Κάθε γενιά πρέπει να νικήσει τους θανάσιμους εχθρούς της δημοκρατίας και μαζί, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο ότι το σκοτάδι που οδηγεί στην απολυταρχία δεν μπορεί ποτέ να σβήσει τις φλόγες της ελευθερίας».

Συνεχίζοντας, ο Τζο Μπάιντεν μιλάει σε προσωπικό τόνο για τους στενούς δεσμούς και τις φιλίες που έχει σφυρηλατήσει με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη μακρά διαδρομή της πολιτικής του καριέρας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται εγκωμιαστικά στη πολυδιάστατη συνεισφορά που έχουν οι Έλληνες ομογενείς στα τεκταινόμενα της αμερικανικής κοινωνίας, καθώς και στον ρόλο που επιτελούν ως γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Καθώς η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πορεύονται στο μέλλον μαζί, οι οικογενειακοί δεσμοί και οι συνεισφορές των Ελληνοαμερικανών συνεχίζουν να ενισχύουν τη συνεργασία μας σε κάθε βήμα. Οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ηγετικό ρόλο σε κάθε κλάδο και κάθε κοινότητα, βοηθώντας στην οικοδόμηση μιας οικονομίας που λειτουργεί για όλους και εργάζονται για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη για όλους. Έχω ευλογηθεί με δια βίου φιλίες και πολιτικούς μέντορες στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και έχω δει από πρώτο χέρι πώς ο ελληνικός πολιτισμός και οι αξίες εμπλουτίζουν τον κοινωνικό ιστό της Αμερικής μας», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν.

Όπως κάθε χρόνο, στο μήνυμα του Αμερικανικού προέδρου γίνεται αναφορά στις κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στην αθηναϊκή δημοκρατία, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους πατέρες της αμερικανικής δημοκρατίας.

«Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα ένωνε τα μεγάλα έθνη μας: ότι ‘εμείς οι άνθρωποι’ έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας. Η ιστορία των κοινών αξιών μας και του κοινού σκοπού μας αρχίζει από την ίδρυση της Αμερικής, όταν η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία βοήθησε στο να εμπνεύσει τους δημιουργούς της δημοκρατίας μας να διαμορφώσουν ένα νέο σύστημα αυτοδιοίκησης. Μόλις λίγες δεκαετίες αργότερα, το 1821, όταν οι θαρραλέες γυναίκες και άνδρες της Ελλάδας ξεσηκώθηκαν για να κηρύξουν τη δική τους ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, νέοι πατριώτες από τις νεοσύστατες Ηνωμένες Πολιτείες διέσχισαν τον Ατλαντικό για να υποστηρίξουν τον ελληνικό αγώνα για ελευθερία. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Έλληνες και Αμερικανοί ενώθηκαν εναντίον των δυνάμεων του φασισμού, κατανοώντας σε βάθος ότι η δημοκρατία αξίζει θυσίες».

Τέλος, με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία σηματοδοτεί τα 202 έτη φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν καλεί τις δύο χώρες να δεσμευτούν εκ νέου για την από κοινού υπεράσπιση της δημοκρατίας, υπερασπιζόμενες τα δικαιώματα, την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων.

«Εγώ, ο Τζόζεφ Μπάιντεν, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω δια του παρόντος την 25η Μαρτίου 2023, ως ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει αυτή την ημέρα με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

26/09/2025 - 9:44μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ζωντανά η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση

26/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ συναντήθηκαν για πρώτη φορά

25/09/2025 - 8:56μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση με την αρχισυντάκτρια της «Wall Street Journal», Emma Tucker, στο περιθώριο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη WSJ: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία για τη Chevron – Eάν αυτό τους προκαλεί δυσφορία, «c’est la vie»

25/09/2025 - 8:39πμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεν σταματά ο διάλογος με την Τουρκία

24/09/2025 - 10:17μμ
Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Σαλάτας, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαλε «φωτιά» η κατάθεση του πρώην προέδρου Νίκου Σαλάτα – Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αιχμές για Μαξίμου

24/09/2025 - 8:53μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

24/09/2025 - 4:23μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το αίτημα εκταφής: Η άρνηση είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

24/09/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Γαραντζιώτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Κύπρος: Προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης

23/09/2025 - 8:00μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Τι λέει η Ελλάδα

23/09/2025 - 4:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: gein.noa.gr)

Σεισμός στην Εύβοια: Αισθητή και στην Αθήνα δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αμερικής)

Ευγνωμοσύνη Ελπιδοφόρου προς Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

4 ώρες πριν
Πολωνοί αξιωματούχοι συγκεντρώνουν τα υπολείμματα ενός ρωσικού drone το οποίο είχε καταπέσει σε ανατολική περιοχή της χώρας το προηγούμενο διάστημα, στην πρώτη από τις παραβιάσεις εναέριων χώρων ξένων χωρών (φωτ.: EPA/Wojtek Jargilo)

Γερμανία: Drones εντοπίστηκαν ξανά στον εναέριο χώρο – Ερευνάται η υποψία κατασκοπείας

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super Cup: Άνετα την Καρδίτσα και φουλ για κούπα ο Ολυμπιακός

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

ΟΗΕ: Ρηματική διακοίνωση-απάντηση της Αιγύπτου στη Λιβύη για το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία

5 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign