pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας πρέσβης και ένας αντιστράτηγος στην ΕΥΠ με απόφαση Μητσοτάκη

Από το Λονδίνο και από το ΓΕΣ οι νέοι υποδιοικητές, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας

31/01/2023 - 2:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης τοποθετούνται υποδιοικητές της ΕΥΠ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Θα συνεργαστούν με τον διοικητή για την εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η κυβέρνηση με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

(Φωτ.: Vietnam Times)

Ο Ιωάννης Ραπτάκης έχει μακρά θητεία στο διπλωματικό Σώμα. Στην ΕΥΠ θα μετακινηθεί από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο όπου βρίσκεται από το 2020, ενώ έχει υπηρετήσει ως πρέσβης στο Βιετνάμ και στο Λάος (2017-2019), στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στις Μαλδίβες (2012-2015).

Επίσης, ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (2020-2023), γενικός πρόξενος στο Σίδνεϊ (2004-2007) και στο Βουκουρέστι (2001-2003) καθώς και πρόξενος στο Περθ (1989-1993).

Ακόμα ήταν αναπληρωτής επικεφαλής στις πρεσβείες στο Μπουένος Άιρες (1997-1999) και στο Δουβλίνο (1993-1996).

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπηρέτησε ως διευθυντής για Χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2019-2020), για θέματα ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ (2015-2017), Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen (2009-2011), καθώς και Ολοκλήρωσης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (2008).

Ήταν πρόεδρος των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θεωρήσεις και Αξιολόγηση Schengen (2003) καθώς και Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Leading Expert) της ΕΕ για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις (2003, 2011, 2012).

(Φωτ.: ΓΕΣ)

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης είναι ο πρώην υπαρχηγός του ΓΕΣ που αποστρατεύθηκε κατά τις πρόσφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Έχει δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από το Δημοκρίτειο, μεταπτυχιακό τίτλο στα νέα υλικά και τεχνολογίες, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας.

Το 2000 υπηρέτησε ως Επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε ως διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων στην Ξάνθη και ως διοικητής στον 25 ΛΜΧ  και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.

Το 2008 υπηρέτησε ως διευθυντής εκπαίδευσης στο Κέντρο Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ στο Ίνγκολσταντ Γερμανίας. Με την προαγωγή του σε συνταγματάρχη, το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως διοικητής Μηχανικού στο Δ΄ΣΣ.

Το 2016 προήχθη σε ταξίαρχο και τοποθετήθηκε ως διοικητής της Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος στο ΓΕΣ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε υποστράτηγο, τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ ως επικεφαλής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ. Υπαρχηγός ανέλαβε το 2021, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ – Καμία νομιμοποίηση από την κύρωση στη Λιβύη

5/11/2026 - 11:23πμ
Ο Γιώργος Βαρεμένος στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βαρεμένος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του

3/11/2026 - 1:37μμ
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν ανατρέπουν τους εθνικούς σχεδιασμούς

2/11/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στάση εργασίας στο pontosnews.gr από τις 11:30 έως τις 15:30

4 ώρες πριν
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ – Καμία νομιμοποίηση από την κύρωση στη Λιβύη

4 ώρες πριν
Στη Βιβλιοθήκη σήμερα, στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Όσα φέρνει η μνήμη», της ΕΡΤ3

Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης: Σώθηκε στον ξεριζωμό, κινδύνεψε ξανά στην Ελλάδα

4 ώρες πριν
Ελληνορθόδοξοι ιερείς ευλογούν τη βρετανική σημαία στη Λευκωσία, σε γκραβούρα που δημοσιεύτηκε στο «Illustrated London News» το 1878 (πηγή: Illustrated London News / Wikimedia Commons)

5 Νοεμβρίου 1914: Η μέρα που η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο

4 ώρες πριν
Ο Χένρι Μοργκεντάου με παιδιά από το προσφυγικό ορφανοτροφείο στο Ζάππειο, στην Αθήνα, περίπου το 1923 (φωτ.: Bain News Service / Library of Congress)

Οι άνθρωποι των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής – Τα πρόσωπα και το έργο τους

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV