pontosnews.gr
Τρίτη, 28/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση και τις δύο απόπειρες βιασμού

Η εισαγγελέας έχει προτείνει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού

8/02/2023 - 1:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις κατηγορίες σεξουαλικής βίας που τον βαρύνουν θα μάθουμε, σήμερα, μετά τις δύο, εάν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στο δικαστήριο, θα αποφανθούν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον γνωστό ηθοποιό και στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Οι καταγγέλλουσες, που είναι παρούσες όλο αυτό το διάστημα στη δίκη, αναμένουν μία τιμωρία για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο όταν του ζήτησαν δουλειά. Ο κατηγορούμενος αναμένει συνολική αθώωση καθώς ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται «είναι ψεύδη», είναι «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο».

Με την απόφασή του το δικαστήριο σήμερα θα δείξει ποια στοιχεία δέχθηκε και ποια θεώρησε ως την αλήθεια στα «αθέατα εγκλήματα» που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές , καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο συναδέλφους του, το 2010 και το 2014. Οι πράξεις του 2008 και του 2010 φέρεται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 καταλογίζεται ότι έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με την δικογραφία ο επιφανής καλλιτέχνης φέρεται να έδρασε «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας».

Στη δικογραφία γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο που ο Πέτρος Φιλιππίδης λειτουργούσε: «Είχε μεθοδολογία και σχέδιο στον τρόπο προσέγγισης των θυμάτων του, εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωσή του στον χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης, επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή τη λήψη βιογραφικών», αναφέρεται.

Τι πρότεινε η εισαγγελέας

Αν οι δικαστές αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλλε στις 13 Ιανουαρίου η εισαγγελέας έδρας Στέλλα Στόγια τότε θα πρέπει να κηρύξουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού τον κατηγορούμενο και αθώο λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Η εισαγγελέας έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό, εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον εισαγγελέα, στην ανακρίτρια και τελικά στο δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. «Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων.

«Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με “ίσως” και “μπορεί” ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως «Έχω αμφιβολίες».

Η εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Με την αγόρευση της τόνισε ότι το δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί την θέση του κατηγορούμενου περί «συναίνεσης» που υπήρξε για τις πράξεις του.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Τζούλη Βινιεράτου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα τίμησε την επέτειο του «Όχι» – Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο Σύνταγμα

28/10/2025 - 12:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κυματίζει και πάλι στο Ηράκλειο η σημαία των 1.440 τετραγωνικών μέτρων

28/10/2025 - 12:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

28/10/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.΅EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις και βροχές οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

28/10/2025 - 8:08πμ
Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν 13 κατηγορούμενοι, ελεύθερος ο λογιστής και ο πατέρας του φερόμενου ως αρχηγού

27/10/2025 - 11:19μμ
Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη αγγίζει την προτομή του γιου του (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη

27/10/2025 - 9:10μμ
Ο Online Acquisition Director του ΟΠΑΠ, Θάνος Πάτσης, και ο Responsible Gaming Expert του ΟΠΑΠ, Σάββας Ηλιόπουλος, παραλαμβάνουν το βραβείο «Global EGR Safer Gambling Operator of the Year 2025» (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια διάκριση για τον ΟΠΑΠ και τις πολιτικές του για το Υπεύθυνο Παιχνίδι του στα EGR Awards 2025

27/10/2025 - 5:52μμ
Το γλέντι στο Έλος μετατράπηκε σε τραγωδία (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παραδόθηκε ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας στο χωριό της Κισσάμου

27/10/2025 - 4:54μμ
Αψηφώντας τη βροχή παρέλασαν, σήμερα, μαθήτριες και μαθητές στη Θεσσαλονίκη τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπερήφανα νιάτα παρέλασαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή

27/10/2025 - 3:14μμ
Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 11ος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος

27/10/2025 - 1:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνδρας περνά μπροστά από κατεστραμμένο σπίτι μετά την επέλαση του τυφώνα «Μελίσα» στο Πόρτμορ της Τζαμάικα (φωτ.: EPA/Rudolph Brown)

Σαρώνει την Τζαμάικα ο κυκλώνας Melissa – Ενδέχεται να επηρεαστούν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Η Αθήνα τίμησε την επέτειο του «Όχι» – Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο Σύνταγμα

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη)

Κρήτη: Κυματίζει και πάλι στο Ηράκλειο η σημαία των 1.440 τετραγωνικών μέτρων

1 ώρα πριν
Στρατιωτικά τμηματα προελαύνουν προς το αλβανικό μέτωπο (πηγή: army.gr)

ΠΟΕ: Εμπνεόμαστε από τα παραδείγματα και τη θυσία επωνύμων και αγνώστων ηρωικώς πεσόντων

2 ώρες πριν
Από το εξώφυλλο της έκδοσης

«Ημερολόγιον Επιχειρήσεων Γενικού Στρατηγείου»: Μια σπάνια συλλεκτική έκδοση για το Έπος του ’40

2 ώρες πριν
Μέλη του «Ποντοξενιτέα» υποδέχονται το κοινό με κεράσματα και λύρα (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)

Με τον «Ποντοξενιτέα» η προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Σίδνεϊ – «Τι σημαίνει για εσένα ο Καζαντζίδης;»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign