pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στάθης Τσιτλακίδης: Ο πιλότος από τον Πόντο, που στα 31 του χρόνια έμεινε για πάντα στους ουρανούς

Σε βαρύ πένθος βύθισε ολόκληρη την Ελλάδα η επιβεβαίωση του θανάτου του πιλότου του μοιραίου Phantom

1/02/2023 - 3:33μμ
Ο Στάθης Τσιτλακίδης επρόκειτο να παντρευτεί τον ερχόμενο Οκτώβριο (φωτ.: facebook)

Ο Στάθης Τσιτλακίδης επρόκειτο να παντρευτεί τον ερχόμενο Οκτώβριο (φωτ.: facebook)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Στάθης Τσιτλακίδης ανήκει πλέον στον ελληνικό ουρανό που τόσο αγαπούσε και υπηρέτησε μέχρι τα 31 του χρόνια. Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από τα χωριά της Νάουσας, από τον Πόντο και τη Μακεδονία, και μεγαλωμένος στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Γιος του τ. δασάρχη Νευροκοπίου και μιας καθηγήτριας γαλλικών, εξελίχθηκε σε έναν έμπειρο πιλότο με εκατοντάδες ώρες πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό με τις πτητικές του ικανότητες στη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση.

Συγκεκριμένα, το 2017 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στο Royal International Air Tattoo 2017, που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον, στο Ουίλτσαϊρ της Βρετανίας, με την αποστολή δύο Phantom F4E της 338 Μοίρας Διώξεως-Βομβαρδισμού από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, οι ελιγμοί των δύο ελληνικών Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες θεατές που παρευρέθηκαν στη στρατιωτική έκθεση, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους όσο και από δημοσιογράφους και το κοινό.

Αυτός ήταν ο Στάθης. Ο Στάθης που θα παντρευόταν τον ερχόμενο Οκτώβριο, και που για δέκα χρόνια έσκιζε τους ουρανούς της Ελλάδας.

Στην ηλικία του, οι περισσότεροι ακόμη ζουν και τρέφονται από τους γονείς τους, ενώ ο Στάθης πετούσε εκεί ψηλά, για να μπορούμε εμείς να μιλάμε και να ζούμε ελληνικά, γράφει ο συντοπίτης του συγγραφέας Σωτήρης Δημηρόπουλος.

Στην ανάρτησή του ο Σ. Δημηρόπουλος ζητά από τον δήμαρχο Νευροκοπίου Γιάννη Κυριακίδη να δώσει το όνομα του Στάθη στους δρόμους της πόλης. «Όλοι οι δρόμοι, όλες οι πινακίδες, όλα… Να γράφουν Ευστάθιος Τσιτλακίδης… Γιατί χωρίς ελευθερία… Τα όλα είναι τίποτα…» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Κοινοποιήστε το… Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας… και παντού στον πλανήτη Γη, όπου ακούγεται η ελληνική λαλιά… για αυτήν έπεσε…» καταλήγει η ανάρτηση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κόσμος παρακολουθεί εκθέματα και ιστορικά ντοκουμέντα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στο σταθμό Μετρό Συντάγματος τον Μάιο του 2016. (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάλια Καρπούζη)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν τα αρχεία μιλούν: Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Φωτιάδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

30/05/2026 - 4:55μμ
Ο Μωυσής Αραβόπουλος (δεύτερος όρθιος από δεξιά) σε φωτογραφία από το αρχείο της ΕΠΜ. Μέλη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών (Καλλιθέα) απεικονίζονται μετά από εκδήλωση, περ. 1965. Στη λύρα ο Ιορδάνης. Καθιστοί από δεξιά: Ηλίας Τσιρκινίδης (με γυαλιά) αριστερά του η Ζηνοβία Λιθοξόου (μέλη της διοίκησης) και αριστερά της ο Λουκάς Αγγελίδης. Πάνω όρθιοι από δεξιά: Λευτέρης Σιδηρόπουλος (με μουστάκι) και δίπλα του αριστερά ο Μωυσής Αραβόπουλος (με άσπρο πουκάμισο και γραβάτα). Όρθιος από αριστερά (με γυαλιά) ο Ηλίας Αλβανίδης (πηγή: searchculture.gr/EPontMel)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωυσής Αραβόπουλος: Ο ΚΟΠΑ αποχαιρετά έναν από τους πρωτεργάτες του ποντιακού θεάτρου στην Ελλάδα

30/05/2026 - 4:22μμ
Τα ντοκουμέντα προέρχονται από τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και του Ιδρύματος «Ε. Βενιζέλος» (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ο Πόντιος ναύαρχος που έγινε κατάσκοπος στον Μακεδονικό Αγώνα – Η απίστευτη ζωή του Γεώργιου Κακουλίδη

30/05/2026 - 10:36πμ
Οι Στάθης Ταξίδης και Χρήστος Εμμανουηλίδης με τις αναμνηστικές πλακέτες (φωτ.: Facebook / Ahepa Hellas District 25)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή απόδειξη ιστορικής συνέχειας»

29/05/2026 - 8:11μμ
Ο Θεόφιλος Καστανίδης ομιλητής στην κατάμεστη  αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Οδυσσέας Ξεριζωτής)
ΠΟΝΤΟΣ

Μακρόνησος 1922-1923: Η άγνωστη τραγωδία 25.000 προσφύγων από τον Πόντο συγκλόνισε την Πάτρα

29/05/2026 - 6:09μμ
Στην Πλατεία Πόντου στον Καρέα για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Βύρωνα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στον Καρέα τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

29/05/2026 - 3:39μμ
Ο δικέφαλος αετός είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της βυζαντινής παράδοσης. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»: Το μήνυμα της ΠΟΕ για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

29/05/2026 - 2:05μμ
Λεπτομέρεια από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά (φωτ.: EUROKINISSI / Γρηγόρης Βακιρλής)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο θρήνος του Πόντου «’Πάρθεν η Ρωμανία» και ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης – Όταν η ποντιακή μούσα συνάντησε τον Αλεξανδρινό

29/05/2026 - 10:00πμ
(Τμήμα του εξωφύλλου του βιβλίου)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Πόντος για τα παιδικά μάτια»: Ένα βιβλίο για παιδιά του Δημοτικού που κρατά ψηλά την ελπίδα της μνήμης

28/05/2026 - 11:30μμ
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο κοιμητήριο του Θρυλορίου (φωτ. αρχείου: Facebook / Athina Nakousi)
ΠΟΝΤΟΣ

Θρυλόριο: Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, θα αναβιώσει το ποντιακό ταφικό έθιμο

28/05/2026 - 10:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Με αυτήν τη φωτογραφία επέλεξε η Εταιρεία Συγγραφέων να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Τα ελληνικά γράμματα έχασαν έναν μεγάλο ποιητή, μελετητή και βιβλιογράφο

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Πρωταθλητής για 14η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός στο πόλο

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Και τώρα οι δυο τους – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πέρασαν στους τελικούς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/ Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των πόλεων / Δώρα Ανδραλή)

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε και φέτος τη μαύρη επέτειο της αποφράδας ημέρας

2 ώρες πριν

Αδελφότης Ποντίων «Η Παναγία Γουμερά»: Η Καλλιθέα υποδέχεται την εικόνα και τα ιερά κειμήλια του Πόντου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

e- ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 5 Ιουνίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign