pontosnews.gr
Σάββατο, 12/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένοπλες Δυνάμεις: Διπλασιάζονται οι αμοιβές για τις ειδικές αποστολές

Πρόκειται να προσδιοριστούν άμεσα με αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

11/03/2023 - 9:48μμ
Οι «Ειδικές Αποστολές», που καθιερώνονται για πρώτη φορά, αφορούν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο τις Ειδικές Δυνάμεις (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)

Οι «Ειδικές Αποστολές», που καθιερώνονται για πρώτη φορά, αφορούν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο τις Ειδικές Δυνάμεις (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέες αμοιβές για τις αποστολές και τις ειδικές αποστολές που εκτελεί το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, για τις συνήθεις αποστολές και ασκήσεις εντός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ισχύει ως έχει χωρίς καμία αλλαγή, η αποζημίωση των 18 ευρώ περίπου ανά ημέρα.

Επίσης, για τις συνήθεις αποστολές και ασκήσεις εκτός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εξακολουθεί να ισχύει ό,τι μέχρι σήμερα.

Για τις «Ειδικές Αποστολές» που καθιερώνονται για πρώτη φορά και αφορούν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι τις Ειδικές Δυνάμεις μόνο, διευκρινίζεται ότι οι «Ειδικές Αποστολές» θα προσδιοριστούν με αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων των κλάδων και θα επικυρωθούν από το ΣΑΓΕ συντομότατα, γιατί ο σκοπός είναι να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό τα ποσά που δικαιούται το προσωπικό λόγω της αναδρομικής ισχύος του νόμου από τον Ιανουάριο.

Για αυτές τις «Ειδικές Αποστολές» που εκτελούνται εντός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ισχύουν τα 60 ευρώ την ημέρα, τα οποία μετά από την φορολογία και τις κρατήσεις διαμορφώνονται σε περίπου 40 ευρώ, δηλαδή σε περίπου διπλάσιο ποσό σε σχέση με τα μέχρι πρότινος ισχύοντα.

Στις εν λόγω «Ειδικές Αποστολές», για το Πολεμικό Ναυτικό θα περιλαμβάνεται το πλοίο Σκοπούν, η ΔΕΑΜ, η Επιτήρηση Ανατολικού Αιγαίου, η Aegean Activity – SNMG2 και οι μεταφορές ύδατος και καυσίμων, με τους συγκεκριμένους πλόες να ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 85% του συνόλου, εάν αφαιρέσουμε τις ασκήσεις που πολύ φυσιολογικά θεωρούνται συνήθεις αποστολές.

Τώρα για τις «Ειδικές Αποστολές» που εκτελούνται εκτός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ισχύουν τα 100 ευρώ, τα οποία μετά από την φορολογία και τις κρατήσεις διαμορφώνονται σε περίπου 65 ευρώ την ημέρα, δηλαδή σε υψηλότερο ποσό σε σχέση με τα μέχρι πρότινος ισχύοντα, που για μία τρίμηνη αποστολή όπως η UNIFIL και η IRINI σημαίνει ότι οι συνολικές αποδοχές των στελεχών που συμμετέχουν σε αυτές αυξάνονται κατά περίπου 100%.

Πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, το μέτρο αφορά τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία και ειδικά εκείνους που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή του Έβρου φυλώντας τα χερσαία σύνορα, στις βραχονησίδες και τις θάλασσες του Ανατολικού Αιγαίου με τα ταχύπλοα των Ειδικών Δυνάμεων, όπως και στο προσωπικό των Readiness που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα στον αέρα.

Επίσης το μέτρο αφορά και στις «ειδικές αποστολές» του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας εκτός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ertnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
Αεροπλάνο έπεσε στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια της Athens Flying Week 2026 (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τανάγρα: Πτώση Phantom στην Athens Flying Week

5/09/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», στο Τελ Αβίβ. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Υπεγράφη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Θόλος 3,035 δισ. ευρώ απέναντι σε πυραύλους και drones

31/08/2026 - 12:58μμ
Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

30/08/2026 - 6:37μμ
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)
ΑΜΥΝΑ

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

28/08/2026 - 7:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Φρίκη στη Βρετανία: Ένας 52χρονος ομολόγησε ότι ενθάρρυνε βιασμούς αναίσθητων γυναικών σε διαδικτυακό φόρουμ

7 ώρες πριν
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γεώργιος» τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Καταστροφής της Σμύρνης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ultimate Championship: Εντυπωσιακός και δεύτερος ο Καραλής με 6,15μ.

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: 
EPA-DPA / Hubert Michael Boesl)

ΗΠΑ: Η CIA αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

8 ώρες πριν
Από την περσινή αναβίωση του εθίμου (φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής)

Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής: Ήρθε η ώρα για το πατροπαράδοτο κεσκέκι!

9 ώρες πριν
(Από την αφίσα της έκθεσης)

Σύνδεσμος Μικρασιατών «Οι αλησμόνητες πατρίδες»: Έκθεση Φωτογραφίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μικρά Ασία – 104 Χρόνια Μετά»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV