pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεισμός στην Τουρκία: Άλλοι τρεις επιζώντες και δύο σκυλιά ανασύρθηκαν μετά από οκτώ ημέρες μέσα στα συντρίμμια – Ξεπέρασαν τους 37.000 οι νεκροί

«Οι σεισμοί ήταν ισχυροί σαν ατομικές βόμβες» δήλωσε ο Ερντογάν

14/02/2023 - 9:31μμ
Πολίτες αγκαλιάζονται μπροστά από κατεστραμμένα κτήρια στην επαρχία Χατάι. Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, ωστόσο όσο ανασύρουν επιζώντες, η ελπίδα δεν σβήνει (φωτ.: EPA/Martin Divisek)

Πολίτες αγκαλιάζονται μπροστά από κατεστραμμένα κτήρια στην επαρχία Χατάι. Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, ωστόσο όσο ανασύρουν επιζώντες, η ελπίδα δεν σβήνει (φωτ.: EPA/Martin Divisek)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας 65χρονος Σύρος και ένα ανήλικο κορίτσι διασώθηκαν σήμερα από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 208 ώρες μετά από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε την περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, Ουκρανοί διασώστες είχαν ανασύρει ζωντανή μια γυναίκα από τα χαλάσματα ενός κτιρίου στην ίδια περιοχή, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Οι διασώσεις αυτές αναπτέρωσαν τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια.

Ανασύρθηκε και μια 77χρονη

Αργά το βράδυ, οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή και μια 77χρονη από τα ερείπια επταώροφης πολυκατοικίας στο Αντίγιαμαν.

Η Φατμά Γιουνγκόρ απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο που την διακόμισε σε νοσοκομείο για να δεχθεί ιατρική φροντίδα.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης ξέσπασαν σε επευφημίες και έσπευσαν να αγκαλιάσουν τους διασώστες που εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων κτιρίων.

Οκτώ ημέρες μετά τον σεισμό, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 37.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, διασώθηκαν σήμερα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.

Πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί

Οι σεισμοί της περασμένης εβδομάδας, οι χειρότεροι στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες», δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές.

Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στη νότια Τουρκία είναι πλέον μη κατοικήσιμα και υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε χώρα θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε και εμείς σε μια τέτοια καταστροφή».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος εγκλωβισμένος στα χαλάσματα, σημειώνοντας ότι το έργο των σωστικών συνεργείων στις περιοχές αυτές βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι τα γκρεμισμένα κτήρια υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αυστηροί κανονισμοί δόμησης.

Συγκινούν οι διασώσεις των σκύλων που άντεξαν 200 ώρες

Διακόσιες και πλέον ώρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανά δύο σκυλάκια στο Σαμαντάγι και την Αντάκια.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ανάρτησε στο Twitter ένα σύντομο βίντεο που δείχνει διασώστες να απομακρύνουν έναν μικρόσωμο σκύλο από τα συντρίμμια ενός σπιτιού στο Σαμαντάγι, στην επαρχία Χατάι.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση «οι ιδιοκτήτες του σκύλου είχαν μετακόμισαν στο Χατάι μετά από τον σεισμό της Σμύρνης, αλλά αυτή τη φορά ο σεισμός τους βρήκε στο Σαμαντάγι. Δυστυχώς, μόνο αυτός ο μικρός μας φίλος μπόρεσε να ανασυρθεί ζωντανός από τα συντρίμμια».

Sahipleri İzmir depreminden kurtulmuş Hatay’a taşınmış ama deprem bu kez onları Samandağ’da bulmuş. Ne yazık ki enkazdan bir tek bu minik dostumuz sağ olarak çıkarılabildi. pic.twitter.com/PMcSMWgXYn

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 14, 2023

Στην Αντάκια, Πορτογάλοι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό αλλά εξαντλημένο ένα γκόλντεν ριτρίβερ, από το υπόγειο ενός γκρεμισμένου σπιτιού. Ο σκύλος έμεινε για περισσότερες από 200 ώρες στον υπόγειο τάφο του και έφερε πληγές στα πόδια και τη μουσούδα, επειδή πιθανότατα προσπάθησε να σκάψει μόνος του για να ελευθερωθεί.

Ο Αντρέ Ρόσα, ο συντονιστής της ομάδας των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, είπε στο πρακτορείο Lusa ότι τα σκυλιά αντέχουν περισσότερο από τους ανθρώπους χωρίς τροφή, όμως οι 200 ώρες είναι πάρα πολλές για να επιβιώσουν χωρίς νερό.

Πορτογάλος διασώστης προσπαθεί να καλοπιάσει τον παγιδευμένο σκύλο, προκειμένου να τον ελευθερώσει από τα συντρίμμια. Περίπου μία ώρα αργότερα, ως εκ θαύματος, εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης του που τον αναζητούσε… (φωτ.: EPA/Joao Relvas)

Η διάσωση του γκόλντεν ριτρίβερ έγινε κυριολεκτικά κατά τύχη. Η ομάδα κατευθυνόταν σε ένα άλλο σπίτι για να ανασύρει ένα πτώμα όταν μία από τους διασώστες, η Φιλίπα Μέντες, έδωσε ένα παιχνίδι σε έναν από τους σκύλους, τον Κέισι. Ο επτάχρονος Κέισι, που έχει «μακρύ ιστορικό διασώσεων», την ευχαρίστησε με ένα γαύγισμα και τότε, σαν ηχώ, ακούστηκε ένα δεύτερο γαύγισμα να του απαντά.

Οι διασώστες άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο του υπογείου και σύντομα είδαν να ξεπροβάλει μια… μουσούδα. «Η ομάδα άφησε στο σημείο λίγο φαγητό, για να τον καλοπιάσουν», γράφει το Lusa. Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα: ο σκύλος σκαρφάλωσε μόνος του και βγήκε από την τρύπα, υπό τα χειροκροτήματα των ανθρώπων. Αν και στην αρχή φαινόταν μπερδεμένος, μετά από πολλά χάδια ηρέμησε, έφαγε και ήπιε.

Η ομάδα τον βάφτισε «Τούγκα» («Πορτογάλος» στην αργκό) και, για να ολοκληρωθεί το θαύμα, περίπου μία ώρα αργότερα εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του που τον αναζητούσε…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη του ισραηλινού οικισμού Μααλέ Αντουμίμ (Ma'ale Adumim) στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Νεκρά Θάλασσα (φωτ.: 
EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αμετακίνητος ο Νετανιάχου για την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης

20/08/2025 - 9:48μμ
(Φωτ.: State.gov)
ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση μας για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει

20/08/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: EPA / Evgenia Novozhenina)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ για Oυκρανικό: Η συζήτηση θεμάτων ασφάλειας χωρίς τη Ρωσία είναι δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά

20/08/2025 - 4:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν

20/08/2025 - 3:17μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προχωρούν ανάμεσα σε ερείπια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της πόλης της Γάζας – Επιστρατεύονται 60.000 έφεδροι

20/08/2025 - 12:32μμ
Από αριστερά, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενημέρωσε τον Ερντογάν για όσα έγιναν στη σύνοδο για το ουκρανικό ο Ρούτε – Ανακοίνωσε και ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει στην Τουρκία

19/08/2025 - 11:28μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία μελετούν οι Ευρωπαίοι

19/08/2025 - 7:45μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη  χθεσινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως να μη θέλει να κάνει συμφωνία ειρήνευσης

19/08/2025 - 4:54μμ
Μικρός Παλαιστίνιος κάθεται πάνω σε ερείπια κτηρίου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Σε αναμονή της ισραηλινής απάντησης στη νέα πρόταση για εκεχειρία 60 ημερών

19/08/2025 - 3:05μμ
Από αριστερά ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γεν Νακατάνι και ο Τούρκος ομόλογός του Γιασάρ Γκιουλέρ στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΚΟΣΜΟΣ

Στα σκαριά αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Ιαπωνίας – Η πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα υπουργού Άμυνας στη χώρα

19/08/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com/users/lecreusois-25340/)

Αίθριος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

1 λεπτό πριν
«Πυρρίχιος χορός», 70Χ100 εκ., λαδοτέμπερα, Βάλιας Σεμερτζίδης, 1972. (φωτ.: Λεύκωμα «Από τον Πόντο και τη Μικρασία στον Πειραιά, εδώ… στη Δραπετσώνα» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Ηλίας Πετρόπουλος: Πόσο Έλληνες είναι οι Πόντιοι;

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)

Πυρόπληκτοι: Αυστηρό το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των φακέλων για να δοθούν οι αποζημιώσεις

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Τουρνουά Ακρόπολις: Άνετα η Εθνική τη Λετονία με σούπερ Αντετοκούνμπο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ3)

Diamond League: Χάλκινο η Τζένγκο στη Λοζάνη

10 ώρες πριν
Άποψη του ισραηλινού οικισμού Μααλέ Αντουμίμ (Ma'ale Adumim) στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Νεκρά Θάλασσα (φωτ.: 
EPA/ATEF SAFADI)

Ισραήλ: Αμετακίνητος ο Νετανιάχου για την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign