pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Η βοήθεια στις πληγείσες περιοχές «δεν φτάνει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν»

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνεται έντονα από τους επιζώντες για την καθυστέρηση των αρχών να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές

10/02/2023 - 11:56μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Χατάι, που χτυπήθηκε από το σεισμό της Δευτέρας (φωτ.: EPA/Murat Cetinmuhurdar)

Ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Χατάι, που χτυπήθηκε από το σεισμό της Δευτέρας (φωτ.: EPA/Murat Cetinmuhurdar)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ανταπόκριση των αρχών στις ανάγκες των πληγέντων δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα ήθελε η κυβέρνηση, παραδέχτηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε ημέρες μετά από τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

«Η καταστροφή επηρέασε τόσα πολλά κτίρια (…) που δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παράσχουμε την έκτακτη βοήθεια όσο γρήγορα ελπίζαμε», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε επίσκεψή του στην πόλη Αντιγιαμάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, που έχει πληγεί σοβαρά από την καταστροφή.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που ανέρχεται σε τουλάχιστον 19.388 νεκρούς στην Τουρκία, από τους δύο πιο ισχυρούς σεισμούς εδώ και έναν αιώνα στη χώρα.

Ο Ερντογάν είχε ήδη αναγνωρίσει την Τετάρτη «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στο σεισμό, λέγοντας ότι είναι «αδύνατον να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή».

Ο πανταχού παρών Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 20 χρόνια και επιθυμεί να παραμείνει μετά τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, επικρίνεται έντονα από τους επιζώντες για τη βραδύτητα της άφιξης της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Στην επαρχία Αντιγιαμάν, μια από τις πληγείσες από τους σεισμούς, ο Μεχμέτ Γιλντιρίμ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες «δεν είδα κανέναν πριν τις 14:00 τη δεύτερη ημέρα μετά τον σεισμό», δηλαδή 34 ώρες μετά την πρώτη δόνηση.

«Ούτε το κράτος ούτε την αστυνομία ούτε στρατιώτες. Ντροπή σας! Μας αφήσατε στην τύχη μας».

Πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν ελλείψεις σε διαθέσιμα μέσα, ιδίως σε προμήθειες. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε την Πέμπτη την ανάπτυξη περισσότερων ανυψωτικών μηχανημάτων και διασωστών, ειδικά ξένων, στην πόλη.

«Μπορεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να υπήρξαν ελλείψεις, τεχνικά προβλήματα, αλλά είμαστε στο πλευρό του λαού μας με όλα μας τα μέσα», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει «πιθανόν τη μεγαλύτερη ομάδα διάσωσης στον κόσμο, με 141.000 διασώστες.

Παράλληλα ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Τουλάχιστον 19.388 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια κατά τις πρώτες πέντε ημέρες ερευνών, μετά τον σεισμό που είναι ήδη ο πιο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία μετά το 1939, όταν έχασαν τη ζωή τους 33.000 άνθρωποι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Θα περιμένω τον Πούτιν την Πέμπτη στην Τουρκία»

11/05/2025 - 9:51μμ
(Φωτ.: EPA / Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Πούτιν και Μακρόν: Σας περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

11/05/2025 - 4:07μμ
Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στα Τίρανα (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αλβανία: Χαμηλή συμμετοχή, καταγγελίες και επεισόδια

11/05/2025 - 3:15μμ
Ο Πάπας Λέων απευθύνεται στους πιστούς που κατέκλυσαν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου (φωτ.: EPA / Ettore Ferrari)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Λέων έκανε έκκληση για ειρήνη στο πρώτο του κυριακάτικο μήνυμα

11/05/2025 - 2:26μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνει στους δημοσιογράφους την πρότασή του για απευθείας διαπραγματεύσεις με το Κίεβο στις 15 Μαΐου (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik)
ΚΟΣΜΟΣ

Απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στις 15 Μαΐου αντί για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός πρότεινε ο Πούτιν

11/05/2025 - 8:35πμ
Φρίντριχ Μερς, Εμανουέλ Μακρόν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Κίεβο (φωτ.: EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία βάζει… τα καλά της και διεκδικεί ρόλο επιτηρητή της πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία

10/05/2025 - 8:21μμ
Μέλη της κοινότητας των Ινδουιστών στο Πακιστάν διαδηλώνουν κατά της Ινδίας, νωρίτερα σήμερα και πριν ανακοινωθεί η κατάπαυση του πυρός (φωτ.: EPA/ REHAN KHAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία-Πακιστάν: Συμφώνησαν σε «πλήρη και όχι μερική» κατάπαυση του πυρός

10/05/2025 - 5:25μμ
Σε πρώτο πλάνο ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και δίπλα του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ με κεριά στα χέρια στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου (φωτ.: EPA/Darek Delmanowicz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία απειλούν τον Πούτιν με αυστηρότερες κυρώσεις αν δεν δεχθεί την 30ήμερη εκεχειρία

10/05/2025 - 2:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου (φωτ.: EPA/Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ και Τουσκ – Ζητούν από τη Ρωσία να συμφωνήσει σε «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών

10/05/2025 - 9:38πμ
(Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία-Πακιστάν: Άνοιξε νέος κύκλος πυραυλικών επιθέσεων

10/05/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / DefenceCyprus)

Ακρίτας Κιλκίς: Με ποντιακό χρώμα η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Κύπρου – Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου

7 ώρες πριν

Μουσικό Σχολείο Δράμας: «Εντάμαν» θα παίξουν οι μαθητές του Συνόλου Ποντιακής Μουσικής

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Τρίτος ο ΠΑΟΚ – Νίκησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Πρωταθλήτρια στο BCL και φέτος η Μάλαγα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Θα περιμένω τον Πούτιν την Πέμπτη στην Τουρκία»

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καλαμάτα: Κατέληξε 4χρονο αγοράκι μετά από πτώση κοντά στους καταρράκτες της Νέδας

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign