pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για τη στάση της Ελλάδας στο σεισμό της Τουρκίας

Συγκινητική χαρακτήρισε την εικόνα Δένδια-Τσαβούσογλου μαζί μπροστά στην καταστροφή η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών

16/02/2023 - 9:26πμ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται στον αεροδρόμιο στα Άδανα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Φωτ.: twitter.com/NikosDendias)

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχεται στον αεροδρόμιο στα Άδανα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Φωτ.: twitter.com/NikosDendias)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ικανοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη στάση της Ελλάδας στο φονικό σεισμό της Τουρκίας εξέφρασε με δηλώσεις της η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Κάρεν Ντόνφριντ είπε ότι βρήκε συγκινητική την εικόνα του Νίκου Δένδια να βλέπει μαζί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την απίστευτη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία.

«Νομίζω ότι θύμισε σε όλους μας τις κοινές αξίες του ανθρωπισμού και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Για αυτό υπάρχουν οι σύμμαχοι, για αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Όταν κάποιος από εμάς έχει πρόβλημα, οι υπόλοιποι πηγαίνουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία αλλά και την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές, η Κάρεν Ντόνφριντ αναφέρθηκε στον ρόλο των δύο νατοϊκών συμμάχων, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και ξέρετε ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης παρουσία στο Αιγαίο. Έτσι, μας ενδιαφέρει πάντα να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων μας είναι όσο πιο δυνατές μπορούν να είναι. Και νομίζω ότι και οι δύο χώρες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκφράσει την ικανοποίηση της αμερικανικής πλευράς για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την ταχύτατη ανθρωπιστική στήριξη της Ελλάδας προς τη γειτονική Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας και του έργου των σωστικών συνεργείων. Χαιρετίζουμε επίσης την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την ηγεσία και τον λαό της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας που αποτυπώνει τον ανθρωπισμό και την κοινή ανάγκη για αλληλεγγύη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας και ενθαρρύνουμε τη συνεχή υποστήριξη από τους στενούς διεθνείς εταίρους και συμμάχους μας όπως η Ελλάδα, και άλλους που βρίσκονται σε θέση να βοηθήσουν».

Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη προάσπιση της δημοκρατίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη χώρα μας. Ο κ. Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει περιοδεία που θα ξεκινήσει από τη Γερμανία, θα συνεχιστεί στην Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα φτάσει στην Αθήνα το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια.

Οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (press availability). Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αρμόδια για θέματα Ευρώπης υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κάρεν Ντόνφριντ, εκτίμησε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο κ. Μπλίνκεν στη χώρα μας.

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα συζητήσει ο υπουργός με τους ομολόγους του στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσα να φανταστώ ότι η ενταξιακή πορεία Δυτικών Βαλκανίων θα ήταν ένα θέμα Νομίζω ότι πολλά από τα θέματα της ευρύτερης ατζέντας, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία, θα είναι σίγουρα στο τραπέζι, όπως φυσικά και οι σεισμοί στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητήσει ο υπουργός με τους Έλληνες συμμάχους μας», σημείωσε η κ. Ντόνφριντ.

Επιπλέον, η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ αναγνώρισε τον περιφερειακό ρόλο που επιτελεί η Ελλάδα ως βασικό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Όπως ανάφερε, «φυσικά η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ. Είναι επίσης βασικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είδαμε την Ελλάδα να παίζει σταθερά έναν ρόλο στην υποστήριξη της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα στα Βαλκάνια. Και στην περίπτωση αυτή, σίγουρα η Ελλάδα υπήρξε βασική υποστηρικτής της Βόρειας Μακεδονίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων όσον αφορά την επιδίωξη του ευρωατλαντικού τους μέλλοντος και την προσχώρηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

33 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

1 ώρα πριν
Λεπτομέρεια από την όψη του βυζαντινού κοσμήματος (πηγή: metmuseum.org)

Περίτεχνο βυζαντινό περιδέραιο με τα νομίσματα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα του 6ου αιώνα

2 ώρες πριν
Το γιαούρτι στο οποίο βρέθηκε ναταμυκίνη και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρσή του (φωτ.: mandrekas.gr)

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο περιέχει ναταμυκίνη

2 ώρες πριν
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

3 ώρες πριν
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign