pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Οργή στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό, πύρρειος νίκη για τον Μακρόν

Ο πρόεδρος έλαβε την τελευταία στιγμή κοινοβουλευτικό σωσίβιο, ωστόσο το πολιτικό μέλλον είναι αβέβαιο, γεμάτο διαδηλώσεις

21/03/2023 - 10:59πμ
«Όχι» γράφει το πλακάτ που καίγεται κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

«Όχι» γράφει το πλακάτ που καίγεται κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να πέρασε το σκόπελο των δύο προτάσεων μομφής, ωστόσο η οργή φουντώνει στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η οποία έγινε νόμος χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και μετά τη χθεσινή (οριακή) καταψήφιση των προτάσεων μομφής προσπαθεί να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος αύριο θα δώσει απευθείας τηλεοπτική συνέντευξη στους σταθμούς TF1 και France 2.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το… πολιτικό μασάζ, με συναντήσεις του Εμανουέλ Μακρόν με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν, γεύμα με την πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπρον-Πιβέ και τον πρόεδρο της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, και συνομιλίες με τους βουλευτές του.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, στα 64, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παρακάμφθηκε η Εθνοσυνέλευση –στην οποία η κυβέρνηση δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία–, έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης που ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή της πρωθυπουργού.

Επιπλέον, εξετάζεται η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στο δρόμο, στη γενική απεργία της Πέμπτης.

Χθες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, με σκηνές έντασης, οδοφράγματα, δακρυγόνα, ξύλο από αστυνομικούς, και τουλάχιστον 171 συλλήψεις στο Παρίσι. «Τον Λουδοβίκο τον 16ο τον αποκεφαλίσαμε. Μακρόν, θα το ξανακάνουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές στη Λιλ.

Οι εκλογές στη Γαλλία αργούν, καθώς αναμένονται το 2027, αλλά η κυβέρνηση παρουσιάζει ήδη φθορά, με εσωτερικούς τριγμούς στην ομάδα των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι δεν ανήκουν επισήμως στο κυβερνητικό μπλοκ και ενδέχεται να σταματήσουν να επεμβαίνουν στα δύσκολα.

Το Politico σε ανάλυσή του αναφέρει ότι «ο πρόεδρος επιβίωσε από μια εξέγερση στην Εθνοσυνέλευση, αλλά τώρα αντιμετωπίζει την προοπτική των συνεχόμενων κοινωνικών αναταραχών σε ολόκληρη τη χώρα». Από την άλλη το Reuters σχολιάζει ότι το πολιτικό μέλλον στη Γαλλία είναι δύσκολο, καθώς η αποτυχία να εξασφαλιστεί η κοινοβουλευτική συναίνεση για το συνταξιοδοτικό έχει υπονομεύσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Εμανουέλ Μακρόν και έχει αποδυναμώσει την ηγεσία του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Άλμπιν Κούρτι ανάμεσα σε υποστηρικτές του τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Εξελέγη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Άλμπιν Κούρτι

12/02/2026 - 8:29πμ
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση ασυλίας για τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, εν μέσω έρευνας για την υπόθεση Έπσταιν

11/02/2026 - 4:10μμ
(Φωτ.: Αρχείο/EPA /  Narong Sangnak)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε σχολείο στη νότια Ταϊλάνδη όταν ένοπλος άνοιξε πυρ

11/02/2026 - 2:46μμ
Το σχολείο όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Μακελειό σε σχολείο με εννέα νεκρούς και 25 τραυματίες

11/02/2026 - 11:29πμ
Από αριστερά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Jalaa Marey/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου με επίκεντρο το πυραυλικό οπλοστάσιο του Ιράν

11/02/2026 - 10:54πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μίνι ανασχηματισμός τα μεσάνυχτα από τον Ερντογάν – Αντικατέστησε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

11/02/2026 - 9:12πμ
O Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς με τη σύζυγό του στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Ενδέχεται να ενοχλήσει την Τουρκία»

10/02/2026 - 9:21μμ
Η σημαία της Γερμανικής Ενότητας είναι ένα εθνικό μνημείο για την επανένωση της Γερμανίας που υψώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1990. Κυματίζει μπροστά από το κτήριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, έδρα του γερμανικού Κοινοβουλίου (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες χώρες θεωρούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη οι Γερμανοί

10/02/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: x.com/Southcom?lang=el)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός ταχύπλοου που φέρεται να ανήκε σε διακινητές ναρκωτικών στον Ειρηνικό

10/02/2026 - 8:59πμ
Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο λογότυπος του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανέρχεται το κανονικό ωράριο από τις 16 Φεβρουαρίου

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/akrites.skalotis)

Οι «Ακρίτες» της Σκαλωτής θα γιορτάσουν ποντιακά

45 λεπτά πριν
Ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της σήραγγας στο τμήμα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Έφτασε στον σταθμό «Ευαγγελισμός» ο μετροπόντικας «Αθηνά»

1 ώρα πριν
Τσικνοπέμπτη σε ταβέρνα της Πλάκας, σε παλιότερες εποχές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης: Η δυσφορία της Εκκλησίας, η ανάγκη για… τσίκνα και η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Η ΠΟΕ στο πλευρό του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί – Αναλαμβάνει τη νομική υποστήριξή του

3 ώρες πριν
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο Σύνταγμα για το τραγικό συμβάν (φωτ.: glomex)

Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign