pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολωνία, η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Εξάρθρωσε δίκτυο Ρώσων κατασκόπων

Τα πρώτα MiG-29 θα παραδοθούν άμεσα σε πλήρη λειτουργική κατάσταση – Έξι άτομα κατηγορούνται ότι προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

16/03/2023 - 9:33μμ
Πολωνικό MiG-29 στη βάση του Μάλμπροκ (φωτ.: EPA / Adam Warzawa / Poland Out)

Πολωνικό MiG-29 στη βάση του Μάλμπροκ (φωτ.: EPA / Adam Warzawa / Poland Out)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξάνοντας την πίεση στους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα-μέλος της Συμμαχίας που θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Τα πρώτα τέσσερα MiG-29 θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες σε πλήρη λειτουργική κατάσταση, όπως δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα. «Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται», πρόσθεσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Έτσι, η Πολωνία ανταποκρίνεται πρώτη σε ένα πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τις δυτικές χώρες να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη. «Έτοιμη» δηλώνει και η Σλοβακία, η οποία σκοπεύει να παραχωρήσει τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά που διαθέτει.

Τα MiG-29 είναι γνώριμα στους Ουκρανούς πιλότους, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετη εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Πολωνό πρόεδρο. Εντούτοις, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ίγκνατ, είπε: «Τα MiG δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα, χρειαζόμαστε F-16. Όμως τα MiG θα ενισχύσουν τις δυνατότητές μας».

Η απόφαση της Πολωνίας «δεν αλλάζει τίποτα» όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ, που αρνούνται μέχρι στιγμής να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Υπενθύμισε επίσης ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει διαφωνήσει δημοσίως με την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Συνελήφθησαν έξι κατάσκοποι υπέρ της Ρωσίας

Κατηγορίες σε έξι ξένους πολίτες για προετοιμασία πράξεων δολιοφθοράς και κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας απήγγειλε σήμερα η Πολωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μαριούζ Καμίνσκι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για «ξένους από τα ανατολικά σύνορα» ο οποίοι προσπάθησαν να διακόψουν τις στρατιωτικές προμήθειες και την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας «ενέργειες δολιοφθοράς» στην Πολωνία.

Αυτή τη στιγμή οι εισαγγελείς προετοιμάζουν τη δίωξη εναντίον άλλων τριών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW) για την ίδια υπόθεση.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από την ανακάλυψη κρυμμένων καμερών που είχαν τοποθετηθεί σε νευραλγικές διαδρομές και σιδηροδρομικούς κόμβους, καταγράφοντας και μεταδίδοντας δεδομένα κίνησης.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Πολωνίας RMF FM, «δεκάδες συσκευές» αυτού του τύπου είχαν εγκατασταθεί σε σημεία σιδηροδρομικών αρτηριών που οδηγούν προς το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, προς το αεροδρόμιο της Γιασιόνκα, κοντά στο Ρεζόφ, βασικό σημείο μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία.

Οι αξιωματικοί της ABW βρήκαν κάμερες, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και πομπούς GPS που επρόκειτο να τοποθετηθούν σε μεταφορές βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ διαθέτουν στοιχεία ότι η ομάδα πληρωνόταν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η επί δεκαετίες κατασκοπευτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχει ενταθεί μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Πολωνία είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους της Ουκρανίας και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν συλλάβει πολλά άτομα ως ύποπτα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας από την εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

10/08/2025 - 10:36πμ
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

10/08/2025 - 8:59πμ
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Σήμερα η «Σύνοδος ειρήνης» – Συμφωνία για διαμετακομιστικό διάδρομο με το όνομα… «Διαδρομή Τραμπ»

8/08/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου θέλει να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας αλλά όχι να την κυβερνήσει

7/08/2025 - 8:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: ΧΚ)

«Τσάρτιλος 2025»: Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και οι Γεωργιανοί Ημαθίας τιμούν τον Γιώργο Τσαρτιλίδη

20 λεπτά πριν
Καμένη έκταση στην περιοχή Τογάνι στην Κερατέα Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τι κάηκε από τη φωτιά στην Κερατέα – Η ανάλυση της Υπηρεσίας Copernicus

49 λεπτά πριν
«Ζέσταμα» στο Λιστόν και μια πρόγευση από τα όσα έγιναν στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, στη Σπηλιά (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)

Ποντιακός χαμός στην Κέρκυρα, στο 4ο Πανηγύρι-Φεστιβάλ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το ΤΖΟΚΕΡ που κληρώνει απόψε 23,5 εκατομμύρια ευρώ

2 ώρες πριν
Στο μέτωπο της φωτιάς και το  το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (φωτ.: Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής)

Κομοτηνή: Μάχη με τη φωτιά, για να μην πλησιάσει σπίτια

2 ώρες πριν
Η Εθνική Μπάσκετ στο διεθνές ECOMMBX Cup (φωτ.: EUROKINISSI)

Η Ελλάδα απόψε κόντρα στο Ισραήλ, στο φιλικό ενόψει Eurobasket

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign