pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Πισπιρίγκου: Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης – Τι αναμένεται να καταθέσει

Η κατάθεση του πατέρα των παιδιών δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς να προηγηθεί... σφυροκόπημα από τον Αλέξη Κούγια

31/01/2023 - 9:19πμ
Ο Μάνος Δασκαλάκης έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Μάνος Δασκαλάκης έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ενώπιος ενώπιω με τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της θα βρεθεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ παραμένει κρατούμενη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στη δίκη.

Το ζευγάρι πριν από έναν χρόνο εμφανιζόταν ενωμένο απέναντι στην «ασύλληπτη τραγωδία», όπως έλεγαν τα ρεπορτάζ για την οικογένεια από την Πάτρα που θρηνούσε και τα τρία παιδιά της. Σήμερα ωστόσο κανείς τους δεν βρίσκεται στην ίδια θέση.

Στη δίκη ο 31χρονος, που έχει προσφύγει για τη λύση του γάμου του, παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας, διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως αυτές αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε βάρος της.

Η κατάθεσή του βέβαια δεν αναμένεται να γίνει δεκτή χωρίς… σφυροκόπημα ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγιας, ο οποίος θα επιχειρήσει να αποδομήσει οτιδήποτε ειπωθεί σε βάρος της 34χρονης μητέρας που σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

«Είναι ένας μάρτυρας άνευ ουσίας» έχει ήδη δηλώσει ο γνωστός ποινικολόγος, προσθέτοντας ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. Έτσι το πιθανότερο είναι πως κατά την εξέτασή του θα θελήσει να εδραιώσει τη θέση της υπεράσπισης ότι όχι μόνο ο 31χρονος πατέρας δεν έχει τίποτα νέο να εισφέρει στην υπόθεση, αλλά και πως «ό,τι και να πει είναι υπό αμφισβήτηση».

Από την πλευρά του ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά «δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα» του, σημειώνοντας ότι ερωτεύτηκε την κόρη του από την πρώτη φορά που την είδε στη θερμοκοιτίδα.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 2022, μετά τις δύο μικρότερες αδερφές της. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο θάνατος είναι αποτέλεσμα ισχυρής δόσης κεταμίνης που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλευόταν.

Στη Ρούλα Πισπιρίγκου αποδίδεται και άλλη μία εγκληματική ενέργεια. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι στις 11 Απριλίου 2021 το ίδιο παιδί εισήχθη στο Καραμανδάνειο της Πάτρας «χωρίς καμία παθολογική ένδειξη», αλλά με καρδιακή ανακοπή «ως αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης». Τότε οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την υποξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια· λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο η Τζωρτζίνα ήταν πλέον ολοκληρωτικά ανάπηρη. Όλα όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, συνιστούν το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία λογοδοτεί η μητέρα.

Ο πατέρας πάντως δεν αναμένεται να καταθέσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα όσα είπε τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια. Τότε φέρεται να είχε απαντήσει ότι μέχρι να ανακινηθεί το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είχε περάσει από το μυαλό του ότι η μητέρα θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά του, παρόλο που είχαν προηγηθεί οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας.

«Δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε και αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας θα σας πουν τα ίδια», είχε καταθέσει.

Αν και την πρώτη περίοδο βρισκόταν στο πλευρό της –δίνοντας μάλιστα και τηλεοπτική συνέντευξη μαζί της–, στη συνέχεια άλλαξε στάση διότι, όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, εκείνη είχε μια ανησυχία, «και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ή εάν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας «Χωριάτικο» (φωτ.:   EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Χωριάτικο»: Ακόμη και νεκρός στα εταιρικά χαρτιά – Η διαδρομή των εκατομμυρίων

27/10/2026 - 1:04μμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ  / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φοροδιαφυγής

27/10/2026 - 11:31πμ
Κόσμος, κρατώντας ομπρέλες, περπατά στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Επιμένουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

27/10/2026 - 8:08πμ
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

26/10/2026 - 11:59μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ανάκληση μη ασφαλούς αλκοολούχου ποτού από απόσταγμα φράουλας

26/10/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Η ανώνυμη καταγγελία που «άνοιξε τα μάτια» των Αρχών – Με το νι και με το σίγμα οι πληροφορίες

26/10/2026 - 8:06μμ
Εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύουν τα λιμάνια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

26/10/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Χωριάτικο»: Χρήματα από trafficking «ξέπλενε» στους φούρνους η οργάνωση – Χειροπέδες και σε γνωστό πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ

26/10/2026 - 4:24μμ
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις επιζώντων του δεύτερου βαγονιού

26/10/2026 - 3:57μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι καταιγίδες έως τις 28 Οκτωβρίου

26/10/2026 - 12:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας «Χωριάτικο» (φωτ.:   EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Χωριάτικο»: Ακόμη και νεκρός στα εταιρικά χαρτιά – Η διαδρομή των εκατομμυρίων

17 λεπτά πριν
Πλήθος περιμένει την έναρξη της πώλησης νάιλον καλτσών, στις 15 Μαΐου 1940 (φωτ.: Hagley Museum and Library / DuPont Company External Affairs Department)

Νάιλον: Το υλικό που προκάλεσε ουρές, για ένα ζευγάρι κάλτσες

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: TRT HABER/X.com)

Τουρκία: Φονικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε το θάνατο – Τέσσερις εργάτες νεκροί, πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: Consulate General of Greece in Boston/Facebook)

28η Οκτωβρίου στη Βοστόνη: Οι νέες γενιές των Ελληνοαμερικανών τίμησαν το Έπος του ’40

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ  / EUROKINISSI)

Pizza Fan: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φοροδιαφυγής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: greekorthodox.org.au )

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Χαιρέτισε τη συμφωνία για τη Μονή Σινά από τον πανηγυρικό ναό του Αγίου Δημητρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV