pontosnews.gr
Σάββατο, 13/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καλλιθέα: Η μεγάλη αστική ανάπλαση της γειτονιάς των Ποντίων

Τα μεγάλα έργα που θα συντελεστούν στην πόλη

5/02/2023 - 1:45μμ
Λεωφόρος Θησέως (φωτ. Eurokinissi)

Λεωφόρος Θησέως (φωτ. Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Δήμος Καλλιθέας Αττικής, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας με πληθυσμό που φτάνει τους 100.000 κατοίκους, ετοιμάζεται να προχωρήσει σ’ ένα μεγάλο έργο ανάπλασης.

Στόχος, η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, η καλύτερη προσβασιμότητα στους επισκέπτες, αλλά και η αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, καθώς το έργο σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αποδέκτη το εμπορικό κέντρο της πόλης και την αγορά της.

Η Καλλιθέα απλώνεται σε μεγάλη έκταση του λεκανοπεδίου, αφού το βορειοανατολικό κομμάτι της σχεδόν αγγίζει το κέντρο της Αθήνας και το νοτιοδυτικό φτάνει έως το παραλιακό μέτωπο. Κάποιοι οδικοί κόμβοι της, όπως η Θησέως, η Δοϊράνης και η Δαβάκη, αποτελούν βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, πέρα από τη λεωφόρο Συγγρού, που ορίζει όλο το ανατολικό άκρο του δήμου. Μοιραία, η ανάπλαση στο Δήμο Καλλιθέας δημιουργεί ένα ευρύτερο αποτύπωμα.

Το σχέδιο ανάπλασης της Καλλιθέας (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ουσιαστικά πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί, με πιο σημαντικό αυτό της προσπάθειας να επιτευχθεί διασύνδεση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο με τη σειρά του θα διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να μετατραπεί σε Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall).

Παράλληλα, θα διαμορφωθεί κατάλληλα και η πλατεία Δαβάκη, ενώ θα αξιοποιηθεί οικόπεδο δίπλα στην πλατεία, προκειμένου να ανεγερθεί ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, και φυσικά τη δική τους μεγάλη συνεισφορά θα έχουν οι τρεις σταθμοί μετρό που μελλοντικά θα δημιουργηθούν στην Καλλιθέα.

Η βιοκλιματική αστική ανάπλαση ενοποίησης και διασύνδεσης του ΚΠΙΣΝ με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της πόλης έχει συνολικό προϋπολογισμό 8.422.296 ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. είναι η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εδώ θα πραγματοποιηθούν μεγάλες παρεμβάσεις στη Δοϊράνης και τη Δημοσθένους, δηλαδή στις δύο οδούς που ξεκινούν από το βόρειο κομμάτι της πόλης και διασχίζουν κάθετα (παράλληλα με τη λ. Συγγρού) όλη την ανατολική πλευρά της για να φτάσουν στο ΚΠΙΣΝ, καθώς και στην Ευριπίδου, το δρόμο δηλαδή μπροστά από το ΚΠΙΣΝ, αλλά και σε δύο κεντρικές κάθετους, τη Δαβάκη και τη Σκρα, που οδηγούν προς το κέντρο της πόλης και βγαίνουν στη Θησέως.

Συγκεκριμένα, το έργο θα υλοποιηθεί στη Δοϊράνης και τη Δημοσθένους, από την οδό Δαβάκη έως κάτω στην οδό Ευριπίδου, καθώς επίσης και στην οδό Σκρα, από τον παράδρομο της λ. Συγγρού έως τη Θησέως.

Στο πλαίσιο ολιστικών ενεργειών, το έργο ενσωματώνει και λύσεις εξοπλισμού «έξυπνης» πόλης, δηλαδή λογισμικά συστήματα και εφαρμογές. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δενδροφύτευση, «έξυπνο» εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑμεΑ, βιολογικούς κάδους, φορτιστές ηλεκτρικών ποδηλάτων, φωτισμό LED κά.

Ως προς το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και προβλέπεται ακόμη και αναμόρφωση της πρόσοψης των καταστημάτων, μετά από τη συνεννόηση που έχει γίνει με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και σε συνεργασία μαζί του, ώστε να αποκτήσει η αγορά έναν ομοιόμορφο χαρακτήρα και να αποτελέσει ένα Open Mall.

Εδώ συμπεριλαμβάνεται πεζοδρόμηση, καθώς και παρέμβαση στην οδό Δαβάκη, ώστε να εξελιχθεί σ’ έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στο ύψος της Αγοράς.

Με το εμπορικό κέντρο συνδέονται άμεσα και τα έργα που θα γίνουν στην πλατεία Δαβάκη, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Εκεί έχει σχεδιαστεί πλήρης αναμόρφωση: Θα φύγει η περίφραξη ώστε η πλατεία να είναι ανοιχτή για τους πολίτες, θα υπάρξουν φυτεύσεις και περιποίηση του πρασίνου, θα τοποθετηθούν παγκάκια με θέσεις για ΑμεΑ, και θα εφοδιαστεί με «έξυπνο» εξοπλισμό, φορτιστές, φωτισμό LED κ.ά.

Τέλος, δίπλα στην πλατεία Δαβάκη, όπου βρίσκεται το παλιό οικόπεδο ΙΚΑ, θα ανεγερθεί το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ένα επιβλητικό και μοντέρνο κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των καλλιτεχνικών ομάδων και των πολιτιστικών φορέων της πόλης, με δύο αίθουσες εκδηλώσεων, με χώρους εκθέσεων, με βιβλιοθήκη και με θερινό κινηματογράφο στην ταράτσα.

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει και η δημοτική συγκοινωνία, που θα συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με άλλα σημεία της πόλης. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αφορά δύο συγκοινωνιακές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν ακόμη τον σταθμό του ηλεκτρικού, αλλά και την πρόσβαση στο νεκροταφείο της Καλλιθέας. Για τα μέσα της δημοτικής συγκοινωνίας, ο Δήμος θα εφοδιαστεί με τρία ηλεκτρικά οχήματα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες σε νέα φάση αποφάσεων στη Νίκαια: Πανελλαδική σύσκεψη, πρόσκληση Μητσοτάκη

13/12/2025 - 8:34πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

13/12/2025 - 8:10πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα Σάββατο γεμάτο στιλ, λάμψη και festive glam – Το Madwalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ σε περιμένει να λάμψεις

12/12/2025 - 2:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Κύκλωμα αγροτικών επιδοτήσεων με αρχηγό αγροτοσυνδικαλιστή – 15 συλλήψεις

12/12/2025 - 2:15μμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για τη Χρυσή Αυγή: Γνήσιο τέκνο του ναζισμού με πλήρη ιεραρχία και κεντρικό σχεδιασμό

12/12/2025 - 1:03μμ
Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Συμβολικός αποκλεισμός με τρακτέρ και φέρετρα – Ισχυρή αστυνομική παρουσία

12/12/2025 - 12:36μμ
Εικόνα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας». Σήμερα καταθέτει ο Εμμανουήλ Χνάρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κρήτη – Προσαγωγές και συλλήψεις

12/12/2025 - 11:37πμ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Αγγελούδης: 42χρονος απειλούσε και εξύβριζε με μηνύματα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

12/12/2025 - 9:49πμ
Εικόνα από χθες το βράδυ στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπου καλλιτέχνες κράτησαν μουσική συντροφιά σε όλους όσοι ήταν εκεί (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα παντού: Αποκλείουν συμβολικά, σήμερα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

12/12/2025 - 9:24πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα, με κατά τόπους νεφώσεις

12/12/2025 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Αγρότες σε νέα φάση αποφάσεων στη Νίκαια: Πανελλαδική σύσκεψη, πρόσκληση Μητσοτάκη

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Δεν άντεξε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

9 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης όπως συμμετείχαν στην τηλεοπτική εκπομπή (φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)

Ελληνοαυστραλός πρώην αθλητής διηγείται τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων με φόντο τους… Πόντιους της Μελβούρνης

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)

Μαθήματα ποντιακής λύρας στο σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης» από τον Ανδρέα Κουγιουμτζίδη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign