pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν τα είπαν για F-16, NATO και Ρωσία

Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα βρίσκεται στην Αθήνα

20/02/2023 - 11:24πμ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται τον Άντονι Μπλίνκεν στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: Twitter / Secretary Antony Blinken)

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται τον Άντονι Μπλίνκεν στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: Twitter / Secretary Antony Blinken)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μια πτήση πάνω από την πληγείσα επαρχία Χατάι και με την προσφορά επιπλέον 100 εκατ. δολαρίων ξεκίνησε χθες η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσγειώθηκε στη βάση του Ιντσιρλίκ από το Μόναχο όπου βρισκόταν για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, με τον οποίο σήμερα είχαν επίσημη συνάντηση στην Άγκυρα, λίγο πριν από το τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν ένθερμα τη γρήγορη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Συγκεκριμένα βήματα» ζήτησε από τη μεριά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να πιέσει, ιδιαιτέρως τη Σουηδία, ώστε να δοθούν απαντήσεις στις ανησυχίες της Άγκυρας. Άλλωστε οι αντιτουρκικές συγκεντρώσεις και το κάψιμο του Κορανίου έχουν βάλει στον πάγο τις σχέσεις που έτσι και αλλιώς… περνούσαν δύσκολα λόγω των αυξανόμενων τουρκικών απαιτήσεων για την έκδοση ολοένα και περισσότερων Κούρδων που θεωρείται ότι συνδέονται με το PKK.

Ankara’yı ziyaret eden mevkidaşım Blinken’a ABD’nin #deprem sonrası destek ve dayanışması için teşekkür ettik. Görüşmelerimizde ikili ve bölgesel konuları da ele aldık.

Thanked @SecBlinken for #US support & solidarity after #earthquake. Discussed bilateral & regional issues.🇹🇷🇺🇸 pic.twitter.com/OTfvPkThyt

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 20, 2023

Πάντως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «δεν είναι ανάγκη να περιμένει κανείς μια καταστροφή και δύσκολες στιγμές προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ». Επέμεινε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατό να γίνει αγορά των F-16 υπό όρους, προσθέτοντας ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί εάν η αμερικανική κυβέρνηση τηρήσει αποφασιστική στάση.

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει ότι η Τουρκία αναμένει το πράσινο φως από το αμερικανικό Κογκρέσο για τη συμφωνία των 20 δισ. που αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν πουλά στη Ρωσία εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο στην Ουκρανίας, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Το απόγευμα ο Άντονι Μπλίνκεν θα βρίσκεται στην Αθήνα. Στις 19:30 θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει δείπνο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Αύριο μαζί με τον Νίκο Δένδια θα εγκαινιάσουν τον 4ο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

17 λεπτά πριν
Αεροσκάφος επιχειρεί στη φωτιά στην Κω. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: Βήμα της Κω)

Φωτιά στην Κω: Μάχη στο Πυλί με πέντε εναέρια μέσα – Ενισχύσεις από τη Ρόδο

54 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, δυτικά του Πλακιά προς Σούδα. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Από τα Σελλιά προς τη Σούδα το πύρινο μέτωπο – Εκκενώσεις μέσω 112

1 ώρα πριν
H Άννα Σαρηγιαννίδου ομιλήτρια στην εκδήλωση «Συναπάντημα Ιστορικής Μνήμης με λύρα και κεμεντζέ», Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Γιώργος Σκεντερίδης)

Ρέθυμνο: Από τα παρχάρια στον Ψηλορείτη – Όταν Πόντος και Κρήτη έσμιξαν στον Πρινέ

1 ώρα πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ανεφοδιάστηκε με νερό από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)

Δεκαπενταύγουστος σε Red Code: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της χώρας

2 ώρες πριν
Ταξιδιώτες επιβιβάζονται στα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου για τα νησιά του Αιγαίου. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια: Κανονικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Τι ισχύει για τους επιβάτες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV