pontosnews.gr
Κυριακή, 14/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Ρουκέτες από τους Παλαιστίνιους, αεροπορικά πλήγματα από το Ισραήλ

«Όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της βίας και να αποκατασταθεί η ηρεμία», δήλωσε ο Μπλίνκεν

2/02/2023 - 2:54μμ
Παλαιστίνιοι έξω από κατεστραμμένο σπίτι, μετά αεροπορικές επιδρομές από ισραηλινά μαχητικά (φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)

Παλαιστίνιοι έξω από κατεστραμμένο σπίτι, μετά αεροπορικές επιδρομές από ισραηλινά μαχητικά (φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σε απάντηση στις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Παλαιστίνιοι από το θύλακα, λιγότερες από 36 ώρες έπειτα από μια επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από τις 2:30 ως τις 3:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Θεωρούνταν μάλιστα αναμενόμενα, μετά την εκτόξευση την Τετάρτη παλαιστινιακής ρουκέτας που αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα και την οποία ακολούθησαν και άλλες. Δεν υπήρξαν θύματα από καμία πλευρά

Ο Χάζεμ Κάσεμ, εκπρόσωπος της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τη Γάζα από το 2007, χαρακτήρισε τα ισραηλινά πλήγματα «συνέχιση ενός κύκλου επιθετικότητας εναντίον του παλαιστινιακού λαού», ενώ κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση και «την ακραία πολιτική της» ότι «αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα σε μια κλιμάκωση επί του πεδίου».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε ότι θεωρεί «υπεύθυνη την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς για οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα από τη Λωρίδα της Γάζας», ενώ πρόσθεσε ότι το κίνημα πρέπει «να πληρώσει τις συνέπειες των πληγμάτων ενάντια στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τοπικές παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, από τον ισραηλινό βομβαρδισμό επλήγη ένα κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, στον καταυλισμό προσφύγω αλ Μαγκάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, και ένα ακόμη νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας.

Όπως επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός πολεμικά αεροσκάφη «έπληξαν ένα κέντρο παραγωγής και αποθήκευσης χημικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρουκετών», το οποίο ανήκει στη Χαμάς και «ένα κέντρο κατασκευής όπλων». Και οι δύο εγκαταστάσεις βρίσκονται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

«Κατασκήνωση»

Το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (FPLP), ένοπλη οργάνωση της παλαιστινιακής Αριστεράς, ανέλαβε την ευθύνη για δύο «ομοβροντίες ρουκετών (…) σε απάντηση στη σιωνιστική επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στη Σντερότ, πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μικρή απόσταση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι απάντησαν στα ισραηλινά πυρά εκτοξεύοντας «ρουκέτες από το έδαφος».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ συνέδεσε τις πρώτες παλαιστινιακές ρουκέτες με τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να σκληρύνουν οι συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων.

Τα πλήγματα αυτά «δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητά μου να εξακολουθήσω να ενεργώ ώστε να καταργήσω τις συνθήκες διαβίωσης που μοιάζουν με κατασκήνωση, των οποίων χαίρουν οι φονικοί τρομοκράτες», κατήγγειλε.

Ξεχωριστά το Ισραήλ, που συγκεντρώνει τους φόρους για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει 100 εκατ. σέκελ (περίπου 28 εκατ. ευρώ) για να αποζημιώσει τα θύματα των επιθέσεων Παλαιστινίων, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς.

Τη νύχτα της 26ης προς την 27η Ιανουαρίου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον υποδομών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι εκτοξεύσεις αυτές αποτέλεσαν αντίποινα για την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στις 26 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 10 Παλαιστίνιοι στη Τζενίν.

Το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου, Παλαιστίνιος σκότωσε έξι Ισραηλινούς και μία Ουκρανή κοντά σε συναγωγή στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Αποκατάσταση της ηρεμίας»

«Όλες οι πλευρές πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της βίας και να αποκατασταθεί η ηρεμία», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν την Τρίτη μετά το πέρας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους και Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε ότι μέλη της ομάδας του θα παραμείνουν στην περιοχή για να συνεχίσουν τις συνομιλίες προκειμένου να ληφθούν «συγκεκριμένα μέτρα», ώστε «να πέσει η θερμοκρασία, να ευνοηθεί η ευρύτερη συνεργασία και να ενισχυθεί η ασφάλεια».

Ο Ντάουντ Σεχάμπ, αξιωματούχος του Ισλαμικού Τζιχάντ, επεσήμανε ότι αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής του κινήματος, τον Ζίαντ αλ Ναχαλέ, αναμένεται σήμερα στο Κάιρο, «έπειτα από πρόσκληση της Αιγύπτου» για να συζητήσει «την κατάσταση επί του πεδίου και τον τρόπο για την αποκατάσταση της ηρεμίας, κυρίως μετά την πρόσφατη κλιμάκωση».

Το 2022 ήταν ήδη η πιο φονική χρονιά στη Δυτική Όχθη από το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντα (η παλαιστινιακή εξέγερση από το 2000 ως το 2005). Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η σύγκρουση προκάλεσε πέρυσι τον θάνατο πάνω από 200 Παλαιστινίων και τουλάχιστον 26 Ισραηλινών.

Από την αρχή του 2023 έχουν σκοτωθεί 35 Παλαιστίνιοι –μαχητές και πολίτες– σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και Ισραηλινών εποίκων.

Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο / Reuters

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια  ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τι «δώρο» θα κάνουν οι Ιρανοί στον Τραμπ για τα γενέθλιά του

14/06/2026 - 1:28μμ
Βιτρίνες καλυμμένες με πάνελ, υπό το φόβο επεισοδίων (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Σε επιφυλακή η πόλη της Γενεύης – 50.000 διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της G7

14/06/2026 - 1:04μμ
Προεκλογική αφίσα για την πρωτοβουλία του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (SVP) «Όχι στην Ελβετία των 10 εκατομμυρίων (Πρωτοβουλία Βιωσιμότητας)», σε αμπελώνα στο Chamoson (φωτ.: EPA / Jean-Christophe Bott)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν εάν ο πληθυσμός της χώρας θα περιοριστεί στα 10 εκατομμύρια

14/06/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με το Ιράν» – Επιφυλακτική η ιρανική πλευρά

13/06/2026 - 9:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «μεγαλειώδης» κηδεία του Αλί Χαμενεΐ θα αρχίσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου

13/06/2026 - 4:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

12/06/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
Η σημαία του Ιράν σε αθλητική κορδέλα καρπού, καθώς η χώρα συμμετέχει στο Μουντιάλ που φιλοξενείται και στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις απειλές στις υπογραφές: Ο Τραμπ βλέπει συμφωνία με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν λέει «ναι»

12/06/2026 - 9:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια  ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Τι «δώρο» θα κάνουν οι Ιρανοί στον Τραμπ για τα γενέθλιά του

16 λεπτά πριν
Βιτρίνες καλυμμένες με πάνελ, υπό το φόβο επεισοδίων (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)

Ελβετία: Σε επιφυλακή η πόλη της Γενεύης – 50.000 διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της G7

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Μουντιάλ 2026: Στη μάχη Γερμανία, Ολλανδία – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου)

Ράλι Δωδώνης: Αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και τραυμάτισε παιδί

1 ώρα πριν
Το σημείο όπου βράθηκε νεκρός ο άνδρας, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Εμμ. Μπενάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εξάρχεια: 25χρονος Τούρκος ο νεκρός στην Καλλιδρομίου – Τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο

2 ώρες πριν

Σύλλογος Αρτακηνών-Κυζικηνών: Πρωτοπορεί με τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παιδιών και Εφήβων – Τρεις μέρες γεμάτες παιδικά δρώμενα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign