pontosnews.gr
Τρίτη, 2/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορυδαλλός: Απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο της ντροπής

Μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές, μετά από την εισαγγελική εντολή για σφράγιση του οίκου ευγηρίας

17/02/2023 - 4:29μμ
Στιγμιότυπο από τη σφράγιση του γηροκομείου, νωρίτερα σήμερα. Η αποκάλυψη άρχισε όταν ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από καταγγελία πολίτη για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα, παρέστη σε αιφνίδια αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας στα τέλη Νοεμβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Στιγμιότυπο από τη σφράγιση του γηροκομείου, νωρίτερα σήμερα. Η αποκάλυψη άρχισε όταν ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από καταγγελία πολίτη για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα, παρέστη σε αιφνίδια αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας στα τέλη Νοεμβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε άλλες δομές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οι 35 ηλικιωμένοι που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της εισαγγελικής εντολής για την εκκένωση και τη σφράγισή του.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία πενταετία είχαν υπάρξει πολλές εκθέσεις αυτοψίας της Περιφέρειας Αττικής στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στις οποίες καταγράφονταν σωρεία παραβάσεων και κακές και επικίνδυνες για τους ηλικιωμένους συνθήκες διαβίωσης, καθώς και πλήθος καταγγελιών από τους συγγενείς των ηλικιωμένων για την κακομεταχείριση, ενίοτε και κακοποίησή τους από το προσωπικό του γηροκομείου.

Ωστόσο, παρά τη γνωστοποίηση των ζητημάτων στις δικαστικές αρχές και την απόφαση για σφράγιση της μονάδας από τον Σεπτέμβριο του 2020, το γηροκομείο συνέχιζε απρόσκοπτα τη λειτουργία του έως και πριν από λίγες ημέρες οπότε και παρενέβη η αστυνομία.

Η αποκάλυψη άρχισε όταν ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από καταγγελία πολίτη για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στη μονάδα, παρέστη σε αιφνίδια αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας στις 22 Νοεμβρίου 2022. Όπως διαπιστώθηκε και αναφέρεται σε σχετική έκθεση, την ημέρα της αυτοψίας στη μονάδα φιλοξενούνταν 56 άνθρωποι, χωρίς άδεια λειτουργίας και σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες.

Οι τρόφιμοι ήταν ατημέλητοι και απεριποίητοι και φορούσαν βρώμικα ρούχα τα οποία δεν ήταν δικά τους.

Στη μονάδα όταν γινόταν εισαγωγή κρατούνταν όλα τα ρούχα, τα οποία τοποθετούνταν σε ντουλάπα και μοιράζονταν τυχαία. Όλοι οι τρόφιμοι ήταν ακίνητοι, δεν μιλούσαν και δεν επικοινωνούσαν, ενώ πουθενά δεν υπήρχε κάποιου είδους στοιχείο απασχόλησης ή διασκέδασης όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, βιβλίο ή κάποιο επιτραπέζιο.

Η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν αποπνικτική, μύριζε ούρα και στα κρεβάτια τα στρώματα ήταν πολύ λεπτά και με βρώμικα κλινοσκεπάσματα.

Οι τρόφιμοι ήταν καταβεβλημένοι, αδύναμοι με πολύ χαμηλό δείκτη μάζας σώματος, αποτέλεσμα υποσιτισμού. Κάποιοι είχαν δερματικές αλλοιώσεις και άλλοι φαίνονταν να πονούν (φώναζαν ζητώντας βοήθεια) ωστόσο δεν υπήρχε ιατρικός φάκελος για κανέναν, ούτε κάποιο αρχείο εξετάσεων. Ο φερόμενος ως γιατρός δικαιολόγησε την απουσία των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων «επειδή δίδονταν στους συγγενείς».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό, στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Πάνω από 1.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Καρδίτσας, στόχος τα 1.000 στη Νίκαια

1/12/2025 - 8:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

1/12/2025 - 6:47μμ
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

1/12/2025 - 6:12μμ
Το γιαούρτι στο οποίο βρέθηκε ναταμυκίνη και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρσή του (φωτ.: mandrekas.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο περιέχει ναταμυκίνη

1/12/2025 - 5:03μμ
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

1/12/2025 - 4:30μμ
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση αγροτών στη Λάρισα για τους συλληφθέντες συναδέλφους τους

1/12/2025 - 2:46μμ
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στα μπλόκα: Σε αναβρασμό ο πρωτογενής τομέας – Τι απαντά το υπουργείο

1/12/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο επίδοξων διαρρηκτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

1/12/2025 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abir Sultan)
ΕΛΛΑΔΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Καλές» οι πιθανότητες για συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

1/12/2025 - 9:03πμ
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο, την Αγιά, τα Φάρσαλα και την Μαγνησία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα

1/12/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: efxinos.gr)

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης τιμά τα μέλη των καλλιτεχνικών τμημάτων της

41 λεπτά πριν
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1 ώρα πριν
Ορισμένα από τα έργα της εικαστικού Τούλας Χαριτίδου

Έκθεση ζωγραφικής στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»/Sofia Manoglou)

Δημιουργίες με ψυχρό πηλό στον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου «Οι Ακρίτες»

2 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας

3 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο του επιμορφωτικού ταξιδιού των εκπαιδευτικών στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο (φωτ.: Αρχείο Μωυσή Τσιρίδη)

Από τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη χώρα: Το δίκτυο που φέρνει τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στις τάξεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign