pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού – Σταθερές οι ελληνικές τράπεζες

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

24/03/2023 - 4:52μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη συνάντηση που θα έχει με την Ιταλίδα πρωθυπουργό θα συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, το μεταναστευτικό και το πώς η ιταλική κυβέρνηση θα μπορεί να μας υποστηρίξει στην επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη συνάντηση που θα έχει με την Ιταλίδα πρωθυπουργό θα συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, το μεταναστευτικό και το πώς η ιταλική κυβέρνηση θα μπορεί να μας υποστηρίξει στην επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως την ιδιωτικοποίηση του νερού την απορρίπτει.

Έπειτα από σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού. «Ρωτήστε αυτούς που αναπαραγάγουν αυτά τα fake news», πρόσθεσε.

«Σταθερό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα»

Ερωτηθείς πόσο σταθερό είναι το ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταιγίδα, τόνισε πως η ΕΚΤ έχει κάνει σοβαρή δουλειά για να εξασφαλίσει την σταθερότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως σταθερές. Δεν απειλούνται από αυτή τη νευρικότητα στις αγορές», υπογράμμισε ενώ υπενθύμισε πως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν στο 40% και σήμερα είναι κάτω απο το 10%.

Είπε επίσης ότι το ισχυρό τραπεζικό σύστημα και η επενδυτική βαθμίδα θα μας επιτρέψει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά επιτόκια δανεισμού.

Παράλληλα, μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτή η πρόταση αναγνωρίζει τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και λογική αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους και πως αυτή τη θέση φαίνεται να την ασπάζονται τα περισσότερα κράτη-μέλη.

Τιμές στο ρεύμα

Σε ότι αφορά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πως καθώς μειώνονται οι τιμές, είναι χαμηλότερη και η ανάγκη επιδότησης.

Ανέφερε ότι κανείς δεν είναι σίγουρος τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να γεμίσουν στην Ευρώπη οι αποθήκες φυσικού αερίου και να γίνει επανασχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ελλάδα, είπε, θα είναι πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ σημείωσε πως η αποκλιμάκωση στις τιμές ξεκίνησε όταν ελήφθη η απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Πρόσθεσε, πως θέλουμε περισσότερα δίκτυα για να εξάγουμε ενέργεια στην Κεντρική Ευρώπη ή αυτή που μπορούμε να μεταφέρουμε ενδεχομένως από την Αφρική.

Συνάντηση με τη Τζόρτζια Μελόνι για τρένα και μεταναστευτικό

Ερωτηθείς για τη συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train, απάντησε πως κάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Αθήνα πριν τις εκλογές για να συζητήσουν όλη την ατζέντα και εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Πρόσθεσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, το μεταναστευτικό και το πώς η ιταλική κυβέρνηση θα μπορεί να μας υποστηρίξει στην επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.

Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι ο ΟΣΕ πουλήθηκε το 2018 αντί 45 εκατ. ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας, η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τις μετεκλογικές συνεργασίες σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε «ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε». Και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Για αυτό αγωνίζομαι και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε άλλους τι εννοούν».

Σε ερώτηση για την αλλαγή του βαθέως κράτους για την οποία μίλησε, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής, όπως το gov.gr και τον ΕΦΚΑ, όπου χρειάζονταν 2-3 χρόνια για να εκδοθούν συντάξεις.

Αναφέρθηκε στο μπόνους παραγωγικότητας, στην αξιολόγηση και τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι μπορεί και θέλει να αλλάξει το κράτος. «Μερικές φορές βγαίνουμε νικητές σε αυτή τη μάχη και άλλοτε θα χάνουμε. Η τραγωδία στα Τέμπη μας υπενθύμισε ότι έχουμε πολλή δουλειά. Είμαστε αποφασισμένοι να βρεθούμε απέναντι σε όλους όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια του παρελθόντος», υπογράμμισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2026 - 12:11πμ
Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ. αρχείου: fredisbeleris.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: Κίνδυνος αφανισμού της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη

29/09/2026 - 8:29μμ
Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την παρουσίαση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων της πλατφόρμας «MedWatch» Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Πατούλη: «Φίλος μου, αλλά…» – Ο υπ. Υγείας στέλνει τον πρόεδρο του ΙΣΑ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

29/09/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος για αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

29/09/2026 - 12:39μμ
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

25/09/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για τη θέση της Ελλάδας: «Είμαστε γεφυροποιοί, όχι ταραχοποιοί»

25/09/2026 - 8:49πμ
(Φωτ.: 
Prime Minister of Israel/x.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, τα αμυντικά συστήματα και η νέα τριμερής με την Κύπρο

24/09/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον «Guardian»: Η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ. Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

24/09/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Την άνοιξη του 2027 η πρώτη διερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο

24/09/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ιστορία επιβιώνει της προπαγάνδας»: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την Τριπολιτσά

23/09/2026 - 8:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas?locale=el_GR)

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας: Αγιασμός και παραδοσιακό γλέντι για τη νέα πολιτιστική χρονιά

4 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Ξεκίνημα με νίκη στη Γαλλία για τον Άρη

5 ώρες πριν
Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (πηγή: thenationalherald.com)

Θεσσαλονίκη: 500 υιοθετημένα παιδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου ζητούν την ελληνική ιθαγένεια

5 ώρες πριν
Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μαρόκου Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι (φωτ.: moroccoworldnews.com)

Μαρόκο: Η Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Rokas Lukosevicius)

Euroleague: Νίκη στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV