pontosnews.gr
Κυριακή, 3/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δυτική Όχθη: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού με 6 νεκρούς Παλαιστίνιους

Aυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κύμα βίας που δεν μοιάζει να μειώνεται

8/03/2023 - 1:06μμ
Παλαιστίνιοι στους δρόμους της Τζενίν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Παλαιστίνιοι στους δρόμους της Τζενίν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ο δράστης πρόσφατης επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς, σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια νέας επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – αυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο κύμα βίας που δεν μοιάζει να μειώνεται.

Έπειτα από την επιχείρηση του στρατού –στην οποία συμμετείχαν τεθωρακισμένα οχήματα, drone, καθώς και τουλάχιστον ένας εκσκαφέας και ένα επιθετικό ελικόπτερο–, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να τραβήξει βίντεο από το εσωτερικό του κτηρίου όπου είχε κλειστεί ο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρούσαχ, μέλος του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι στρατιώτες περικύκλωσαν το κτήριο. Στη συνέχεια ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με ενόπλους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, αλλά και με Παλαιστίνιους μαχητές στους δρόμους της Τζενίν.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκτόξευση ρουκετών εναντίον του κτηρίου. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «κινητοί εκτοξευτήρες ρουκετών» χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του κτηρίου. Στο εσωτερικό του οι ζημιές στους τοίχους μαρτυρούν τη βιαιότητα των συγκρούσεων.

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν κτήριο μετά την επιδρομή (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο έξι Παλαιστινίων «που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή κατοχή στη Τζενίν». Εκτός από τον 49χρονο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ στα θύματα συγκαταλέγονται πέντε άνδρες ηλικίας 22 με 29 ετών. Επιπλέον 26 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στις τάξεις τους υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, ο Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρούσαχ ήταν ο δράστης επίθεσης στις 26 Φεβρουαρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο αδέλφια, Ισραηλινούς εποίκους που ζούσαν σε οικισμό στη βόρεια Δυτική Όχθη.

«Αποφασιστικότητα»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τους στρατιώτες που «ενήργησαν με χειρουργική ακρίβεια στο άντρο των δολοφόνων» και «εξουδετέρωσαν έναν φρικτό τρομοκράτη».

«Οποιοσδήποτε μας κάνει κακό θα πληρώνει το τίμημα» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από τη μεριά της η Χαμάς δήλωσε: «Τα εγκλήματα και οι σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί δεν θα εκφοβίσουν τον παλαιστινιακό λαό μας, αλλά θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει την ισραηλινή κατοχή».

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ έδωσε στη δημοσιότητα αντίστοιχου ύφους ανακοίνωση, όπως και το κίνημα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η Φάταχ, το κείμενο της οποίας άφηνε να εννοηθεί ότι μέλη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας πήραν μέρος στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Κηδεία Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε κατά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς, επέκρινε ως ενέργεια «κανονικού πολέμου» τη χρήση ρουκετών εναντίον κατοικιών στο κέντρο της Τζενίν και κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «ευθύνεται για την επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί να βάλει φωτιά στην κατάσταση και να καταστρέψει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να αποκατασταθεί η σταθερότητα».

Στον καταυλισμό προσφύγων Άσκαρ στη Ναμπλούς (άλλη πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη, θέατρο όπως και η Τζενίν επιδρομών του στρατού, τις οποίες οι ισραηλινές δυνάμεις χαρακτηρίζουν «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις») στρατιώτες συνέλαβαν τρεις γιους του Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

«Περαιτέρω επιδείνωση»

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, επεσήμανε από την πλευρά της ότι δύο γιοι που συνελήφθησαν φέρονται να βοήθησαν τον πατέρα τους να σχεδιάσει την επίθεση.

Από την αρχή του έτους 71 Παλαιστίνιοι (μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά) έχουν χάσει τη ζωή τους. Επιπλέον, 13 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων ανήλικοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, και μία Ουκρανίδα σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις, σύμφωνα απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που καταρτίστηκε από επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Έπειτα από συνάντηση στην Ακάμπα της Ιορδανίας, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συμφώνησαν στις 26 Φεβρουαρίου να εργαστούν προς την «αποκλιμάκωση».

Όμως στη διάρκεια της συνάντησης αυτής σημειώθηκε η φονική επίθεση που αποδίδεται στον Άμπντελ Φάταχ Χουσέιν Χρουσάχ και την επόμενη νύχτα Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν σε αντίποινα στην παλαιστινιακή πόλη Χουάρα, πυρπολώντας πολλά κτήρια.

Από το Αμάν το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδίκασε χθες «τις συνεχείς ισραηλινές εισβολές στις κατεχόμενες παλαιστινιακές πόλεις».

• Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

3/05/2026 - 4:10μμ
Μερτς και Τραμπ πριν πυκνώσουν τα σύννεφα (φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για απόσυρση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών

3/05/2026 - 11:15πμ
Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε σαν πειρατές», δήλωσε για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

2/05/2026 - 10:29πμ
Αυτοκίνητα προς εξαγωγή στο λιμάνι του Έμντεν στη Γερμανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Δασμοί Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: Προειδοποίηση για «τεράστιο κόστος» – Αντίδραση Βρυξελλών και Γερμανών

1/05/2026 - 11:23μμ
Ο Πάβελ Ταλάνκιν στο κέντρο, με το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin», 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Βρέθηκε το «χαμένο» Όσκαρ Ρώσου σκηνοθέτη – Το είχαν μπλοκάρει ως… επικίνδυνο αντικείμενο

1/05/2026 - 10:11μμ
Ιρανή περνά μπροστά από τοιχογραφία με αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά συνθήματα σε δρόμο της Τεχεράνης, 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Τραμπ – Συμφωνία ή «συντριβή» της Τεχεράνης

1/05/2026 - 9:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: International Judo Federation)

Dushanbe Grand Slam 2026: Ασημένιος ο Τσελίδης στο Τατζικιστάν

14 λεπτά πριν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/pexels-2286921)

Θαλασσάκρι͜α 2026: Η παράδοση γίνεται εμπειρία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

1 ώρα πριν
(Από το εικαστικό της αφίσας)

Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις 35ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

2 ώρες πριν
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί – Αναζητείται ο συνεργός του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign