pontosnews.gr
Τρίτη, 19/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δυτική Όχθη: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού με 6 νεκρούς Παλαιστίνιους

Aυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κύμα βίας που δεν μοιάζει να μειώνεται

8/03/2023 - 1:06μμ
Παλαιστίνιοι στους δρόμους της Τζενίν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Παλαιστίνιοι στους δρόμους της Τζενίν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ο δράστης πρόσφατης επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς, σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια νέας επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – αυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κύμα βίας που δεν μοιάζει να μειώνεται.

Έπειτα από την επιχείρηση του στρατού –στην οποία συμμετείχαν τεθωρακισμένα οχήματα, drone, καθώς και τουλάχιστον ένας εκσκαφέας και ένα επιθετικό ελικόπτερο–, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να τραβήξει βίντεο από το εσωτερικό του κτηρίου όπου είχε κλειστεί ο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρούσαχ, μέλος του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι στρατιώτες περικύκλωσαν το κτήριο. Στη συνέχεια ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με ενόπλους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, αλλά και με Παλαιστίνιους μαχητές στους δρόμους της Τζενίν.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκτόξευση ρουκετών εναντίον του κτηρίου. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «κινητοί εκτοξευτήρες ρουκετών» χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του κτηρίου. Στο εσωτερικό του οι ζημιές στους τοίχους μαρτυρούν τη βιαιότητα των συγκρούσεων.

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν κτήριο μετά την επιδρομή (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο έξι Παλαιστινίων «που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή στη Τζενίν». Εκτός από τον 49χρονο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ στα θύματα συγκαταλέγονται πέντε άνδρες ηλικίας 22 με 29 ετών. Επιπλέον 26 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στις τάξεις τους υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, ο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρούσαχ ήταν ο δράστης επίθεσης στις 26 Φεβρουαρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο αδέλφια, Ισραηλινούς εποίκους που ζούσαν σε οικισμό στη βόρεια Δυτική Όχθη.

«Αποφασιστικότητα»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τους στρατιώτες που «ενήργησαν με χειρουργική ακρίβεια στο άντρο των δολοφόνων» και «εξουδετέρωσαν έναν φρικτό τρομοκράτη».

«Οποιοσδήποτε μας κάνει κακό θα πληρώνει το τίμημα» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από τη μεριά της η Χαμάς δήλωσε: «Τα εγκλήματα και οι σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί δεν θα εκφοβίσουν τον παλαιστινιακό λαό μας, αλλά θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει την ισραηλινή κατοχή».

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ έδωσε στη δημοσιότητα αντίστοιχου ύφους ανακοίνωση, όπως και το κίνημα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η Φάταχ, το κείμενο της οποίας άφηνε να εννοηθεί ότι μέλη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας πήραν μέρος στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Κηδεία Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε κατά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς, επέκρινε ως ενέργεια «κανονικού πολέμου» τη χρήση ρουκετών εναντίον κατοικιών στο κέντρο της Τζενίν και κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «ευθύνεται για την επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί να βάλει φωτιά στην κατάσταση και να καταστρέψει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να αποκατασταθεί η σταθερότητα».

Στον καταυλισμό προσφύγων Άσκαρ στη Ναμπλούς (άλλη πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη, θέατρο όπως και η Τζενίν επιδρομών του στρατού, τις οποίες οι ισραηλινές δυνάμεις χαρακτηρίζουν «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις») στρατιώτες συνέλαβαν τρεις γιους του Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

«Περαιτέρω επιδείνωση»

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, επεσήμανε από την πλευρά της ότι δύο γιοι που συνελήφθησαν φέρονται να βοήθησαν τον πατέρα τους να σχεδιάσει την επίθεση.

Από την αρχή του έτους 71 Παλαιστίνιοι (μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά) έχουν χάσει τη ζωή τους. Επιπλέον, 13 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων ανήλικοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, και μία Ουκρανίδα σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις, σύμφωνα απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που καταρτίστηκε από επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Έπειτα από συνάντηση στην Ακάμπα της Ιορδανίας, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συμφώνησαν στις 26 Φεβρουαρίου να εργαστούν προς την «αποκλιμάκωση».

Όμως στη διάρκεια της συνάντησης αυτής σημειώθηκε η φονική επίθεση που αποδίδεται στον Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ και την επόμενη νύχτα Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν σε αντίποινα στην παλαιστινιακή πόλη Χουάρα, πυρπολώντας πολλά κτήρια.

Από το Αμάν το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδίκασε χθες «τις συνεχείς ισραηλινές εισβολές στις κατεχόμενες παλαιστινιακές πόλεις».

• Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νέα γενιά στο προσκήνιο, στην εκδήλωση στο «Πυρρίχιο Πέταγμα» για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (πηγή: Livemedia)

Από τη Σαμψούντα στον Πειραιά: Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν έχασε ποτέ το λιμάνι της

1 ώρα πριν
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νικήτας Κακλαμάνης: Με στίχους του Σεφέρη και σαφείς αιχμές για την «παράξενη σιωπή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Δημήτρης Νατσιός: Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται, δεν αποσιωπάται

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Δένδιας μιλάει στην Αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη 19η Μαΐου 1919 (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Νίκος Δένδιας: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν είναι ζήτημα των ιστορικών αλλά διεθνούς ευθύνης

2 ώρες πριν
Ο ΓΓ του ΚΚΕ στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ανάγκη για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

3 ώρες πριν
Η Φλόγα της Μνήμης αναμένη μπροστά από το μνημείο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αραμπατζής)

Θεσσαλονίκη: Η Φλόγα της Μνήμης άναψε για μια ακόμα χρονιά στην πλατεία Αγίας Σοφίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign