pontosnews.gr
Τρίτη, 19/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το δέκατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας υιοθέτησε η ΕΕ

Το Συμβούλιο ξεκίνησε τη διαδικασία για την αναστολή των αδειών μετάδοσης δύο πρόσθετων μέσων ενημέρωσης: RT Arabic και Sputnik Arabic

25/02/2023 - 2:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)

(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη δέκατη δέσμη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε βάρος της Ρωσίας ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή απόφαση επιβάλλει περαιτέρω απαγορεύσεις εξαγωγών σε κρίσιμα τεχνολογικά και βιομηχανικά αγαθά, όπως ηλεκτρονικά, εξειδικευμένα οχήματα, ανταλλακτικά μηχανών, ανταλλακτικά για φορτηγά και κινητήρες αεριωθούμενων, καθώς και αγαθά για τον κατασκευαστικό τομέα που μπορούν να κατευθυνθούν προς τον στρατό της Ρωσίας.

Ο κατάλογος των αντικειμένων που περιορίζονται και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην τεχνολογική βελτίωση του τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας θα περιλαμβάνει πλέον νέα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων drones, πυραύλων, ελικοπτέρων, καθώς και συγκεκριμένα υλικά σπάνιων γαιών , ηλεκτρονικά ολοκληρωμένα κυκλώματα και θερμικές κάμερες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης προϊόντα διπλής χρήσης. Η σημερινή απόφαση διευρύνει τον κατάλογο των οντοτήτων που υποστηρίζουν άμεσα το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά 96 επιπλέον οντοτήτων, επιβάλλοντάς τους έτσι αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές.

Για πρώτη φορά, αυτή η λίστα θα περιλαμβάνει επτά ιρανικές οντότητες που κατασκευάζουν στρατιωτικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό στον επιθετικό του πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της μη στρατιωτικής υποδομής.

Επιπλέον, το Συμβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει τη μεταφορά μέσω της Ρωσίας εξαγόμενων αγαθών και τεχνολογίας διπλής χρήσης από την ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστρατήγηση.

Τέλος, επιβάλλονται περαιτέρω περιορισμοί στις εισαγωγές αγαθών που αποφέρουν σημαντικά έσοδα για τη Ρωσία, όπως η άσφαλτος και το συνθετικό καουτσούκ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συστηματική, διεθνής εκστρατεία παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με σκοπό την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών, της ΕΕ και των κρατών μελών της, το Συμβούλιο ξεκίνησε τη διαδικασία για την αναστολή των αδειών μετάδοσης δύο πρόσθετων μέσων ενημέρωσης: RT Arabic και Sputnik Arabic. Αυτά τα μέσα βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έχουν χρησιμοποιηθεί από τη τελευταία για τις συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες παραπληροφόρησης και πολεμικής προπαγάνδας, που νομιμοποιούν την επιθετικότητα της Ρωσίας και υπονομεύουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Η σημερινή απόφαση περιορίζει τη δυνατότητα των Ρώσων υπηκόων να κατέχουν οποιαδήποτε θέση στα διοικητικά όργανα υποδομών και οντοτήτων ζωτικής σημασίας της ΕΕ, καθώς η επιρροή της Ρωσίας σε αυτούς τους φορείς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καλή λειτουργία τους και τελικά να αποτελέσει και κίνδυνο για την παροχή βασικών υπηρεσιών στους ευρωπαίους πολίτες.

Το Συμβούλιο εισήγαγε την απαγόρευση παροχής χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου (με εξαίρεση το μέρος των εγκαταστάσεων LNG) σε Ρώσους υπηκόους, προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην ΕΕ και να αποφευχθεί η χρήση ως όπλου του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και οι κίνδυνοι του χειρισμού της αγοράς.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των απαγορεύσεων δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων, το Συμβούλιο αποφάσισε να θεσπίσει πιο λεπτομερείς υποχρεώσεις αναφοράς για κεφάλαια και οικονομικούς πόρους που ανήκουν σε εισηγμένα άτομα και οντότητες που έχουν δεσμευτεί ή υπόκεινται σε οποιαδήποτε κίνηση λίγο πριν από την εισαγωγή.

Το Συμβούλιο εισήγαγε επίσης νέες υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων στα κράτη μέλη και στην Επιτροπή σχετικά με τα παγωμένα αποθεματικά και περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Επιπλέον, οι φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών θα πρέπει να κοινοποιούν τις μη προγραμματισμένες πτήσεις στις εθνικές τους αρμόδιες αρχές, οι οποίες στη συνέχεια θα ενημερώνουν άλλα κράτη μέλη.

Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, το Συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει στις λίστες σημαντικό αριθμό επιπλέον ατόμων και οντοτήτων.

Τρεις ρωσικές τράπεζες προστέθηκαν στον κατάλογο των οντοτήτων που υπόκεινται στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και στην απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων και οικονομικών πόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο. Από αριστερά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κιρ Στάρμερ, ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Μαρκ Ρούτε (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σε μια-δυο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

18/08/2025 - 11:59μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεύτερος από δεξιά) στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα παρέχουν ασφάλεια στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις να συζητηθούν κατ΄ιδίαν με τον Πούτιν

18/08/2025 - 10:23μμ
Δημοσιογράφοι έξω από τον Λευκό Οίκο περιμένουν την έναρξη των συνομιλιών για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον πόλεμο, έχω επιλύσει 6 πολέμους σε 6 μήνες»

18/08/2025 - 7:28μμ
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι κάθεται δίπλα στη μητέρα του, πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ, σε εκδήλωση το 2022 (φωτ.: EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ – Κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών

18/08/2025 - 6:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανκής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Τα σενάρια παραχώρησης εδαφών και η ώρα της αλήθειας για Ουκρανία και Ευρώπη

18/08/2025 - 2:00μμ
Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει (φωτ.: EPA/MIGUEL MEDINA / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει

17/08/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: AA Photo/ turkiyetoday.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φωτιά στα Δαρδανέλλια – Εκκενώθηκαν επτά χωριά

17/08/2025 - 11:00μμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία (φωτ.: EPA / Philippe Magoni)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών

17/08/2025 - 7:49μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απόβαση» ΕΕ και ΝΑΤΟ στον Λευκό Οίκο για το ραντεβού Τραμπ-Ζελένσκι

17/08/2025 - 5:17μμ
Διαδηλωτές στέκονται απέναντι στους αστυνομικούς στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Πέμπτη νύχτα βίαιων επεισοδίων σε διάφορες πόλεις, παρά την παραδοχή Βούτσιτς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών

17/08/2025 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η παραλία Στελάρι στη βόρεια Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Στη μισή χώρα αίθριος καιρός, στην υπόλοιπη σποραδικές καταιγίδες

17 λεπτά πριν
Η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο. Από αριστερά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κιρ Στάρμερ, ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Μαρκ Ρούτε (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Τραμπ: Σε μια-δυο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi-live.gr)

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Καρδίτσα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Mersina Hatzimarkou)

Σαββατόβραδο με ποντιακό γλέντι στην Μαυροράχη

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεύτερος από δεξιά) στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα παρέχουν ασφάλεια στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι εδαφικές παραχωρήσεις να συζητηθούν κατ΄ιδίαν με τον Πούτιν

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου «Παναγία Σουμελά»)

Καλοκαιρινό ποντιακό γλέντι από την «Παναγία Σουμελά» του Αγίου Αντωνίου

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign