pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολωνία, η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Εξάρθρωσε δίκτυο Ρώσων κατασκόπων

Τα πρώτα MiG-29 θα παραδοθούν άμεσα σε πλήρη λειτουργική κατάσταση – Έξι άτομα κατηγορούνται ότι προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

16/03/2023 - 9:33μμ
Πολωνικό MiG-29 στη βάση του Μάλμπροκ (φωτ.: EPA / Adam Warzawa / Poland Out)

Πολωνικό MiG-29 στη βάση του Μάλμπροκ (φωτ.: EPA / Adam Warzawa / Poland Out)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξάνοντας την πίεση στους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα-μέλος της Συμμαχίας που θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Τα πρώτα τέσσερα MiG-29 θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες σε πλήρη λειτουργική κατάσταση, όπως δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα. «Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται», πρόσθεσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Έτσι, η Πολωνία ανταποκρίνεται πρώτη σε ένα πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τις δυτικές χώρες να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη. «Έτοιμη» δηλώνει και η Σλοβακία, η οποία σκοπεύει να παραχωρήσει τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά που διαθέτει.

Τα MiG-29 είναι γνώριμα στους Ουκρανούς πιλότους, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετη εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Πολωνό πρόεδρο. Εντούτοις, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ίγκνατ, είπε: «Τα MiG δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα, χρειαζόμαστε F-16. Όμως τα MiG θα ενισχύσουν τις δυνατότητές μας».

Η απόφαση της Πολωνίας «δεν αλλάζει τίποτα» όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ, που αρνούνται μέχρι στιγμής να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Υπενθύμισε επίσης ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει διαφωνήσει δημοσίως με την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Συνελήφθησαν έξι κατάσκοποι υπέρ της Ρωσίας

Κατηγορίες σε έξι ξένους πολίτες για προετοιμασία πράξεων δολιοφθοράς και κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας απήγγειλε σήμερα η Πολωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μαριούζ Καμίνσκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για «ξένους από τα ανατολικά σύνορα» ο οποίοι προσπάθησαν να διακόψουν τις στρατιωτικές προμήθειες και την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας «ενέργειες δολιοφθοράς» στην Πολωνία.

Αυτή τη στιγμή οι εισαγγελείς προετοιμάζουν τη δίωξη εναντίον άλλων τριών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW) για την ίδια υπόθεση.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από την ανακάλυψη κρυμμένων καμερών που είχαν τοποθετηθεί σε νευραλγικές διαδρομές και σιδηροδρομικούς κόμβους, καταγράφοντας και μεταδίδοντας δεδομένα κίνησης.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Πολωνίας RMF FM, «δεκάδες συσκευές» αυτού του τύπου είχαν εγκατασταθεί σε σημεία σιδηροδρομικών αρτηριών που οδηγούν προς το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, προς το αεροδρόμιο της Γιασιόνκα, κοντά στο Ρεζόφ, βασικό σημείο μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία.

Οι αξιωματικοί της ABW βρήκαν κάμερες, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πομπούς GPS που επρόκειτο να τοποθετηθούν σε μεταφορές βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ διαθέτουν στοιχεία ότι η ομάδα πληρωνόταν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η επί δεκαετίες κατασκοπευτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχει ενταθεί μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Πολωνία είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους της Ουκρανίας και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν συλλάβει πολλά άτομα ως ύποπτα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας από την εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πεζοί προσπερνούν ταμπλό που απεικονίζουν νεκρούς στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους σιιτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, σε δρόμο της Σανάα(φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκδίκηση ορκίζεται το Ιράν για «το αγνό αίμα» του Αλί Λαριτζανί – Νεκροί σε Ισραήλ και Λίβανο

18/03/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Προτεραιότητα για το Ισραήλ η εξουδετέρωση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιράν για τον θάνατο Λαριτζανί

17/03/2026 - 11:39μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με ένα ομοίωμα «αόρατου» βομβαρδιστικού μπροστά του (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: Κάνουν μεγάλο λάθος, δεν θέλουν να βοηθήσουν

17/03/2026 - 8:23μμ
O Αλί Λαριτζανί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 31 Μαΐου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Γιατί ο θάνατος Λαριτζανί αλλάζει τα πάντα – Ο άνθρωπος που κρατούσε όρθιο το σύστημα

17/03/2026 - 5:58μμ
Ιρανοί σε κατεστραμμένη από αεροπορικά πλήγματα πολυκατοικία στη νότια Τεχεράνη. 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατίας – «Το Ιράν δεν ήταν απειλή»

17/03/2026 - 4:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ο Αλί Λαριτζανί είναι νεκρός», δηλώνει το Ισραήλ

17/03/2026 - 12:27μμ
Από επίθεση εναντίων των ΗΑΕ (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν πλήττει ξανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Σοκαρισμένος» ο Τραμπ από την αντίδραση της Τεχεράνης

17/03/2026 - 9:34πμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

16/03/2026 - 8:25μμ
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

16/03/2026 - 7:15μμ
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

16/03/2026 - 4:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου2026 στην Παιανία (φωτ.: Θωμαΐς Αντωνιάδου/ EUROKINISSI)

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει γενέθλια – Η περηφάνια για την ποντιακή καταγωγή του και η διαδρομή από το παρκούρ στα Γρεβενά μέχρι την κορυφή του κόσμου

9 λεπτά πριν
Μπουζούκι και ποντιακή λύρα ενώθηκαν σε μια αξέχαστη βραδιά (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)

Ομογένεια: Όταν η λύρα του «Ποντοξενιτέα» έπαιξε και τσάμικο εκτός από κότσαρι

42 λεπτά πριν
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 23χρονο στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται αύριο ο 19χρονος φίλος του, σήμερα στην ανακρίτρια ο 23χρονος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/ Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Ζωντανός διάλογος για την ελληνική ταυτότητα στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

2 ώρες πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μικρά Ασία - Πόντος: Ενθυμήματα» (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Μαθήτριες κρατούν ζωντανή τη μνήμη Μικρασίας και Πόντου – Βραβεύσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό

2 ώρες πριν
Πεζοί προσπερνούν ταμπλό που απεικονίζουν νεκρούς στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους σιιτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, σε δρόμο της Σανάα(φωτ.: EPA/Yahya Arhab)

Εκδίκηση ορκίζεται το Ιράν για «το αγνό αίμα» του Αλί Λαριτζανί – Νεκροί σε Ισραήλ και Λίβανο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign