pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: Κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας η Κίνα – Στην Ουκρανία ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν Κίνα και Ρωσία – Απαγορεύτηκε ταινία με ήρωα το αρκουδάκι Γουίνι στο Χονγκ Κονγκ

21/03/2023 - 7:21μμ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Sergey Karpuhin)

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/Sergey Karpuhin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Η Κίνα είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας» δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, ήταν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχιστούν στο μέλλον, ώστε να διατηρηθεί ή ακόμη και να ξεπεραστεί το «υψηλό επίπεδο» εμπορίου που επιτεύχθηκε πέρυσι.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι πολλές διατάξεις του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου μπορούν να ληφθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, «όποτε η Δύση και το Κίεβο είναι έτοιμες για αυτό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι η κινεζική υποστήριξη προς τη Ρωσία, προς το παρόν σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο, ενδεχομένως να επεκταθεί πολύ γρήγορα και στον στρατιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές, οι οποίες εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ συμπλήρωσε ότι συζήτησαν το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι το Πεκίνο είχε μια «αμερόληπτη στάση» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι υποστηρίζει την ειρήνη και τον διάλογο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Σι, ο οποίος μιλούσε μέσω διερμηνέα μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη του Κρεμλίνου ήταν «ανοιχτές και φιλικές».

Στον αντίποδα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πήγε στην Ουκρανία

Στην Μπούτσα, την μαρτυρική κωμόπολη κοντά στο Κίεβο η οποία έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων της ρωσικής κατοχής, μετέβη σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, στο πλαίσιο της πρώτης «ιστορικής» επίσκεψής του στην Ουκρανία.

«Αυτή η ιστορική επίσκεψη είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης και ισχυρής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ιαπωνίας», δήλωσε στο Facebook η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμινέ Τζαπάροβα, αναρτώντας φωτογραφίες του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην αποβάθρα του τρένου στο Κίεβο.

Κατά την επίσκεψή στην Μπούτσα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε έκθεση φωτογραφίας με θύματα του πολέμου, σε εκκλησία της πόλης (φωτ.: ΕΡΑ/υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας)

«Είμαστε ευγνώμονες στην Ιαπωνία για την ισχυρή υποστήριξή της και τη συμβολή της στη μελλοντική μας νίκη», πρόσθεσε.

Ο Κισίντα έγινε ο πρώτος ηγέτης ιαπωνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται εμπόλεμη ζώνη μετά ο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Τόκιο, ευθυγραμμιζόμενο με τις χώρες της Δύσης, επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 5,1 δισεκ. ευρώ. Έχει επίσης στείλει αμυντικό εξοπλισμό, ενώ έχει προτείνει να αναλάβει τη φιλοξενία κάποιων προσφύγων.

Ωστόσο, δεν στέλνει στρατιωτική βοήθεια, καθώς το Σύνταγμα της χώρας, που καταρτίστηκε μετά την ήττα του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υποχρεώνει την Ιαπωνία να αφιερώνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στην εθνική άμυνα και μόνο.

Απέσυραν ταινία με τον Γουίνι το αρκουδάκι, λόγω συγκρίσεων με τον Σι Τζινπίνγκ

Η προβολή της ταινίας «Winnie the Pooh: Blood and Honey», (Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι) μιας βρετανικής ταινίας τρόμου που αναμενόταν να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διανομέας της, χωρίς ωστόσο να το αιτιολογήσει.

Κινέζοι λογοκριτές είχαν στο παρελθόν στοχοποιήσει τον φανταστικό χαρακτήρα της ταινίας, Γουίνι το Αρκουδάκι, που δημιούργησε ο Άγγλος συγγραφέας Α. Α. Μιλν, εξαιτίας μιμιδίων και άλλων αστείων για τις φυσιογνωμικές ομοιότητες του Γουίνι με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι Τζινπίνγκ με τον Μπαράκ Ομπάμα και ο Γουίνι το Αρκουδάκι με τον Τίγρη. Αυτή η σύγκριση οδήγησε στη στοχοποίηση του αγαπημένου ήρωα στην Κίνα (φωτ.: BBC)

Οι συγκρίσεις ξεκίνησαν το 2013 όταν ο Σι επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και συνάντησε τον τότε ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα με ορισμένους σχολιαστές να διακρίνουν ομοιότητές τους με τους χαρακτήρες Γουίνι το Αρκουδάκι και Τίγρης.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι αυτοί του είδους οι αστεϊσμοί είναι ο λόγος απόσυρσης της ταινίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πούτιν και Τοκάγεφ σε παλαιότερη συνάντησή τους (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Τοκάγεφ προς Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει

25/07/2026 - 7:15μμ
Απόκοσμη εικόνα από τη φωτιά στη Γαλλία (φωτ.: EPA / SDIS33 / Damien Rembert)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Εκτός ελέγχου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές

25/07/2026 - 2:38μμ
(Φωτ.: EPA / Farooq Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας – Νίκη για το «Κόμμα της κατσαρίδας»

25/07/2026 - 1:15μμ
Η είσοδος του αρμενικού νεκροταφείου Σουρπ Γκαραμπέτ στην Πόλη (πηγή: bianet.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Βανδαλισμός στο αρμενικό κοιμητήριο Σουρπ Γκαραμπέτ στην Κωνσταντινούπολη

25/07/2026 - 11:54πμ
Πλάνο από το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria (πηγή: 
YouTube/Forbes Breaking News)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ προανήγγειλε επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ – Αιχμές κατά Σούμερ και ΜΜΕ

25/07/2026 - 9:21πμ
(Πηγή: YouTube/Anka Haber Ajansı)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» με 91 βουλευτές που αποχώρησαν από το CHP

24/07/2026 - 10:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στο Ιράν και νέα μέτωπα ενώ το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια

24/07/2026 - 1:33μμ
(Φωτ.: EPA/SEBASTIEN NOGIER/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινος κλοιός σε Γαλλία και Ισπανία: Εκκενώσεις με βάρκες στην Αρκασόν και δύο ελληνικά Canadair στη μάχη της Μαδρίτης

24/07/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: x.com/Dean_Moses)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή επίθεση με μαχαίρι στο Μανχάταν – Συνελήφθη 51χρονος που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

24/07/2026 - 9:01πμ
Το ξενοδοχείο Madimak στη Σεβάστεια της Τουρκίας στις φλόγες, στις 2 Ιουλίου 1993, όταν πλήθος εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό φεστιβάλ (πηγή: internethaber.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποζημίωση στις οικογένειες των 33 Αλεβιτών της σφαγής της Σεβάστειας

23/07/2026 - 10:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI /

Κυριακή με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 34°C ο υδράργυρος

2 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο της Συνόδου της UNESCO (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Όλυμπος: Έρχεται η κρίσιμη απόφαση της UNESCO για την ένταξή του στην Παγκόσμια Κληρονομιά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Τσανασίδης-Giannis Tsanasidis/Facebook)

Στον Κεχρόκαμπο η λύρα έγινε μνήμη: Ο Γιάννης Τσανασίδης τίμησε τον Πόλιο Παπαγιαννίδη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Greek Orthodox Archdiocese of Canada/Facebook)

Στις 19 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Καναδά Αποστόλου στο Τορόντο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Υπόθεση Ντογιάκου: Ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο επίθεσης – Οι νέες αποκαλύψεις

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νεκρός 80χρονος στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign