pontosnews.gr
Κυριακή, 24/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε νέα φάση έντασης οι σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων, με φόντο ένα νομοσχέδιο και το Ραμαζάνι

Ντε φάκτο προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης επιχειρεί η κυβέρνηση Νετανιάχου, με πολεμική κλιμάκωση προειδοποίησε η Χαμάς

14/03/2023 - 5:59μμ
Ισραηλινός στρατιώτης σταματά Παλαιστίνιο για έλεγχο (φωτ.: ΕΡΑ / Alaa Badarneh)

Ισραηλινός στρατιώτης σταματά Παλαιστίνιο για έλεγχο (φωτ.: ΕΡΑ / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα νομοσχέδιο που θεωρείται ότι οδηγεί σε ντε φάκτο προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης, και το οποίο είναι σίγουρο ότι θα κλιμακώσει την ένταση με τους Παλαιστίνιους, υπερψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Κνεσέτ. Χρειάζονται δύο ακόμα ψηφοφορίες ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Στόχος της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι η επιστροφή εβραίων εποίκων σε τέσσερις οικισμούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, οι οποίοι είχαν εκκενωθεί πριν σχεδόν δύο δεκαετίες.

Βάσει του νόμου Αποδέσμευσης, το 2005 οι Ισραηλινοί έποικοι απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και κάποιες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν χωρίς την άδεια του ισραηλινού στρατού.

Έκτοτε έποικοι έχουν επιστρέψει στα χωριά, όμως απομακρύνονται και πάλι. Η κυβέρνηση Νετανιάχου επιδιώκει να νομιμοποιηθεί κυρίως ο οικισμός Χομές που φτιάχτηκε χωρίς άδεια – τον περασμένο μήνα νομιμοποιήθηκαν άλλοι εννέα οικισμοί στη Δυτική Όχθη, παρόλο που σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Με πολεμική κλιμάκωση προειδοποίησε η Χαμάς

Την ίδια ώρα, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε σήμερα τις ισραηλινές Αρχές με πολεμική κλιμάκωση σε περίπτωση ισραηλινής «παραβίασης» στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.

Η προειδοποίηση απευθύνεται σχεδόν ένα δεκαήμερο πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα του ισλάμ, την ώρα που η σύγκρουση μοιάζει να έχει εισέλθει σε μια νέα φάση από το τέλος του Δεκεμβρίου και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, της δεξιότερης που έχει γνωρίσει το Ισραήλ από την ίδρυσή του.

Το τέμενος Αλ-Άκσα βρίσκεται στην Πλατεία των Τζαμιών, τρίτο ιερό τόπο του ισλάμ. Είναι κτισμένη επάνω από αυτό που οι εβραίοι ονομάζουν Ορός του Ναού και αποτελεί τον ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού.

Η Πλατεία των Τζαμιών βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, κυρίως λόγω των περιορισμών που το Ισραήλ επιβάλλει στους Παλαιστίνιους που θα ήθελαν να προσευχηθούν στο τέμενος Αλ-Άκσα.

Μετά την κατάληψη του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ το 1967, οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να επισκέπτονται την Πλατεία των Τζαμιών σε συγκεκριμένες ώρες, όχι όμως και να προσεύχονται.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εβραίοι, συχνά εθνικιστές, προσεύχονται εκεί στα κρυφά, πράγμα που οι Παλαιστίνιοι και η Ιορδανία –τοποτηρητής των μουσουλμανικών ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ– χαρακτηρίζουν «προβοκατόρικες ενέργειες» και καταδικάζονται συστηματικά από πολλές, αραβικές, μουσουλμανικές ή δυτικές χώρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

24/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: EPA / Rolex dela Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από κατάρρευση κτηρίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

24/05/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του CHP – Ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε δυνάμεις να απομακρύνει τον Οζέλ

24/05/2026 - 5:25μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Καλά νέα» για Στενά του Ορμούζ και συμφωνία τις επόμενες ώρες προαναγγέλλει ο Μάρκο Ρούμπιο

24/05/2026 - 12:43μμ
Άνδρες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών επεμβαίνουν μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Νεκρός 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου

24/05/2026 - 9:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

23/05/2026 - 11:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

23/05/2026 - 10:08μμ
Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τούλσι Γκάμπαρντ (φωτ. αρχείου: EPA/WILL OLIVER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φήμες για την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI)

23/05/2026 - 3:57μμ
Πινακίδα με φωτογραφίες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, στην κεντρική πλατεία Τεχεράνης, 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή για νέο χτύπημα στο Ιράν οι ΗΠΑ – Σήματα πολέμου από τον Λευκό Οίκο, φόβοι για κλιμάκωση

23/05/2026 - 3:09μμ
Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Κάποτε να κλώσκουμες» (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»)

Ασπρόπυργος: Με συγκίνηση η εκδήλωση «Κάποτε να κλώσκουμες» για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Σήκωσε την 4η κούπα του Ολυμπιακού ο Παπανικολάου μέσα σε αποθέωση

11 λεπτά πριν
Μία από τις σημαντικότερες γεωγραφικές εγκυκλοπαίδειες της αρχαιότητας, του Στράβωνα, εκτίθεται στο Μουσείο Σαμψούντας, μαζί με σπάνια πρωτότυπα γεωγραφικά έργα (φωτ.: IHA)

Η γεωγραφική εγκυκλοπαίδεια του Στράβωνα στο Μουσείο Σαμψούντας

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

35 λεπτά πριν
Αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-23 χαιρετούν το κοινό κατά τη διάρκεια τελετής στο Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Τζιουτσουάν. 24 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Andres Martinez Casares)

Η Κίνα στέλνει αστροναύτη για έναν χρόνο στο Διάστημα – Kοιτά ήδη προς τη Σελήνη

53 λεπτά πριν
Από τον μητροπολιτικό ναό του Ναυπλίου στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Δημήτριο Υψηλάντη. Κυριακή 24 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ναύπλιο: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

1 ώρα πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign