pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για τη στάση της Ελλάδας στο σεισμό της Τουρκίας

Συγκινητική χαρακτήρισε την εικόνα Δένδια-Τσαβούσογλου μαζί μπροστά στην καταστροφή η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών

16/02/2023 - 9:26πμ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται στον αεροδρόμιο στα Άδανα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Φωτ.: twitter.com/NikosDendias)

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται στον αεροδρόμιο στα Άδανα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Φωτ.: twitter.com/NikosDendias)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ικανοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη στάση της Ελλάδας στο φονικό σεισμό της Τουρκίας εξέφρασε με δηλώσεις της η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Κάρεν Ντόνφριντ είπε ότι βρήκε συγκινητική την εικόνα του Νίκου Δένδια να βλέπει μαζί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την απίστευτη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία.

«Νομίζω ότι θύμισε σε όλους μας τις κοινές αξίες του ανθρωπισμού και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Για αυτό υπάρχουν οι σύμμαχοι, για αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Όταν κάποιος από εμάς έχει πρόβλημα, οι υπόλοιποι πηγαίνουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία αλλά και την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές, η Κάρεν Ντόνφριντ αναφέρθηκε στον ρόλο των δύο νατοϊκών συμμάχων, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και ξέρετε ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης παρουσία στο Αιγαίο. Έτσι, μας ενδιαφέρει πάντα να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων μας είναι όσο πιο δυνατές μπορούν να είναι. Και νομίζω ότι και οι δύο χώρες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκφράσει την ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την ταχύτατη ανθρωπιστική στήριξη της Ελλάδας προς τη γειτονική Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας και του έργου των σωστικών συνεργείων. Χαιρετίζουμε επίσης την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την ηγεσία και τον λαό της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας που αποτυπώνει τον ανθρωπισμό και την κοινή ανάγκη για αλληλεγγύη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας και ενθαρρύνουμε τη συνεχή υποστήριξη από τους στενούς διεθνείς εταίρους και συμμάχους μας όπως η Ελλάδα, και άλλους που βρίσκονται σε θέση να βοηθήσουν».

Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη προάσπιση της δημοκρατίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη χώρα μας. Ο κ. Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει περιοδεία που θα ξεκινήσει από τη Γερμανία, θα συνεχιστεί στην Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα φτάσει στην Αθήνα το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια.

Οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (press availability). Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αρμόδια για θέματα Ευρώπης υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κάρεν Ντόνφριντ, εκτίμησε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο κ. Μπλίνκεν στη χώρα μας.

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα συζητήσει ο υπουργός με τους ομολόγους του στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσα να φανταστώ ότι η ενταξιακή πορεία Δυτικών Βαλκανίων θα ήταν ένα θέμα Νομίζω ότι πολλά από τα θέματα της ευρύτερης ατζέντας, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία, θα είναι σίγουρα στο τραπέζι, όπως φυσικά και οι σεισμοί στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητήσει ο υπουργός με τους Έλληνες συμμάχους μας», σημείωσε η κ. Ντόνφριντ.

Επιπλέον, η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ αναγνώρισε τον περιφερειακό ρόλο που επιτελεί η Ελλάδα ως βασικό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Όπως ανάφερε, «φυσικά η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ. Είναι επίσης βασικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είδαμε την Ελλάδα να παίζει σταθερά έναν ρόλο στην υποστήριξη της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα στα Βαλκάνια. Και στην περίπτωση αυτή, σίγουρα η Ελλάδα υπήρξε βασική υποστηρικτής της Βόρειας Μακεδονίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων όσον αφορά την επιδίωξη του ευρωατλαντικού τους μέλλοντος και την προσχώρηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κατερίνη: Έφοδος των «αδιάφθορων» στην Πολεοδομία – Πληροφορίες για συλλήψεις

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Yannis Kolesidis)

Η Σάκκαρη στον β’ γύρο του τουρνουά στο Χονγκ Κονγκ

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Καταθέτει στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

1 ώρα πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πλάκα: Σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την έκρηξη που στοίχισε έξι ζωές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV