pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νιγηρία: Γερουσιαστής επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του

Σε δικαστήριο του Λονδίνου δικάζονται από σήμερα ο ίδιος, η σύζυγος και η κόρη του

31/01/2023 - 11:27μμ
Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Ο Ίκε Εκουερεμάντου και η σύζυγός του Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου (φωτ. facebook/Ike Ekweremadu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Mε την κατηγορία ότι επιχείρησε να αφαιρέσει το νεφρό ενός νέου για να το μεταμοσχεύσει στην άρρωστη κόρη του δικάζεται από σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου ο Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου.

Ο 60χρονος πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Νιγηρίας κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του, την Μπίατρις Νουανέκα Εκουερεμάντου, 56 ετών, ότι μετέφεραν στη Βρετανία έναν νεαρό 21 ετών για να του αφαιρέσουν το νεφρό και να το μεταμοσχεύσουν στην κόρη τους Σόνια, 25 ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι ο Εκουερεμάντου είπε μόνο τη φράση «Ναι, κυρία», για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Η κόρη του Σόνια, που δικάζεται επίσης για την ίδια υπόθεση, δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο επειδή νοσηλεύεται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι δικηγόροι της κατέθεσαν μια ψυχιατρική έκθεση που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να δικαστεί και η συνεδρίαση αναβλήθηκε μέχρι η κατηγορούσα αρχή να λάβει γνώση αυτής της έκθεσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

Το φερόμενο ως θύμα, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη μεταμόσχευση και το έσκασε για να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η οικογένεια Εκουρεμάντου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου τον Ιούνιο του 2022. Ο γερουσιαστής προφυλακίστηκε ενώ η σύζυγος και η κόρη του αφέθηκαν ελεύθερες υπό όρους. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί επίσης και σε βάρος του 50χρονου γιατρού Ομπίνα Ομπέτα.

Ο Ίκε Εκουερεμάντου εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία το 2003. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένοι εξέφραζαν την υποστήριξή τους, άλλοι την αγανάκτησή τους για τα καταγγελλόμενα.

«Η υπόθεση αυτή είναι απίστευτη. Πού αλλού στον κόσμο θα υπήρχε ένας (πρώην) αντιπρόεδρος της Γερουσίας που παραμένει ακόμη γερουσιαστής, είναι στη φυλακή εδώ και 200 ημέρες (…) και λαμβάνει ακόμα τον μισθό του;» σχολίασε ο ακτιβιστής Σίτιζεν Γκμπόλα, της οργάνωσης Take It Back, που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει ανασταλεί η ιδιότητά του;» διερωτήθηκε ο ακτιβιστής, που ήταν παρών στο δικαστήριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς «Οι Μωμόγεροι»)

Συγκίνηση στο 5ο Αντάμωμα Αγιωμαρκιτών και φίλων με τη βράβευση της Ανατολής Παναγιωτίδου

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

IRIS: Πότε οι μεταφορές χρημάτων δεν φορολογούνται και πότε μπαίνει στο «κάδρο» η Εφορία – Σημαντικές διευκρινήσεις για τη χρήση του

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός»/Facebook)

Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός» στήνει μεγάλο γλέντι με τα «Μπρατίμια»

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Χαλκιδική: Έως τις 12 Οκτωβρίου οι αιτήσεις κρατικής αρωγής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη φωτιά στη Σίβηρη

1 ώρα πριν
Πρόσφυγες από τη Νικομήδεια εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία με τα υπάρχοντά τους, το 1921 (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ–ΕΙΜ)

Κίος: Το πλοιάριο με τους 14 τσέτες και οι πρόσφυγες που αναγνώρισαν «τους δολοφόνους των δικών τους»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 20 περιοχές σήμερα – Στο «κόκκινο» Αττική, Εύβοια και νησιά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV