pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ερωτηματικά για τη σύγκρουση των τρένων – «Ήταν η κακιά στιγμή» λέει ο σταθμάρχης

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα

1/03/2023 - 7:31μμ
Πυροσβέστης στα συντρίμμια του τρένου στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Πυροσβέστης στα συντρίμμια του τρένου στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια αδιανόητη τραγωδία με τουλάχιστον 38 νεκρούς και 57 τραυματίες στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 6 σε ΜΕΘ, ζει η Ελλάδα· το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος, την ώρα που φουντώνει η οργή για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αχιλλέας Καραμανλής υπέβαλε την παραίτησή του (αντικαταστάτης ορίστηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης), ενώ υπό κράτηση είναι ο σταθμάρχης της Λάρισας.

«Έκανα λάθος και έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη» φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά, προσθέτοντας ότι «ήταν η κακιά ώρα».

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα που με βάση τον τροποποιημένο Ποινικό Κώδικα επισύρουν ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή και η ποινική δίωξη που αναμένεται να ασκηθεί είναι για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων.

Επίσης, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Πιθανότατα αύριο η υπόθεση θα εισαχθεί στην ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα. Κρίσιμη για τη διερεύνηση του δυστυχήματος θεωρείται και η αυτοψία που θα διενεργηθεί από την Τροχαία Λάρισας, επίσης υπό εισαγγελική επίβλεψη.

Σχετικά με το πώς έγινε η μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών η ΕΡΤ μεταδίδει ότι η επιβατική λόγω βλάβης σε στύλο της ΔΕΗ στον Παλαιοφάσαρλο μπήκε στη γραμμή καθόδου. Επανήλθε στη γραμμή της ανόδου και λίγο μετά τη Λάρισα καθοδηγήθηκε ξανά στην κάθοδο όπου βρισκόταν η εμπορική. Ο σταθμάρχης όφειλε να πατήσει το κουμπί του αυτοματοποιημένου συστήματος ώστε τα τρένα να μπουν σε διαφορετικές ράγες και να βεβαιωθεί ότι έγινε η αλλαγή του «κλειδιού».

Επιπλέον, τα ζητήματα που εξετάζονται είναι αν δόθηκε εντολή να φύγει η αμαξοστοιχία για να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση (η ακινητοποίηση στον Παλαιοφάρσαλο ήταν μεγάλη), αλλά και αν υπάρχουν τεχνικές ελλείψεις.

Συνδικαλιστές στον ΟΣΕ, πάντως, αναφέρουν ότι δεν λειτουργούν ούτε το σύστημα τηλεδιοίκησης ούτε οι φωτεινοί σηματοδότες. Το Mediterranean Institute for Investigative Reporting (MIIR) πριν από τρία χρόνια έκανε έρευνα που ανέδειξε το πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτή, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εδώ και χρόνια και τα δύο συστήματα προστασίας έναντι του ανθρώπινου λάθους παραμένουν ανενεργά.

Μάλιστα, στις 15 Φεβρουαρίου η Κομισιόν ανακοίνωσε την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για μη συμμόρφωση στην Οδηγία που έχει στο επίκεντρο τις σιδηροδρομικές υποδομές. Ο ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του δικτύου, δεν έχει έρθει σε συμβατική συμφωνία με την εθνική αρμόδια Αρχή σχετικά με το ύψος των κονδυλίων για τις υπηρεσίες υποδομής, καθώς και τους στόχους επιδόσεων που αφορούν τους χρήστες (για παράδειγμα, ταχύτητα γραμμής, ικανοποίηση πελατών ή προστασία του περιβάλλοντος).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη-μαμούθ μέσω ΜΚΟ: Έκλεβαν χρήματα για παιδιά με βαριές ασθένειες – Έξι συλλήψεις

31/10/2026 - 9:25μμ
Γιατρός έξω από μονάδα εντατικής θεραπείας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη 20χρονη με μηνιγγίτιδα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

31/10/2026 - 5:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ο Γιώργος Πιτσιλής διέταξε έρευνα για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων της στο σκάνδαλο του «Χωριάτικο»

31/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

31/10/2026 - 12:43μμ
Εικόνα από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα που δέχθηκε εμπρηστική επίθεση, στο ύψος της λεοφώρου Βουλιαγμένης  (φωτ.: Δανάη Δαυλόπουλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

31/10/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία της αλυσίδας προς όφελος εργαζομένων και προμηθευτών

31/10/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα – Χαμηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες στη χώρα

31/10/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 25 Νοεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν – Τι διεκδικούν

30/10/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενη υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

30/10/2026 - 7:43μμ
Το διαμέρισμα στο οποίο προκάλεσε φωτιά ο 46χρονος, στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης των εμπρησμών σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

30/10/2026 - 6:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Δωρεάν Κυριακή στα μουσεία – Πού ισχύει η ελεύθερη είσοδος την 1η Νοεμβρίου

5 ώρες πριν
Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η Μπίγα», σε αρχειακή φωτογραφία από παλαιότερη εμφάνισή της (φωτ.: Facebook)

Έδεσσα: Μικρασιατικές μνήμες στο Παρθεναγωγείο από την «Μπίγα»

5 ώρες πριν
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

5 ώρες πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Φανάρι: Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος – Έκκληση για τα απαχθέντα παιδιά

6 ώρες πριν
Παιδιά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με άμαξες από το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σεβάστεια, 1922-1923 (φωτ.: Little Traverse History Museum / Συλλογή Harry C. Moffett)

Δώδεκα μέρες στα χιόνια: Τα καραβάνια των ορφανών από τη Σεβάστεια

6 ώρες πριν
Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV