pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα ενότητας έστειλαν Μικρασιάτες, Πόντιοι και Θρακιώτες από την εκδήλωση της ΟΠΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Ζεστό το χειροκρότημα για την παιδική χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή»

31/01/2023 - 9:43μμ
Εντυπωσίασε η παιδική χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Εντυπωσίασε η παιδική χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα έθιμο τόσο βαθιά ριζωμένο στην ελληνική παράδοση είναι πάντα αρκετό για να μαζέψει στον ίδιο χώρο ανθρώπους από διαφορετικά μετερίζια. Αυτό ακριβώς συνέβη στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) για τα μέλη της στη βόρεια Ελλάδα.

Οι Μικρασιάτες υποδέχθηκαν όλους, ανάμεσά τους Πόντιους και Θρακιώτες, στον φροντισμένο χώρο του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή».

Την εκδήλωση άνοιξε η Ανθή Δήμου, πρόεδρος της «Αγίας Φωτεινής» για να δώσει τη σκυτάλη στον πρόεδρο της ΟΠΣΕ Αντώνη Οραήλογλου που έκοψε τη βασιλόπιτα μαζί με την έφορο της Ομοσπονδίας στην Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Δραγάτση και το μέλος του ΔΣ Ηλία Αθαναηλίδη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» Ανθή Δήμου με μέλη του ΔΣ (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Το φλουρί κέρδισε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλαίων Κώστας Αγιαννίδης.

(Φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, έστειλε μήνυμα ενότητας Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούν όλοι και με αρωγό την Πολιτεία να αγωνιστούν για να επιτευχθεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.

Η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου έδωσε το παρών στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνουν Πόντιοι, Μικρασιάτες και Θρακιώτες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο χαιρετισμός της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνας Σαχινίδου και της αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Δήμητρας Μακρίδου.

Σταύρος Καλαφάτης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην εκδήλωση της ΟΠΣΕ (φωτ.: Νίκος Αλβανούδης/facebook.com/ΟΠΣΕ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές κομμάτων, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι σωματείων της ΟΠΣΕ στη βόρεια Ελλάδα. Την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της Κώστας Αβανίδης.

Την παράσταση έκλεψε η παιδική χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» που υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Φωστηρόπουλου έψαλε τα κάλαντα και ερμήνευσε αγαπημένα μικρασιατικά τραγούδια.

Όπως είπε ο υπεύθυνος της χορωδίας, αυτή δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα και τα παιδιά εργάστηκαν πολύ για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Και τα κατάφεραν θαυμάσια!

•Το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό φέρει την υπογραφή του Νίκου Αλβανούδη και ελήφθη για λογαριασμό της ΟΠΣΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλήθος κόσμου συμμετέχει κάθε χρόνο στις πολυήμερες εκδηλώσεις (φωτ. αρχείου: facebook / Ιωνικές Μέρες Μνήμης & Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία ξαναζεί «Ιωνικές Ημέρες Μνήμης και Πολιτισμού»

3/09/2026 - 3:54μμ
Η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και το Κάστρο του Αγιασολούκ, το 2012 (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μαρτυρία Μανώλη Χατζησάββα: Ρωτούσαμε τους φρουρούς «Πού μας πάτε;» κι αυτοί μας έκαναν αστεία. «Να σας σκοτώσουμε», μας λέγανε

2/09/2026 - 11:10μμ
Οικογένειες σε καταυλισμό στην Ερμούπολη. Από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασης (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρασιάτες Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας: Έκκληση για συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού – Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης Έκθεσης Μνήμης και Τιμής

2/09/2026 - 7:11μμ
O υπό ολοκλήρωση ναός του ιερομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη, στο Ιωνικό Κέντρο. 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θοδωρής Μανωλόπουλος – Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέα Ιωνία: Η μικρασιατική μνήμη σε νέο σπίτι, στο «Ιωνικό Κέντρο»

2/09/2026 - 2:14μμ
Στιγμιότυπο από τη «Μικρασία των Αρμενίων» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Festival Rematias/Φεστιβάλ Ρεματιάς)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Μικρασία των Αρμενίων «ζωντάνεψε» στη Ρεματιά Χαλανδρίου – Από τον Ελία Καζάν στον Σαρλ Αζναβούρ

31/08/2026 - 5:16μμ
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος κατά την τελετή των εγκαινίων των ιατρείων του Ερυθρού Σταυρού στο Γραικικό Νοσοκομείο Σμύρνης «Άγιος Χαράλαμπος». Δίπλα του ο πλοίαρχος Η. Μαυρούδης και ο αρχίατρος Β. Τσουνούκας (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Το Γραικικό Νοσοκομείο της Σμύρνης: Φάρος φιλανθρωπίας και κοινοτικής αλληλεγγύης στη Μικρά Ασία

30/08/2026 - 11:19μμ
Το κύπελλο και αναμνηστικά για το 1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά «Αλύτρωτες Πατρίδες» (φωτ.: kontastaspor.blogspot.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Προποντίδα, Ελλήσποντος και Νέα Αρτάκη έπαιξαν για τις «Αλύτρωτες Πατρίδες»

30/08/2026 - 9:23πμ
Πρόσφυγες με την εικόνα του Αγίου Νικολάου μπροστά στον ημιτελή ναό της Νέας Αλικαρνασσού (πηγή: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – «Αντικείμενα σε κίνηση»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Νέα Αλικαρνασσός: Συναντώνται ξανά οι εικόνες που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία

29/08/2026 - 6:43μμ
Το προάστιο του Μπουρνόβα σε καρτ ποστάλ εποχής
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

26 Αυγούστου 1922: Ο Μπουρνόβας ζει τις τελευταίες του ώρες – Σειρά είχε η Σμύρνη

26/08/2026 - 10:00πμ
Στον κήπο της οικογένειας Ομήρου στο Κορδελιό, αρχές 20ού αιώνα. Μέλη των οικογενειών Ομήρου, Αλεόττι και Ηλιάδου με τον πρέσβη Μπέκερμαν και τις δασκάλες πιάνου και γερμανικών (πηγή: Αρχείο Άννας Μαΐλη-Βεϊνόγλου, στο βιβλίο «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922. 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πριν από τη φωτιά: Οι Ελληνίδες της Σμύρνης που μάγευαν τους ξένους

25/08/2026 - 8:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές έως τις 11 Σεπτεμβρίου

40 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αττικό Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 λόγω εργασιών – Σημαντικές τροποποιήσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Τελικός Diamond League: «Ασημένιος» ο Τεντόγλου

2 ώρες πριν
Οι Τζεμρέ Μπαϊσέλ και Μερτ Γιαζιτζίογλου στο γύρισμα στην Παναγία Σουμελά για τη μίνι σειρά της GoTürkiye, «Kalbimin Rotası Karadeniz» (πηγή:  dizidoktoru.com)

Η Τουρκία διαφημίζεται με Σουμελά, Περιστερεώτα και Πόντο – Έως 100.000 δολάρια το επεισόδιο

2 ώρες πριν
(Φωτ: The Greek Herald)

Μια μεγάλη ελληνική γιορτή στην Αυστραλία με σουβλάκια, λουκουμάδες και τον Γιώργο Τσαλίκη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού/Facebook)

Εργαστήρι του Πόντου: Τα παιδιά γίνονται οι μικροί φύλακες της ποντιακής μνήμης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV