pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με χορούς και ήχους από τον Πόντο, ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού

Προσκεκλημένη η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού που καταχειροκροτήθηκε

21/02/2023 - 2:34μμ
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση μελών του χορευτικού στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» (ΣΑΑΥΣ), στη ΛΑΕΔ, στο Σαρόγλειο Μεγάρο (φωτ.: facebook.com/ enosipontionnikaiaskoridallou)

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση μελών του χορευτικού στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» (ΣΑΑΥΣ), στη ΛΑΕΔ, στο Σαρόγλειο Μεγάρο (φωτ.: facebook.com/ enosipontionnikaiaskoridallou)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με άρωμα Πόντου πραγματοποιήθηκε, φέτος και μετά από τρία χρόνια σιωπής λόγω κορονοϊού, ο χορός του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΑΑΥΣ) στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο Σαρόγλειο Μέγαρο.

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού, μετά από πρόσκληση του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΣΑΑΥΣ αντισυνταγματάρχη Δημήτριου Πεππέ, παρουσίασε χορούς του Πόντου αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα των απόστρατων και των οικογενειών τους.

Το χορευτικό αποτελούνταν από τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ένωσης Θοδωρής Μακρίδης και η ειδική γραμματέας Χρυσούλα Ξαντινίδου. Ο Χρήστος Ναβροζίδης συνόδευε το χορευτικό με την ποντιακή λύρα του και ο Αλέξανδρος Κανονίδης με το νταούλι του.

(Φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

(Φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

(Φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

Ο Θοδωρής Μακρίδης, εκπροσωπώντας την Ένωση, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση δώρισε στον πρόεδρο του ΣΑΑΥΣ και στον στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Κωνσταντίνο Φλώρο, το ημερολόγιο της Ένωσης, μια αναμνηστική κούπα με τον λογότυπος της, το βιβλίο Τα κάστρα Ελλάδας και Πόντου… «εξιστορούν & τραγουδούν» του ερευνητή και λαογράφου Γιώργου Χατζηελευθερίου και το βιβλίο Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου.

Ένας δίσκος με ωτία για τον ΑΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο (φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

Οι δύο άνδρες παρέλαβαν και από ένα δίσκο με χειροποίητα ποντιακά ωτία που παρασκεύασε αφιλοκερδώς η υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Βιολέτα Μαυροπούλου-Λαχανά.

Από την πλευρά του ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προσέφερε στον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού μια αναμνηστική πλακέτα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο (φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΛΑΕΔ, εκτός από τα μέλη του ΣΑΑΥΣ και τις οικογένειές τους, παραβρέθηκαν αρκετοί ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί (τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία) των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

(Φωτ.: facebook.com/enosipontionnikaiaskoridallou)

Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) στρατηγό εν αποστρατεία και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία και επίτιμο Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Νικόλαο Ταμουρίδη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τις συλλογές της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, με τη λεζάντα: «Το χιόν' σο γόνατον!»
ΠΟΝΤΟΣ

Σήμερα το 112, τότε έξι μήνες χιόνια: Πώς αντιμετώπιζαν το χειμώνα στον Πόντο

21/01/2026 - 8:05μμ
Ο κορμός του ίταμου έχει περίμετρο 6,12μ (φωτ.: facebook/Οι Φίλοι των Εθνικών Πάρκων)
ΠΟΝΤΟΣ

Αρτίτσι: Το 1.074 ετών δέντρο στο Μπέλλες που θύμιζε στους Πόντιους πρόσφυγες την πατρίδα που έχασαν

21/01/2026 - 7:06μμ
Η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή «Στην Αγκαλιά του Φάνη», του Φάνη Λαμπρόπουλου (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Μιμή Ντενίση: Με πονάει που η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι παγκοσμίως γνωστή

21/01/2026 - 5:34μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Νομού Ροδόπης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χωρίς στέγη ο Σύλλογος Καππαδοκών Ροδόπης – Πίτα έκοψαν, σπίτι δεν βρήκαν

21/01/2026 - 3:44μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποια είναι η σουσπασίνα;

21/01/2026 - 12:54μμ
Το μαρτύριο του αγ. Ευγενίου και των συναθλητών του στο Μηνολόγιο του Βασιλείου Β'
ΠΟΝΤΟΣ

Άγιος Ευγένιος: Ο πολιούχος της Τραπεζούντας που συνδέθηκε με τους Μεγαλοκομνηνούς – Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

21/01/2026 - 9:46πμ
(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας – Κοπή βασιλόπιτας 2026 με μουσική, χορό και ευχές

20/01/2026 - 10:18μμ
Ένας από τους τόμους που περιλαμβάνονται στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
ΠΟΝΤΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Κάλεσμα για συγκέντρωση υλικού και πληροφοριών για το νέο Μουσείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως

20/01/2026 - 5:12μμ
Ο Νικόλαος Λιθοξόος φωτογραφημένος το 1905 στην Τραπεζούντα. Στο φόντο οι τελευταίοι απόφοιτοι του κλασικού τμήματος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, τη σχολική χρονιά 1921-1922 (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νικόλαος Λιθοξόος: Ο δάσκαλος που αναγέννησε την ελληνική παιδεία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία

20/01/2026 - 10:00πμ
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΝΤΟΣ

Νίκος Ασλανίδης: Στην Ολομέλεια της Βουλής η περιπέτειά του στην Τουρκία

19/01/2026 - 7:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

7 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα από τα ορμητικά νερά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: «Διπλό» πρόκρισης στη Σλοβακία για τον ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign