pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: Κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας η Κίνα – Στην Ουκρανία ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν Κίνα και Ρωσία – Απαγορεύτηκε ταινία με ήρωα το αρκουδάκι Γουίνι στο Χονγκ Κονγκ

21/03/2023 - 7:21μμ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Sergey Karpuhin)

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Sergey Karpuhin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η Κίνα είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας» δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, ήταν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχιστούν στο μέλλον, ώστε να διατηρηθεί ή ακόμη και να ξεπεραστεί το «υψηλό επίπεδο» εμπορίου που επιτεύχθηκε πέρυσι.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι πολλές διατάξεις του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου μπορούν να ληφθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, «όποτε η Δύση και το Κίεβο είναι έτοιμες για αυτό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι η κινεζική υποστήριξη προς τη Ρωσία, προς το παρόν σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο, ενδεχομένως να επεκταθεί πολύ γρήγορα και στον στρατιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές, οι οποίες εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ συμπλήρωσε ότι συζήτησαν το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι το Πεκίνο είχε μια «αμερόληπτη στάση» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι υποστηρίζει την ειρήνη και τον διάλογο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Σι, ο οποίος μιλούσε μέσω διερμηνέα μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη του Κρεμλίνου ήταν «ανοιχτές και φιλικές».

Στον αντίποδα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πήγε στην Ουκρανία

Στην Μπούτσα, την μαρτυρική κωμόπολη κοντά στο Κίεβο η οποία έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων της ρωσικής κατοχής, μετέβη σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, στο πλαίσιο της πρώτης «ιστορικής» επίσκεψής του στην Ουκρανία.

«Αυτή η ιστορική επίσκεψη είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης και ισχυρής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ιαπωνίας», δήλωσε στο Facebook η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμινέ Τζαπάροβα, αναρτώντας φωτογραφίες του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην αποβάθρα του τρένου στο Κίεβο.

Κατά την επίσκεψή στην Μπούτσα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε έκθεση φωτογραφίας με θύματα του πολέμου, σε εκκλησία της πόλης (φωτ.: ΕΡΑ/υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας)

«Είμαστε ευγνώμονες στην Ιαπωνία για την ισχυρή υποστήριξή της και τη συμβολή της στη μελλοντική μας νίκη», πρόσθεσε.

Ο Κισίντα έγινε ο πρώτος ηγέτης ιαπωνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται εμπόλεμη ζώνη μετά ο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Τόκιο, ευθυγραμμιζόμενο με τις χώρες της Δύσης, επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 5,1 δισεκ. ευρώ. Έχει επίσης στείλει αμυντικό εξοπλισμό, ενώ έχει προτείνει να αναλάβει τη φιλοξενία κάποιων προσφύγων.

Ωστόσο, δεν στέλνει στρατιωτική βοήθεια, καθώς το Σύνταγμα της χώρας, που καταρτίστηκε μετά την ήττα του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υποχρεώνει την Ιαπωνία να αφιερώνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στην εθνική άμυνα και μόνο.

Απέσυραν ταινία με τον Γουίνι το αρκουδάκι, λόγω συγκρίσεων με τον Σι Τζινπίνγκ

Η προβολή της ταινίας «Winnie the Pooh: Blood and Honey», (Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι) μιας βρετανικής ταινίας τρόμου που αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διανομέας της, χωρίς ωστόσο να το αιτιολογήσει.

Κινέζοι λογοκριτές είχαν στο παρελθόν στοχοποιήσει τον φανταστικό χαρακτήρα της ταινίας, Γουίνι το Αρκουδάκι, που δημιούργησε ο Άγγλος συγγραφέας Α. Α. Μιλν, εξαιτίας μιμιδίων και άλλων αστείων για τις φυσιογνωμικές ομοιότητες του Γουίνι με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι Τζινπίνγκ με τον Μπαράκ Ομπάμα και ο Γουίνι το Αρκουδάκι με τον Τίγρη. Αυτή η σύγκριση οδήγησε στη στοχοποίηση του αγαπημένου ήρωα στην Κίνα (φωτ.: BBC)

Οι συγκρίσεις ξεκίνησαν το 2013 όταν ο Σι επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και συνάντησε τον τότε ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα με ορισμένους σχολιαστές να διακρίνουν ομοιότητές τους με τους χαρακτήρες Γουίνι το Αρκουδάκι και Τίγρης.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι αυτοί του είδους οι αστεϊσμοί είναι ο λόγος απόσυρσης της ταινίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία Ερντογάν στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (φωτ.: Χ / AK Parti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δεν μας δεσμεύουν συμφωνίες και μηνύματα

24/12/2025 - 5:21μμ
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διακρίνεται μπροστά από τη Σελήνη (φωτ. αρχείου: EPA/Peter Komka)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σχέδια για πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη εντός δεκαετίας – Η ανακοίνωση της Roscosmos

24/12/2025 - 3:55μμ
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο σημείο του δυστυχήματος ενώ συνεχίζονται οι έρευνγες στα συντρίμια του Falcon-50 (φωτ.: EPA/ NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» και ο καταγραφέας ήχου του Falcon 50

24/12/2025 - 1:23μμ
O Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ. Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Συντριβή Falcon έξω από την Άγκυρα

23/12/2025 - 10:58μμ
Καπνοί από το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο «REK Bitola», τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Μακεδονία (φωτ.: EPA / Georgia Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: «Κατάσταση κρίσης» στην ηλεκτροπαραγωγή λόγω έλλειψης μαζούτ από την Ελλάδα

23/12/2025 - 10:12μμ
To Falcon 50 (φωτ.: αρχείο EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χάθηκε η επικοινωνία με τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού της Λιβύης

23/12/2025 - 9:38μμ
(Φωτ.: x.com/anadoluagency)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμάχων

22/12/2025 - 6:47μμ
Το προξενείο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ (φωτ.: EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Γροιλανδία: Ο Τραμπ ορίζει απεσταλμένο και ανάβει φωτιές με τη Δανία

22/12/2025 - 1:56μμ
Στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγαντώνει το ναυτικό της η Τουρκία με αεροπλανοφόρο 300 μέτρων

22/12/2025 - 12:19μμ
Δεξιά το αυτοκίνητο του Φανίλ Σαρβάροφ και αριστερά ο παρασημοφορημένος Ρώσος υποστράτηγος (πηγή: Χ / UkraineWorld)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος στρατηγός σε έκρηξη αυτοκινήτου

22/12/2025 - 11:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομιλία Ερντογάν στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (φωτ.: Χ / AK Parti)

Ερντογάν κατά της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δεν μας δεσμεύουν συμφωνίες και μηνύματα

17 λεπτά πριν
Αναπαράσταση της Γέννησης του Ιησού στη Βηθλεέμ (φωτ.: Ανθή Αγγελοπούλου)

Στα βήματα του Ιησού: Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους, εκεί όπου γεννήθηκε η ελπίδα

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/publicdomainpictures-14/)

Χρυσός: Για πρώτη φορά η τιμή του έσπασε το φράγμα των 4.500 δολαρίων ανά ουγγιά

1 ώρα πριν
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διακρίνεται μπροστά από τη Σελήνη (φωτ. αρχείου: EPA/Peter Komka)

Ρωσία: Σχέδια για πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη εντός δεκαετίας – Η ανακοίνωση της Roscosmos

2 ώρες πριν
Λάκης Γαβαλάς και Σουζάνα Κεγγίτση (φωτ.: opap.gr)

Εορταστικό μακιγιάζ με λάμψη Χριστουγέννων από τη Σουζάνα Κεγγίτση και το MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

2 ώρες πριν
Βροχερή η μέρα σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί – Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign