pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νιγηρία: Γερουσιαστής επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του

Σε δικαστήριο του Λονδίνου δικάζονται από σήμερα ο ίδιος, η σύζυγος και η κόρη του

31/01/2023 - 11:27μμ
Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Mε την κατηγορία ότι επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην άρρωστη κόρη του δικάζεται από σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου ο Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου.

Ο 60χρονος πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Νιγηρίας κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του, την Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου, 56 ετών, ότι μετέφεραν στη Βρετανία έναν νεαρό 21 ετών για να του αφαιρέσουν το νεφρό και να το μεταμοσχεύσουν στην κόρη τους Σόνια, 25 ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι ο Εκουερεμάντου είπε μόνο τη φράση «Ναι, κυρία», για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Η κόρη του Σόνια, που δικάζεται επίσης για την ίδια υπόθεση, δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο επειδή νοσηλεύεται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι δικηγόροι της κατέθεσαν μια ψυχιατρική έκθεση που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να δικαστεί και η συνεδρίαση αναβλήθηκε μέχρι η κατηγορούσα αρχή να λάβει γνώση αυτής της έκθεσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

Το φερόμενο ως θύμα, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη μεταμόσχευση και το έσκασε για να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η οικογένεια Εκουρεμάντου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου τον Ιούνιο του 2022. Ο γερουσιαστής προφυλακίστηκε ενώ η σύζυγος και η κόρη του αφέθηκαν ελεύθερες υπό όρους. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί επίσης και σε βάρος του 50χρονου γιατρού Ομπίνα Ομπέτα.

Ο Ίκε Εκουερεμάντου εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία το 2003. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένοι εξέφραζαν την υποστήριξή τους, άλλοι την αγανάκτησή τους για τα καταγγελλόμενα.

«Η υπόθεση αυτή είναι απίστευτη. Πού αλλού στον κόσμο θα υπήρχε ένας (πρώην) αντιπρόεδρος της Γερουσίας που παραμένει ακόμη γερουσιαστής, είναι στη φυλακή εδώ και 200 ημέρες (…) και λαμβάνει ακόμα τον μισθό του;» σχολίασε ο ακτιβιστής Σίτιζεν Γκμπόλα, της οργάνωσης Take It Back, που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει ανασταλεί η ιδιότητά του;» διερωτήθηκε ο ακτιβιστής, που ήταν παρών στο δικαστήριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, μετά την εισβολή του 21χρονου ένοπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (φωτ.: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 21χρονος που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, ο «εισβολέας» στο Μαρ-α-Λάγκο

22/02/2026 - 11:30μμ
Στρατιώτης με φορητό πυραυλικό αμυντικό σύστημα 
(φωτ.: EPA / Rob Engelaar)
ΚΟΣΜΟΣ

Μυστική συμφωνία Ιράν-Ρωσίας για χιλιάδες πυραύλους ώμου αξίας 500 εκατ. ευρώ

22/02/2026 - 7:42μμ
Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στην οροφή του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Μαρ-α-Λάγκο: Νεκρός ένοπλος εισβολέας – Εξετάζεται αν υπήρχε απειλή κατά Τραμπ

22/02/2026 - 5:41μμ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο Ουγγαρίας στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Χωρίς πετρέλαιο, καμία απόφαση»

22/02/2026 - 5:03μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Πυροβολισμοί στο Μαρ-α-Λάγκο – Η Μυστική Υπηρεσία σκότωσε εισβολέα στο θέρετρο του Τραμπ

22/02/2026 - 4:21μμ
Ιρανές περνούν μπροστά από αφίσα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατά την άφιξή τους σε τελετή μνήμης για θύματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στο τέμενος Μοσαλάχ της Τεχεράνης. 17 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν σε πολεμικό συναγερμό: Ο Χαμενεΐ δίνει τα κλειδιά της εξουσίας – Η Τεχεράνη περιμένει τους Αμερικανούς

22/02/2026 - 2:59μμ
Ο πρόεδρος της Σομαλιλάνδης Αμπντιραχμάν Μοχαμέντ Αμπντουλαχί, τον περασμένο Μάιο, στο Ναϊρόμπι της Κένυας (φωτ. αρχείου: EPA/ DANIEL IRUNGU)
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλιλάνδη: Έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ πρόσβαση στα ορυκτά και τις στρατιωτικές βάσεις της

22/02/2026 - 11:12πμ
Μπάνερ με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ κρέμεται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Αυξάνει στο 15% τον νέο παγκόσμιο δασμό

21/02/2026 - 9:18μμ
Η σφραγίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παράνομοι οι περισσότεροι ανταποδοτικοί δασμοί που επέβαλε ο Τραμπ – Νέος παγκόσμιος δασμός 10% σε ισχύ

21/02/2026 - 5:46μμ
Ο μικρούλης Ντομένικο με τη μητέρα του (φωτ.: facebook)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέθανε το δύο ετών αγοράκι που του είχαν μεταμοσχεύσει κατεστραμμένη καρδιά

21/02/2026 - 2:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ρουμανική Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Γεωργίου, Τόκιο)

Ιαπωνία: Άνοιξε το πρώτο ορθόδοξο νεκροταφείο στη χώρα

4 ώρες πριν
Αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, μετά την εισβολή του 21χρονου ένοπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (φωτ.: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

ΗΠΑ: 21χρονος που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, ο «εισβολέας» στο Μαρ-α-Λάγκο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας)

Γενίτσαροι και Μπούλες ξεσήκωσαν και φέτος τη Νάουσα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Super League: Στην κορυφή με τεσσάρα η ΑΕΚ – Γκέλα στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ

5 ώρες πριν
Πλημμυρισμένες οι περιοχές γύρω από τον Έβρο (φωτ.: glomex)

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί – Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναπαράσταση του γάμου που ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες (φωτ.: Δήμος Λαμιέων)

Νεομαγνησιώτικος γάμος: 32 χρόνια ζωντανό το έθιμο που κάθε Καθαρά Δευτέρα ενώνει Ρουμελιώτες και Μικρασιάτες

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign