pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν είναι Αρμένιος και όπως λέει «Το Ισραήλ υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν»

Ο Τζορτζ Ντικ εξοργίζει με τις θέσεις που διατυπώνει

14/03/2023 - 6:23μμ
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ με τον Ισραηλινό πρεσβευτή Τζορτζ Ντικ, το 2019 (φωτ.: Wikimedia Commons)

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ με τον Ισραηλινό πρεσβευτή Τζορτζ Ντικ, το 2019 (φωτ.: Wikimedia Commons)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μοιάζει με fake news αλλά το επιβεβαιώνει και ο αρθρογράφος του armenianweekly.com, εκδότης του εβδομαδιαίας εφημερίδας The California Courier Χαρούτ Σασουνιάν: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν είναι Αρμένιος!

Ο Τζορτζ Ντικ είχε μόνος του αποκαλύψει τις αρμενικές του ρίζες, τον Απρίλιο του 2015, με αφορμή την επέτειο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το ονοματεπώνυμο της γιαγιάς του πατέρα μου ήταν αρμενικό: Ανταραάν Χαμπαριάν. Είναι επιζήσασα της αρμενικής τραγωδίας…», είχε γράψει πολύ πριν γίνει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Μπακού, το 2019. Το σχόλιο τού πρεσβευτή, σημειώνει ο Σασουνιάν, είναι σημαντικό γιατί «δείχνει ότι γνωρίζει ποιες είναι οι ρίζες του παρόλο που μάλλον έγραψε λάθος το όνομα της προγιαγιάς του που αντί για Ανταραάν πρέπει να ήταν Ανταράμ».

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, αρκετοί Αρμένιοι τον επέπληξαν σφόδρα επειδή στην ανάρτηση του 2015 είχε χαρακτηρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων «τραγωδία». «Θα ήταν περήφανη για σένα… που υπηρετείς δύο χώρες που αρνούνται αυτό που της έκλεψε την οικογένειά της», «Πιθανώς θα ντρεπόταν πολύ για σένα», «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις αρμενικές ρίζες! Ντροπή σου τότε, 1.500.000 φορές, επειδή υποστηρίζεις κράτη τρομοκράτες, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία! Είναι ντροπή για εμάς που έχεις αρμενικό αίμα στις φλέβες σου!», είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που έγραψαν χρήστες σχολιάζοντας αυτήν την παλιά ανάρτηση του Ισραηλινού πρεσβευτή.

Το Σεπτέμβριο του 2021 και στο προφίλ της στο Facebook, η Εθνική Αρμενική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) είχε τονίσει: Ο πιο ντροπιαστικός διπλωματικός διορισμός στην ιστορία της διπλωματίας. Το κράτος που επέζησε Γενοκτονίας, το Ισραήλ, έστειλε τον Τζορτ Ντικ (υποστηρίζει ότι είναι απόγονος επιζώντων της Γενοκτονίας των Αρμενίων) ως πρεσβευτή της στο Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα που ανοιχτά εργάζεται για να ολοκληρώσει αυτό το έγκλημα».

Δύο μήνες νωρίτερα ο Τζορτζ Ντικ είχε εξοργίσει και πάλι τους Αρμενίους με το tweet: «Είχα το ιστορικό προνόμιο να είμαι ο πρώτος Ισραηλινός πρεσβευτής που επισκέφτηκε τη μοναδική πόλη Σούσα». Η πόλη Σουσί, όπως την αποκαλούν οι Αρμένιοι καταλήφθηκε από τους Αζέρους κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2020.

Φέτος τον Ιανουάριο μιλώντας στο αζέρικο μέσο Caliber.az είπε μεταξύ άλλων πως το πιο σημαντικό γεγονός στις ισραηλοαζερικές σχέσεις ήταν «Όταν το Αζερμπαϊτζάν μπήκε στον δεύτερο πόλεμο του Καραμπάχ και εμείς [το Ισραήλ] σταθήκαμε δίπλα στον εταίρο και φίλος μας. Η στρατηγική συνεργασία μας συνεχίστηκε και εντάθηκε κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου αλλά και στο πεδίο της ανθρωπιστικής βοήθειας. […] Η θέση του Ισραήλ στο ζήτημα του Καραμπάχ είναι ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Το Ισραήλ υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν. Το έχει κάνει τόσο στα λόγια όσο και στα έργα, πριν το δεύτερο πόλεμο στο Καραμπάχ και μετά από αυτόν».

Τα σχόλια του Ισραηλινού πρεσβευτή τον έχουν εκθέσει πολλάκις στην παγκόσμια αρμενική κοινότητα που καυτηριάζει χωρίς φόβο κάθε κίνησή του η οποία θεωρείται εχθρική προς τον αρμενικό λαό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»

23/03/2026 - 9:06πμ
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

22/03/2026 - 11:13μμ
Το πλοίο MSC Ela με σημαία Παναμά αποχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας
(φωτ.: EPA / Οlivier Ηoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ: Απειλές για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και φόβοι για παγκόσμιο σοκ

22/03/2026 - 8:27μμ
Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες διάσωσης (πηγή: x.com/Haberler)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο κτήρια κατέρρευσαν στη συνοικία Φατίχ – Αναφορές για τραυματίες

22/03/2026 - 1:05μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Αράντ του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο 48 ωρών του Τραμπ στο Ιράν για να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ – Με επιθέσεις σε υποδομές θα απαντήσει η Τεχεράνη

22/03/2026 - 8:39πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
Μέλος των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν επιτηρεί στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Επιχείρησε να πλήξει την αμερικανοβρετανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία και κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για επίθεση στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 4:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπρόσωποι συλλόγων στο μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Θρακών, από Βούλγαρους και Νεότουρκους. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Μαρωνείας)

«Μαύρο Πάσχα» των Θρακών: Συγκίνηση στην Κομοτηνή για τα θύματα της Γενοκτονίας

21 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)

Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»

51 λεπτά πριν
Άρχισε η προσέλευση στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Στο εδώλιο 36 άτομα

1 ώρα πριν
Ανθισμένη μαλκόλμια ανάμεσα σε πέτρες, στην Αττική – Επειδή κατά βάθος είναι άνοιξη! (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Με βροχερό καιρό ξεκινά η εβδομάδα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο «Αττικόν» στην Πάφο για τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Andreas Kesouris)

Πάφος: Ανεγείρεται ναός του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη με πρωτοβουλία των Ποντίων

10 ώρες πριν
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign