pontosnews.gr
Κυριακή, 15/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Whitney Houston: Τεράστιες επιτυχίες, καταστροφικές καταχρήσεις και κρυμμένες αλήθειες

«Έφυγε» σαν σήμερα, το 2012. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

11/02/2023 - 5:50μμ
Αφίσα της Γουίτνεϊ Χιούστον, στην Κουεζόν Σίτι στις Φιλιππίνες, γεμάτη μηνύματα αγάπης από θαυμαστές της, στις 17 Φεβρουαρίου 2012 (φωτ. αρχείου: EPA/Dennis M. Sabangan)

Αφίσα της Γουίτνεϊ Χιούστον, στην Κουεζόν Σίτι στις Φιλιππίνες, γεμάτη μηνύματα αγάπης από θαυμαστές της, στις 17 Φεβρουαρίου 2012 (φωτ. αρχείου: EPA/Dennis M. Sabangan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Whitney Houston (Γουίτνεϊ Χιούστον) έκανε το σόλο ντεμπούτο της, το 1985. Στον αντίποδα της λευκής, άκρως σεξουαλικής Madonna (Μαντόνα), που σόκαρε την παγκόσμια κοινωνία, η νεαρή Γουίτνεϊ ήταν μια μαύρη, σεμνή κοπέλα με αναλογίες –και μίνι καριέρα– μοντέλου, που λάτρεψε η Αμερική του Ρίγκαν και συνέχισε το δρόμο των μαύρων καλλιτεχνών που το λευκό κοινό δεν τους αντιμετώπιζε ως απειλή. Πόσο διαφορετική ήταν όμως η αληθινή ζωή της.

Το αναμενόμενο φινάλε

Όλοι το φοβόντουσαν, αλλά δεν ήξεραν πότε θα συνέβαινε. Το 2010 έκανε την συναυλιακή της επιστροφή ύστερα από 11 χρόνια. Και η εικόνα της ήταν τραγική. Η φωνή της είχε χάσει την παλιά της αίγλη, έβηχε και έπινε επί σκηνής, ενώ ξεχνούσε και τα λόγια της. Παρόλα αυτά ετοίμαζε νέα ταινία και γενικώς υπήρχε μια τεράστια στήριξη από την εταιρεία της. Αλλά…

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2012, όταν η Χιούστον βρέθηκε αναίσθητη στη Σουίτα 434 του Μπέβερλι Χίλτον, βυθισμένη μέσα στη μπανιέρα. Οι διασώστες του Μπέβερλι Χιλς που έφτασαν περίπου στις 3:30 μ.μ., τη βρήκαν να μην ανταποκρίνεται και έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η Γουίτνεϊ Χιούστον δεν ανέπνεε και δηλώθηκε νεκρή στις 3:55 μ.μ. Η αιτία θανάτου δεν έγινε αμέσως γνωστή, με την τοπική αστυνομία να λέει ότι «δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια εγκληματικής πρόθεσης».

Μετά την κηδεία της έγινε γνωστό ότι πέθανε έπειτα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στη διάρκεια της οποίας έχασε τις αισθήσεις της και πνίγηκε στην μπανιέρα.

Και η τραγωδία δεν τελειώνει εκεί. Η κόρη της Bobbi Kristina Brown (Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν) πέθανε στις 26 Ιουλίου 2015. Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου, είχε βρεθεί αναίσθητη στη μπανιέρα της, όπως και η μητέρα της. Αμέσως χειρουργήθηκε στην αναπνευστική οδό, κάνοντάς της τραχειοστομία. Ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει πλήρως παρά τις εντατικές φροντίδες και θεραπείες, που της έκαναν. Και ήταν μόνο 22 χρονών.

Μητέρα και κόρη, το 2011 (φωτ.: Facebook/ Whitney Houston Fan Group)

Ο μοιραίος άντρας;

Το 1987 η Whitney κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα ΜΜΕ διψούσαν για να μάθουν τα πάντα για την προσωπική της ζωή, αλλά εκείνη επέμενε στην εικόνα της άσπειλης και αμόλυντης ρομαντικής τραγουδίστριας. Τότε γνώρισε τον κατά 5 χρόνια νεότερό της Bobby Brown (Μπόμπι Μπράουν). Ο τελευταίος μόλις είχε αποχωρήσει από το νεανικό group New Edition και είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ. Την επόμενη χρονιά γνωρίζει τεράστια επιτυχία με το δεύτερο του album και το 1990 παντρεύονται. Το 1993 έρχεται στη ζωή η κόρη τους Bobbi Kristina Brown.

Το 1999 όμως όλα αλλάζουν. Το «καλό» προφίλ της Γουίτνεϊ γκρεμίζεται. Αρχίζει να εμφανίζεται αργοπορημένη σε συνεντεύξεις, σε φωτογραφίσεις και εκδηλώσεις.

Ακυρώνει συναυλίες και talk-shows ενώ έχει εριστική συμπεριφορά. Στις δημόσιες εμφανίσεις της παρατηρείται ότι έχει χάσει πολλά κιλά ενώ οι φήμες πως κάνει ναρκωτικά με τον άντρα της οργιάζουν. Μάλιστα τότε συλλαμβάνεται με μια μικρή ποσότητα μαριχουάνας στο αεροδρόμιο της Χαβάη.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια με τον τότε σύζυγό της Μπόμπι Μπράουν, στις 27 Μαΐου 2003, στην Ιερουσαλήμ (φωτ. αρχείου:
EPA/Jim Hollander)

Η καριέρα της αρχίζει να καταρρέει, ενώ το 2003 εμφανίζεται και με μώλωπες. Παρόλα αυτά, την επόμενη χρονιά, εμφανίζεται στο ριάλιτι Being Bobby Brown, του συζύγου. Το ζευγάρι χωρίζει οριστικά, το 2006.

Η Houston έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά από ένα διάλειμμα επτά χρόνων, το Σεπτέμβριο του 2009, εμφανιζόμενη στην πρεμιέρα της Oprah Winfrey. Εκεί παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια του γάμου της, με τον Μπράουν. Είπε ότι ο Brown την είχε «ντύσει με μαριχουάνα και ροκ κοκαΐνη». Αποκάλυψε επίσης πως πριν από τον «Σωματοφύλακα» η χρήση ναρκωτικών περιοριζόταν σε ελαφρά κι ότι ξεκίνησε τα πιο βαριά ναρκωτικά μετά την επιτυχία της ταινίας και τη γέννηση της κόρης της – μέχρι το 1996 όλα αυτά. Έπειτα «τα ναρκωτικά ήταν καθημερινό πράγμα… Δεν ήμουν ευτυχισμένη μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχανα τον εαυτό μου», είχε πει τότε.

H άλλη αλήθεια

Το 2022 κυκλοφόρησε το βιβλίο Didn’t We Almost Have It All: In defense of Whitney Houston που ανέτρεψε τα πάντα.

Ο γάμος με τον Bobby Brown ήταν απλά στημένος. Εκείνος για να εξωραΐσει την εικόνα του κακού παιδιού και για εκείνη να κλείσει τα στόματα που έλεγαν ότι ήταν λεσβία.

Μάλιστα κάποιοι είχαν γράψει για σχέση με την ηθοποιό Kelly McGillis (Κέλι ΜακΓκίλις) (την παρτενέρ του Τομ Κρουζ στο πρώτο Top Gun) αλλά σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου ο μεγάλος της έρωτας ήταν η βοηθός της Ρόμπιν Κρόφορντ (Robyn Crawford).

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1980. «Ήταν ένας δεσμός που δημιουργήθηκε σχεδόν αυτόματα και ήταν αχώριστες εκείνο το καλοκαίρι. Όπου έβλεπες τη μία, θα έβλεπες και την άλλη», γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου Garrick Kennedy. Η Crawford ήταν η πρώτη της κολλητή φίλη, η πρώτη της παρέα μετά τα αδέρφια της και κοντά της η Houston ένιωθε επιτέλους ο εαυτός της. Μπορούσε να καπνίζει, να βρίζει. Λίγο καιρό μετά, στο σαλόνι των Houston, αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί.

Οι δυο τους μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα μαζί το καλοκαίρι του 1980 και η Whitney Houston τής υποσχέθηκε ότι θα την έπαιρνε παντού μαζί της. Όμως τότε η μητέρα της Cissy Houston, άκουσε τις φήμες για την ομοφυλοφιλική τους σχέση και αυτό τη θύμωσε πολύ κι έβαλε σκοπό να μην τις αφήσει ούτε να περπατούν η μία δίπλα στην άλλη σε δημόσια θέα.

Η Εκκλησία και η βιομηχανία της μουσικής ήταν τόσο ομοφοβικές που η Houston ήξερε ότι η σχέση τους έπρεπε να τελειώσει μόλις o μέντοράς της, Clive Davis, της πρότεινε το πρώτο της συμβόλαιο, στην Arista records. «Ξέρεις πώς νιώθω για σένα και πάντα θα το έχουμε αυτό», φέρεται να είπε η Γουίτνεϊ Χιούστον στη Ρόμπιν.

Για 15 ολόκληρα χρόνια, η Ρόμπιν παρέμεινε η βοηθός της Γουίτνεϊ Χιούστον και η στενή φίλη της και εκείνη ήταν που ειδοποίησε τη μητέρα τη Cissy  Houston για τον εθισμό της στην κοκαΐνη, τη δεκαετία του 1980. Τότε η τραγουδίστρια διέλυσε τις αμφιβολίες της μητέρας της, αποκαλώντας τη Ρόμπιν υπερβολική.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/ Kim Novak appreciation group)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κιμ Νόβακ: Η γυναίκα… ίλιγγος, γίνεται σήμερα 93 ετών

13/02/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βρασιβανόπουλος: Ο «Γιαννάκης» (ο γρουσούζης) στην αληθινά δύσκολη ζωή του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός

10/02/2026 - 5:50μμ
Πορτρέτο του Αλεξάντρ Πούσκιν σε ακαδημαϊκή έκδοση για το σύνολο του έργου του. Dmitry Makeev, Τόμος 4, 1937 (πηγή: Wikipedia)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αλεξάντρ Πούσκιν, ο μεγαλύτερος Ρώσος ποιητής και υμνητής της Ελληνικής Επανάστασης

10/02/2026 - 4:40μμ
(Εικ.: Χ.Κ/ picryl.com/ Journal of the British Astronomical Association)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ευγένιος Αντωνιάδης: Από την Κωνσταντινούπολη στον… πλανήτη Άρη – Ο φημισμένος αστρονόμος που κατέγραψε όσα η NASA διαπίστωσε μόλις τον 21ο αιώνα

10/02/2026 - 9:27πμ
(Φωτ.: actors house)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Καίτη Ντιριντάουα: Το ταλέντο, η λάμψη αλλά και η πονεμένη ζωή μιας ξεχωριστής γυναίκας

9/02/2026 - 2:24μμ
(Φωτ.: Facebook/Η επίσημη σελίδα για τον Νίκο Ξυλούρη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Ξυλούρης: Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» και η φωνή που δεν σίγησε ποτέ

8/02/2026 - 5:22μμ
Σε σκηνή με τον Λιου Αΐρες (πηγή: αρχείο MGM)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Λάνα Τάρνερ: Από pin-up φαντασίωση σε εθνικό σκάνδαλο

8/02/2026 - 10:47πμ
(Εικ.: Χριστίνα κωνσταντάκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

7 Φεβρουαρίου 1963: Τσουνάμι στον Κορινθιακό κόλπο βγάζει τις βάρκες στη στεριά και τα χταπόδια στα δέντρα

7/02/2026 - 10:07πμ
Η προτομή του Κώστα Περρίκου στη συμβολή της Πατησίων με τη Γλάδστωνος (πηγή: Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Η ζωή μας ανήκει στην Ελλάδα»: Ο Κώστας Περρίκος και η εκτέλεση που έγινε σύμβολο Αντίστασης

4/02/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: John Cassavetes - The Godfather of indies)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τζον Κασσαβέτης: Έλληνας, ωραίος, πρωτοπόρος και μοιραίος

3/02/2026 - 11:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)

Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ως παρατηρητής θα συμμετάσχει η Κύπρος

1 ώρα πριν
Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)

Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»: Χόρεψαν, γιόρτασαν, γλέντησαν, και το ευχαριστήθηκαν!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Λεβαδειακός σταμάτησε τον Ολυμπιακό – Στο 1-1 ο Άρης στον Βόλο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Άνετα ο Ολυμπιακός στο Ιβανώφειο – Νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
Στο φόντο η θεατρική ομάδα της ΕΛΘ στο έργο του Φ. Κτνίδη «Ο ξενιτέας», 1946 (εικ.: ΧΚ)

ΕΛΘ: «Η ποντιακή μητρόπολις του ελληνικού Βορρά» – Με αφορμή τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign