pontosnews.gr
Σάββατο, 22/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιταλία: Στους 64 οι νεκροί του ναυαγίου, ενώ συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Ανάμεσά στους νεκρούς και 12 παιδιά – Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι, ενώ πιστεύεται ότι στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 180

28/02/2023 - 1:58μμ
Σωσίβιο έχει ξεβραστεί σε  ιταλική ακτή μετά από ναυάγιο  (φωτ.: EPA/Carmelo Imbesi)

Σωσίβιο έχει ξεβραστεί σε ιταλική ακτή μετά από ναυάγιο (φωτ.: EPA/Carmelo Imbesi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας αυξήθηκε στους 64, όπως δήλωσαν σήμερα δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Το πτώμα ενός ακόμη άνδρα εντοπίστηκε στη θάλασσα, μετά από το ναυάγιο τα ξημερώματα της Κυριακής ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη. Το πλοιάριο συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Το σκάφος μετέφερε ανθρώπους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και 12 παιδιά, όπως έχουν δηλώσει οι ιταλικές αρχές.

Συνολικά έως τώρα έχουν βρεθεί 64 νεκροί, ενώ 80 άνθρωποι διασώθηκαν. Με βάση τις αναφορές από τους επιζώντες, οι αρχές πιστεύουν ότι συνολικά στο σκάφος επέβαιναν 180 με 200 άνθρωποι.

Τρεις συλλήψεις

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ιταλική αστυνομία, καθώς ένας Τούρκος και δύο Πακιστανοί ταυτοποιήθηκαν από τους επιζώντες ως «οι βασικοί ένοχοι για την τραγωδία».

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Αλμπέρτο Λίπολις δήλωσε ότι οι τρεις άνδρες έβαλαν τους μετανάστες στο σκάφος, το οποίο αναχώρησε από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, παρά την κακοκαιρία.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, φέρονται να ζήτησαν από κάθε έναν από τους μετανάστες περίπου 8.000 ευρώ για το θανατηφόρο ταξίδι», επεσήμανε ο Λίπολις. «Και οι τρεις έχουν συλληφθεί».

Μελόνι: «Να σταματήσουν οι αναχωρήσεις»

Η τραγωδία πυροδότησε και πάλι τη συζήτηση για τη μετανάστευση στην Ευρώπη και την Ιταλία, όπου η πρόσφατα εκλεγμένη δεξιά κυβέρνηση υιοθέτησε νέους σκληρούς κανόνες για τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σε συνέντευξή της χθες, Δευτέρα, ότι έστειλε επιστολή προς τους θεσμούς της ΕΕ με την οποία ζητεί από το μπλοκ να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσει τις αναχωρήσεις πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες.

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι αναχωρούν, τόσο περισσότεροι κινδυνεύουν να πεθάνουν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI. «Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα σοβαρά, με ανθρωπιά, είναι να σταματήσουν οι αναχωρήσεις», πρόσθεσε η Μελόνι.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες έχουν φτάσει διά θαλάσσης στην Ιταλία την προηγούμενη δεκαετία.

Το Missing Migrants Project του ΟΗΕ έχει καταγράψει περισσότερους από 20.000 θανάτους και εξαφανίσεις στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο φονική μεταναστευτική οδό παγκοσμίως από το 2014, εκ των οποίων περισσότεροι από 220 ήδη φέτος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουκρανές αγκαλιάζονται μπροστά από μνημείο πεσόντων κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο ΗΠΑ για την Ουκρανία: «Είτε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, είτε έναν σημαντικό εταίρο» – Η Ρωσία θα κερδίσει αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο

21/11/2025 - 9:37μμ
Εικόνα από την αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου συζητείται το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία (φωτ.:  EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο 28 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας – Η διαρροή

21/11/2025 - 9:48πμ
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, ενόψει συνάντησης με τον Τραμπ: «Είμαι έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί»

21/11/2025 - 12:09πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι παρέλαβε το ειρηνευτικό προσχέδιο του Τραμπ – Ουκρανοί αξιωματούχοι το χαρακτηρίζουν «παράλογο» και «σοβιετικού τύπου προπαγάνδα» 

20/11/2025 - 10:44μμ
(Φωτ.: europol.europa.eu)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές χτύπημα σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας: 35 συλλήψεις και πάνω από 3.000 αρχαιότητες κατασχέθηκαν σε Ευρώπη και Βαλκάνια

20/11/2025 - 9:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για τα «σαφάρι θανάτου» στο Σαράγεβο

20/11/2025 - 8:23μμ
Η χήρα του διαφωνούντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χανάν Ελάτρ Κασόγκι στη διάρκεια συνέντευξής της με το πρακτορείο Reuters (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σοκαρισμένη» η χήρα Κασόγκι από την υποστήριξη Τραμπ στον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

20/11/2025 - 9:48πμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για παραχώρηση εδαφών

19/11/2025 - 9:56μμ
Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

19/11/2025 - 2:49μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους καλεσμένους στη διάρκεια του δείπνου (φωτ.: EPA/Anna Rose Layden/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Με Ρονάλντο και Μασκ το επίσημο δείπνο του Τραμπ για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

19/11/2025 - 10:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το εικονογραφημένο διήγημα (φωτ.: YouTube)

«Το ντος, ντος των Σανταίων»: Ένα μεσελόπον για τα «ασλάνια» της Σάντας

18 λεπτά πριν
Ένα από τα βαγόνια του μοιραίου Intercity (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Τριαντόπουλος και Αγοραστός

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Λυδία Σιώρη)

Η τρυφερή ιστορία του τραγουδιού «Το παλιό μου παλτό» – Οι σταρ που το απέρριψαν και μετά …χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πύργος: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα βιασμού σε βάρος 16χρονης

2 ώρες πριν
(Φωτ. κάλπης: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Την υποψηφιότητά του από τις εκλογές αποσύρει ο Νίκος Ταφιάδης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)

Ολονύχτιο ποντιακό γλέντι υπόσχεται η Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας για τα 67α γενέθλιά της

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign