pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές – Κερδίζει έδαφος ο Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις, πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του

Ο Ερντογάν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα

10/03/2023 - 10:48μμ
Ο Ερντογάν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα για τις εκλογές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Ο Ερντογάν υπογράφει το προεδρικό διάταγμα για τις εκλογές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Και επισήμως πλέον, με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το έναυσμα για τις πιο κρίσιμες εκλογές της εικοσαετούς παντοδυναμίας του. Στις 14 Μαΐου –και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 28 του ίδιου μήνα– οι Τούρκοι θα αποφασίσουν αν θα τους κυβερνά μέχρι το 2028 ή αν θα δώσουν την εξουσία στο κοσμικό κόμμα που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ.

«Τώρα για την Τουρκία» είναι το σλόγκαν του Ερντογάν, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της κακής διαχείρισης των σεισμών.

Σε ένδειξη πένθους απαγορεύει τη μουσική στις προεκλογικές εμφανίσεις, και δίνει εντολή στα στελέχη του να συνεισφέρουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ένα ακόμη πλήγμα για το ΑΚΡ προκάλεσε η παραίτηση του κυβερνήτη του Αντιγιαμάν. Επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, οι πολίτες όμως είναι οργισμένοι μαζί του γιατί όταν διαμαρτύρονταν για την ολιγωρία των Αρχών μετά τους σεισμούς, εκείνος χαμογελούσε.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (φωτ.: EPA / LP Eren Kaya)

«Για να έχει καλή τύχη, η Τουρκία το χρειάζεται αυτό, χρειάζεται τις εκλογές. Χρειάζεται αλλαγή» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρίσκεται στη Μαλάτια και το Μαράς στην πρώτη του επίσκεψη ως προεδρικός υποψήφιος στις σεισμόπληκτες περιοχές, και μάλιστα σκοπεύει να περάσει τη νύχτα σε σκηνή μαζί με απλούς πολίτες.

Θα είναι «πρόεδρος των καταυλισμών κι όχι πρόεδρος των παλατιών», είπε συνεργάτης του.

Αίσθηση προκαλεί η επιβεβαίωση από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπάρχουν πληροφορίες για δολοφονία του Κιλιτσντάρογλου, μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει ο πρώην αρχηγός των Γκρίζων Λύκων. «Έχω πληροφορίες, έχω πληροφορίες. Έχω ακούσει ότι θα γίνει κίνηση εις βάρος του Κιλιτσντάρογλου από μια μαφιόζικη ομάδα» λέει ο Αλαατίν Αλντεμίρ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τη στάση της Άγκυρας απέναντι στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Ήδη πάντως ο Ερντογάν, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Δύσης, σταμάτησε να παρακάμπτει κάποιες από τις κυρώσεις και δεν μεταφέρει πια απαγορευμένα για τη Ρωσία ευρωπαϊκά και αμερικανικά προϊόντα απευθείας μέσω της χώρας του.

Την ίδια ώρα, προβάδισμα 10,2 μονάδων στον Κιλιτσντάρογλου δίνει νέα δημοσκόπηση, στην έναρξη της προεκλογικής μάχης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, επισημαίνεται από τους ειδικούς.

• Πηγή: ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τον σταθμό μετρό της Καλαμαριάς που αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η επέκταση για Καλαμαριά

11 λεπτά πριν
Πλοίο περνάει τη Διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα (φωτ. αρχείου: EPA / Mohamed Hossam)

Διώρυγα του Σουέζ: Επιστρέφουν τα πλοία παρά τους κινδύνους και τους υψηλούς ναύλους

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Έκτη η Εθνική 4χ100μ. ανδρών – 8ος ο Τσάμης

1 ώρα πριν
Ο Δαφνώνας Ξάνθης από ψηλά (φωτ.: google.com/maps/contrib/konstantinos karakasidis)

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στον Δαφνώνα Ξάνθης με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Cincinnati Open: Πέρασε στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση η μετάδοση στην Ελλάδα – Τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV