pontosnews.gr
Κυριακή, 20/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου στην Αθήνα – Τι είναι η μέθοδος των illegals

Η Μ.Τ. εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο, το κουβάρι της δράσης της προσπαθεί να ξετυλίξει η ΕΥΠ

17/03/2023 - 1:23μμ
Το κατάστημα «Galazio» στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής που διατηρούσε  η Μ.Τ. (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το κατάστημα «Galazio» στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής που διατηρούσε η Μ.Τ. (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το όνομα ενός βρέφους που πέθανε το 1991 χρησιμοποιούσε η κατάσκοπος Μ.Τ. που θεωρείται ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Ρωσίας, και προς το παρόν παραμένει άφαντη – «χάθηκε» τον Ιανουάριο, πιθανότατα διότι έγινε αντιληπτό ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονταν στα ίχνη της.

Η Μ.Τ. διατηρούσε κατάστημα στο Παγκράτι με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής, ενώ εμφανιζόταν και ως επαγγελματίας φωτογράφος. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φρόντιζε να κρύβει το πρόσωπό της.

Αυτό που την.. πρόδωσε ήταν μια ανακολουθία στα ληξιαρχικά έγγραφα. Πριν από έναν χρόνο διαπιστώθηκε ότι είχαν σκιστεί σελίδες και είχαν τοποθετηθεί άλλες στη θέση τους, με εμφανώς διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΠ, η ξένη μυστική υπηρεσία για την οποία δούλευε χρησιμοποίησε τη μέθοδο των illegals (σ.σ. των παρανόμων) – πράκτορες με παρόμοια κάλυψη έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως προσφάτως στην Αυστρία και στην Πολωνία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση εξήγησε ότι η πρακτική των illegals δεν είναι κάτι νέο, καθώς κατά τον Ψυχρό Πόλεμο με αυτό τον τρόπο γινόταν η διείσδυση πρακτόρων σε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση.

Ο σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας Αλέξανδρος Νίκλαν σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι πράκτορες μπορεί να εκπαιδεύονται για 5-10 χρόνια. Συνήθως το χρονικό πλαίσιο επίτευξης του στόχου είναι πολύ μεγάλο· ενδεχομένως να φτάνει ακόμα και τα 25 χρόνια. Διεισδύουν σε διάφορα κοινωνικά στρώματα, και ενώ θεωρούνται πιο «προσβάσιμοι» και πιο «κοινωνικοί», εντούτοις θέτουν σαφή όρια.

«Ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή ήταν το 2017 η σύλληψη του συμβούλου του υπουργού Άμυνας στη Γαλλία, ο οποίος είχε καταφέρει και είχε διεισδύσει στα ανώτερα στρώματα. Τον συνέλαβαν για ρωσική κατασκοπία. Ή η πρόσφατη σύλληψη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του περασμένου έτους, του Ρώσου κατασκόπου που προσπάθησε να διεισδύσει στο Δικαστήριο της Χάγης ως υπάλληλος», εξήγησε.

Από τη μεριά της η Μαίρη Μπόση τόνισε ότι «σε όλη την βιβλιογραφία και αρθρογραφία αυτής της κατηγορίας καταγράφεται ότι είναι ευκολότερη η διείσδυση γυναικών στην τοπική κοινωνία. Είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό, όπως και η απόκρυψη της πραγματικότητας, καθώς γίνονται πιο αποδεκτές σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για οικογένειες».

Σχετικά με τη δράση της Μ.Τ., η ΕΥΠ προς το παρόν δεν θεωρεί ότι είχε απευθείας σχέσεις με την πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα. Η ταυτοποίησή της φαίνεται ότι έγινε μετά τη σύλληψης μιας άλλης κατασκόπου. Δεν αποκλείεται να ανήκε σε μια μικρή ομάδα που ενδεχομένως να μην έχει μέλη μόνο στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες περιοχές της ενδιαφέροντος, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει (ή να υπήρξε) κάποιος σύνδεσμος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Κάλπες υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης με drones – Φαβορί το κόμμα Πούτιν

20/09/2026 - 10:51πμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικροεγκληματικότητα στην Αθήνα: Drones, αστυνομικοί με πολιτικά και «κόκκινες» ζώνες

20/09/2026 - 10:27πμ
Στιγμιότυπο από παραλία της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή, συνεχίζεται το καλοκαιρινό διάλειμμα

20/09/2026 - 8:10πμ
Σύσκεψη στα γραφεία της Deutsche Welle (φωτ.: 
EPA / Sebastien Nogier)
ΕΛΛΑΔΑ

Η φωνή που άκουγε η Ελλάδα στη χούντα δεν σιγεί – Διασώθηκε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle

19/09/2026 - 8:09μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν από το 2019 – Οι επιστολές που έμειναν αναπάντητες και το νέο βίντεο

19/09/2026 - 7:45μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα διαρρηκτών «σήκωνε» σπίτια στην Αττική: Έκαναν «φτερά» 179.000 ευρώ

19/09/2026 - 2:58μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λίμνη Ευβοίας – Αισθητός και στην Αττική

19/09/2026 - 1:30μμ
Τα Καλάβρυτα από ψηλά... με φόντο τον Ερύμανθο: ένα μυθικό βουνό (φωτ.: facebook.com/DiscoverKalavritaGR)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Καλαβρύτων: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών

19/09/2026 - 11:33πμ
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» 
(φωτ. αρχείου: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο» για 24 ώρες – Τι αλλάζει

19/09/2026 - 9:40πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια

19/09/2026 - 8:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νοτιοκορεάτες στη Σεούλ βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα που φέρονται να δείχνουν στιγμές από την εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων (φωτ. αρχείου: EPA / Jeon Heon-Kyun)

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας – Συναγερμός σε Σεούλ και Τόκιο

6 λεπτά πριν
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ρωσία: Κάλπες υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης με drones – Φαβορί το κόμμα Πούτιν

22 λεπτά πριν
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μικροεγκληματικότητα στην Αθήνα: Drones, αστυνομικοί με πολιτικά και «κόκκινες» ζώνες

46 λεπτά πριν
Ο Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Πιερ Μιλ (Pierre Mille, 1864–1941), σε φωτογραφία του 1928 (φωτ.: Agence Rol / Gallica – Bibliothèque nationale de France (BnF), réf. Rol, 126976)

Pierre Mille: Ο Γάλλος πολεμικός ανταποκριτής που κατέγραψε την Κωνσταντινούπολη και τη θέση των γυναικών στην οθωμανική κοινωνία της εποχής

1 ώρα πριν
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά φωτογραφίζεται μπροστά από την ιστορική φωτογραφία του Δημήτρη Ψαθά με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Εταιρεία Θαυμάτων Δημήτρη Χορν. Κάτω ο συγγραφέας εικονίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Ο εαυτούλης μου Νίκο Σταυρίδη (φωτ.: Μάνος Βλαστός)

Η «Γη του Πόντου» στη μικρή οθόνη; Το όνειρο της Λένας Νίτσου-Ψαθά

2 ώρες πριν
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Σύνοδος ΟΗΕ: Η διπλωματία σε τεντωμένο σχοινί με Ιράν, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV