pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νιγηρία: Γερουσιαστής επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του

Σε δικαστήριο του Λονδίνου δικάζονται από σήμερα ο ίδιος, η σύζυγος και η κόρη του

31/01/2023 - 11:27μμ
Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Mε την κατηγορία ότι επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην άρρωστη κόρη του δικάζεται από σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου ο Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου.

Ο 60χρονος πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Νιγηρίας κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του, την Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου, 56 ετών, ότι μετέφεραν στη Βρετανία έναν νεαρό 21 ετών για να του αφαιρέσουν το νεφρό και να το μεταμοσχεύσουν στην κόρη τους Σόνια, 25 ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι ο Εκουερεμάντου είπε μόνο τη φράση «Ναι, κυρία», για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Η κόρη του Σόνια, που δικάζεται επίσης για την ίδια υπόθεση, δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο επειδή νοσηλεύεται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι δικηγόροι της κατέθεσαν μια ψυχιατρική έκθεση που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να δικαστεί και η συνεδρίαση αναβλήθηκε μέχρι η κατηγορούσα αρχή να λάβει γνώση αυτής της έκθεσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

Το φερόμενο ως θύμα, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη μεταμόσχευση και το έσκασε για να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η οικογένεια Εκουρεμάντου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου τον Ιούνιο του 2022. Ο γερουσιαστής προφυλακίστηκε ενώ η σύζυγος και η κόρη του αφέθηκαν ελεύθερες υπό όρους. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί επίσης και σε βάρος του 50χρονου γιατρού Ομπίνα Ομπέτα.

Ο Ίκε Εκουερεμάντου εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία το 2003. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένοι εξέφραζαν την υποστήριξή τους, άλλοι την αγανάκτησή τους για τα καταγγελλόμενα.

«Η υπόθεση αυτή είναι απίστευτη. Πού αλλού στον κόσμο θα υπήρχε ένας (πρώην) αντιπρόεδρος της Γερουσίας που παραμένει ακόμη γερουσιαστής, είναι στη φυλακή εδώ και 200 ημέρες (…) και λαμβάνει ακόμα τον μισθό του;» σχολίασε ο ακτιβιστής Σίτιζεν Γκμπόλα, της οργάνωσης Take It Back, που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει ανασταλεί η ιδιότητά του;» διερωτήθηκε ο ακτιβιστής, που ήταν παρών στο δικαστήριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Δεν ανέκοψε τη χρήση των social media η απαγόρευση στους κάτω των 16

26/08/2026 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μνημείο αφιερωμένο στους αγωνιστές και στους μάρτυρες του Πόντου. Σε αυτό μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Ευκλείδη Κουρτίδη, του παλικαριού της Σάντας (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Στις 6 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο των Σανταίων, στην Παναγία Σουμελά

41 λεπτά πριν
(Φωτ:.: ΕΛΑΣ)

ΑΕΚ-Λέφσκι: Χειροπέδες σε 29χρονο οπαδό της Λέφσκι στον Προμαχώνα Σερρών – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

1 ώρα πριν
Φωτογραφία της Ιουλίας Μπίμπα και ένα απόσπασμα από χειρόγραφο σημείωμα που έστειλε σε φίλη της αφότου συνελήφθη. Το κλισέ της φωτογραφίας προέρχεται από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών

Ιουλία Μπίμπα: Η σύντομη ζωή της αντιστασιακής «δασκαλίτσας» έγινε ταινία μικρού μήκους

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου! EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγό του και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Παναγία Σουμελά: Όταν η ιστορία και η μνήμη χρειάζονται άδεια

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Pontoxeniteas NSW/Facebook)

Σίδνεϊ: Ποντιακό γλέντι με έναν μεγάλο σκοπό – Συγκεντρώθηκαν από δωρεές 22.665 δολάρια για την Ποντιακή Εστία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV