pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φθηνότερα φέτος τα σαρακοστιανά λέει ο Άδωνις – Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού»

24/02/2023 - 6:10μμ
Επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση στη Βαρβάκειο, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023. (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση στη Βαρβάκειο, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023. (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού».

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί επηρεάζουν πτωτικά τις τιμές στο σύνολο της αγοράς.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί στα 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περίπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα «γκουρμέ».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή-τηλεοπτικού παραγωγού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο. Όπως είπε, είχε κάνει αίτηση στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο γινόταν αυτόματα δεκτός, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος πριν την υπαγωγή. Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε κανένα από τα επόμενα βήματα και, κατά συνέπεια, δεν έλαβε κανένα ποσό. Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον η ΝΔ έχει αλλάξει τον νόμο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις ο παρουσιαστής-τηλεοπτικός παραγωγός δεν θα μπορούσε να ενταχθεί, ενώ χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας ήταν αυτός που μπλόκαρε την εκταμίευση 10 εκατ. για τον παρουσιαστή μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

15/03/2026 - 8:50μμ
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

15/03/2026 - 10:10πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Προσοχή σε προσυμπληρωμένα στοιχεία, τεκμήρια και ακίνητα

14/03/2026 - 10:58πμ
Χρηματιστής παρακολουθεί την πορεία των τιμών (φωτ.: EPA / Rehan Khan)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: 400 εκατ. βαρέλια στην αγορά, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν

11/03/2026 - 7:13μμ
Έκτακτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα, τρόφιμα και βασικά είδη

11/03/2026 - 4:25μμ
Κοντέινερ φορτώνονται σε καράβι στο λιμάνι του Φέλιξστοου στην Αγγλία, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία στη ναυτιλία: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο «ναρκοπέδιο» του Ορμούζ

11/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: AΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

11/03/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

11/03/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: Έπεσε η πλατφόρμα πριν καν ανοίξει

10/03/2026 - 1:42μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sarah Yenesel)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η δήλωση Τραμπ που έφερε άνοδο στα χρηματιστήρια και πτώση στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

10/03/2026 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Στραβοπάτησε στο Περιστέρι η ΑΕΚ – Άνετα ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό

6 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23: Χάλκινο μετάλλιο o Κολιτσόπουλος

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)

Με μαθητές από την Ελλάδα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign