pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Περιοδικό «Σχεδία»: Συμπλήρωσε μια δεκαετία στους δρόμους της Ελλάδας

Στόχος των επετειακών δράσεων είναι να μηδενίσουν την απόσταση ανάμεσα στον άνθρωπο που πουλάει και σε αυτόν που αγοράζει το εκάστοτε τεύχος

6/03/2023 - 3:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της οργανώνει το περιοδικό δρόμου Σχεδία.

Μεταξύ άλλων είναι η παράσταση-δείπνο αστέγων, όπου πωλητές κάθονται μαζί με τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες, άγνωστοι μεταξύ τους, χωρίς κανείς να μπορεί να τους ξεχωρίσει. Είχε προηγηθεί η δράση «πωλητής για μια ώρα», ενώ ακολουθούν δράσεις για παιδιά και το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Σχεδίας διαρκώς εμπλουτίζεται, μαζί με το επετειακό τεύχος που ήδη κυκλοφορεί.

Πωλητής για μία ώρα

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δράση «Πωλητής για μία ώρα». Στο πλαίσιό της, άνθρωποι που συνήθως αγοράζουν τη Σχεδία, βρέθηκαν για μια ώρα δίπλα στους πωλητές, μπήκαν στα παπούτσια τους και έκαναν μαζί τους τη δουλειά. Υπήρξαν φορείς, των οποίων οι εργαζόμενοι ή τα μέλη αποφάσισαν οικειοθελώς να στηρίξουν μαζικά τη δράση, με τη βοήθεια των οργανισμών.

«Θέλουμε η κοινωνία να έρθει κοντά με τους ανθρώπους της Σχεδίας, να γνωριστούν μαζί τους, να μάθουν ποιοι είναι, τι κάνουν, και μέσα από αυτό να πάει ακόμα πιο μακριά το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε: της ανθρωπιάς και της υποστήριξης ο ένας προς τον άλλο. Αυτό είναι το θεμελιώδες» τονίζει ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Χρήστος Αλεφάντης.

«Η Σχεδία μας συνδέει. Τον πολύ φτωχό άνθρωπο, με τον αγοραστή, τον πολίτη, τον υποστηρικτή που συνομιλούν, ανταλλάσουν απόψεις, ακόμα και αν πουν για τον καιρό» προσθέτει.

Η λογική των δράσεων για την επέτειο των δέκα ετών του περιοδικού δρόμου, είναι να μηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στον άνθρωπο που πουλάει και σε αυτόν που αγοράζει τη Σχεδία, η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση.

»Η Σχεδία είναι εμείς που έχουμε χάσει τα πάντα στην πορεία και δεν είχαμε κάποιον να μας τραβήξει από αυτή τη μαύρη τρύπα. Η Σχεδία είναι όλες οι ηλικίες, και τα δύο φύλα, από όλα τα επαγγέλματα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ειδικά αν διαβάσετε την τελευταία σελίδα, θα δείτε τον εαυτό μας, δε θα δούμε κάποιον άλλο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι το περιοδικό «να έχει αξία και ουσία, πέρα από το όμορφο της συμμετοχής σε μια πράξη αλληλεγγύης» υπογραμμίζοντας ότι ακριβώς η ίδια αρχή ισχύει για το εστιατόριο της Σχεδίας αλλά και τα κοσμήματα και τις κατασκευές του καταστήματός της, προσκαλώντας τους πολίτες να τα επισκεφτούν. «Θέλουμε να υπάρχει ποιότητα, μια ανταποδοτική αξία για τον άνθρωπο που μας στηρίζει», σχολίασε.

Πώς επιλέγονται τα πόστα

«Αλλάζουμε τα πόστα κάθε μέρα γιατί θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι με τους ανθρώπους και μόνο στα πιο εξωτερικά προάστια δημιουργούμε μόνιμα πόστα, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν. Το οποίο είναι πάρα πολύ καλό, γιατί ο άνθρωπος γίνεται κομμάτι της γειτονιάς, στη Νέα Σμύρνη, στο Παγκράτι, στο Μαρούσι» πρόσθεσε ο Χρήστος Αλεφαντής.

Παράλληλα, υπάρχει κάτι που λέγεται «προστατευόμενα πόστα».

Μεγάλες εταιρείες, φορείς και οργανισμοί, αποφασίζουν να φιλοξενούν μόνιμα έναν πωλητή για να προμηθεύονται από αυτόν τα περιοδικά τους οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες.

«Υποδέχονται τον πωλητή, ο οποίος νιώθει κομμάτι αυτής της μικρής κοινότητας, έχει πρόσβαση στις τουαλέτες, και προσπαθούμε αυτή τη δράση να τη διευρύνουμε. Μάλιστα, έχουμε μια έγνοια να στέλνουμε στα προστατευόμενα πόστα ανθρώπους που είναι πολύ ντροπαλοί, συνεσταλμένοι, αδύναμοι στις πωλήσεις ή καινούργιοι, διότι δεν είναι όλοι το ίδιο» εξήγησε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, καθώς ετοιμάζεται για την επόμενη δεκαετία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Eurokinissi / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή της Ουρανούπολης

17/06/2025 - 9:14μμ
(Φωτ. αρχείου: https://twitter.com/Novartis)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή, την καριέρα μου» – Τι κατέθεσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης

17/06/2025 - 8:20μμ
Σιδηρογροθιές, πιστόλια και μαχαίρια κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες με μέλη οργανωμένους οπαδούς – 13 συλλήψεις για ναρκωτικά, επιθέσεις και ληστείες

17/06/2025 - 6:37μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Ανοιχτή η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω sms

17/06/2025 - 6:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έναν 11χρονο ο κερατοειδής του 14χρονου Σπύρου που «χάθηκε» στον Άραχθο – Σε έναν 19χρονο το ήπαρ του 12χρονου

17/06/2025 - 5:01μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τράβηξε γείτονας και διακρίνεται το μωρό να είναι μόνο του στο μπαλκόνι (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς που άφησαν το μωρό να κλαίει στο μπαλκόνι

17/06/2025 - 3:18μμ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Βάνα Μπάρμπα (φωτ. αρχείου: EURLOKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ενδεχόμενο διακοπής της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη – Απορρίφθηκε αίτημα εξαίρεσης εφέτη, τι κατέθεσε η Βάνα Μπάρμπα

17/06/2025 - 2:09μμ
Το λιμάνι της Πέτρας στη δυτική Λέσβο (φωτ.: Δήμος Δυτικής Λέσβου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζουν τα δρομολόγια από το Αϊβαλί στο λιμάνι της Πέτρας

17/06/2025 - 12:25μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άφησαν το μωρό στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο!

17/06/2025 - 11:29πμ
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, 12 Ιουλίου 2019 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Στεργιόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετρολούκας Χαλκιάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός, την Πέμπτη η κηδεία

17/06/2025 - 11:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πόντος του Έρωτα και η Κρήτη της Αγάπης: Πόντιοι και Κρήτες παρουσιάζουν από κοινού μουσικοχορευτικό δρώμενο στην Ελευσίνα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/spkareavirona)

Πρωταγωνιστούν οι γυναίκες στο νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Καρέα-Βύρωνα

4 ώρες πριν
2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας από τον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού (φωτ.: facebook.com/pontioi)

Κορδελιό: Το πιο… νόστιμο φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην ποντιακή κουζίνα

5 ώρες πριν
Έφοδος ελληνικού Πεζικού κοντά στον ποταμό Ερμό κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

«Απόδειξις επιστροφής εις την πατρίδα…»: Το επαίσχυντο έντυπο που έδιναν οι Τούρκοι σε Έλληνες αιχμαλώτους στη Μικρά Ασία

5 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλάει στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία», στο Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα, Τρίτη 17 Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Αντώνης Σαμαράς για ελληνοτουρκικά: Έχουμε ήρεμα νερά όχι επειδή δεν προκαλούν αλλά επειδή δεν αντιδρούμε

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Eurokinissi / Βασίλης Βερβερίδης)

Χαλκιδική: Ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή της Ουρανούπολης

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign