pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Τέλη Μαρτίου στέλνει τα Leopard 2 η Νορβηγία, ενώ Γαλλία και Αυστραλία θα στείλουν οβίδες των 155 χιλιοστών

Το Όσλο δεν διευκρίνισε ακόμη τον αριθμό των αρμάτων που θα στείλει – Μήνυμα Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο

30/01/2023 - 10:30μμ
Γερμανοί στρατιώτες επιβαίνουν σε άρμα μάχης Leopard 2, στη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία πρόκειται να στείλει 14 Leopard 2 στην Ουκρανία έως τις αρχές Απριλίου (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Γερμανοί στρατιώτες επιβαίνουν σε άρμα μάχης Leopard 2, στη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία πρόκειται να στείλει 14 Leopard 2 στην Ουκρανία έως τις αρχές Απριλίου (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Νορβηγία σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία «το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι παραδόσεις αυτές ενδέχεται να γίνουν γύρω στα τέλη Μαρτίου.

Την περασμένη εβδομάδα η Νορβηγία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να στείλει στην Ουκρανία ορισμένα από τα 36 άρματα που χρησιμοποιεί σήμερα ο στρατός ξηράς.

«Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τον αριθμό», είπε ο υπουργός Μπγιορν Άριλντ Γκραμ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι σημαντικό να συντονίσουμε (την αποστολή) με τους εταίρους μας ώστε αυτή η δωρεά να κάνει τη διαφορά για την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Για το θέμα του «κοινού συντονισμού» των συμμάχων, ο Γκραμ υπενθύμισε ότι η Γερμανία έκανε λόγο για παραδόσεις αρμάτων Leopard 2 «στα τέλη Μαρτίου».

Την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε ότι ο στόχος είναι να σταλούν 14 άρματα «στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου».

Ο Νορβηγός υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να λάβει η χώρα του το πράσινο φως για την επανεξαγωγή των αρμάτων, αλλά επίσης και για την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση τους.

Πολλές άλλες χώρες της Δύσης προτίθενται να στείλουν βαρέα άρματα στην Ουκρανία, όπως η Βρετανία που σχεδιάζει να εφοδιάσει τον ουκρανικό στρατό με άρματα Challenger γύρω στα τέλη Μαρτίου.

Γαλλία-Αυστραλία συμμαχία

Η Γαλλία και η Αυστραλία θα συνεργαστούν για να εφοδιάσουν την Ουκρανία με οβίδες των 155 χιλιοστών, ώστε να στηρίξουν το Κίεβο στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Σεμπαστιάν Λεκορνί και Ρίτσαρντ Μαρλς.

«Πολλές χιλιάδες οβίδες των 155 χιλιοστών θα κατασκευαστούν από κοινού», είπε ο Λεκορνι ενώ ο Μαρλς έκανε λόγο για «ένα σχέδιο ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» και «μια νέα συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών» της Γαλλίας και της Αυστραλίας.

Η συμφωνία αυτή «αποτελεί μέρος της προσπάθειας στήριξης» της Ουκρανίας ώστε Καμπέρα και Παρίσι να διασφαλίσουν ότι «θα αντέξει στη σύγκρουση και θα βάλει ένα τέλος στον πόλεμο με τους δικούς της όρους», πρόσθεσε ο Μαρλς.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, είπε ο Λεκορνί, αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οβίδες των 155 χιλιοστών χρησιμοποιούνται σε πολλά συστήματα πυροβολικού που έδωσαν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία, όπως στα γαλλικά Caesar, τα αμερικανικά M777 και τα γερμανικά Panzerhaubitze 2000.

Αντιδρούν οι Ιταλοί στο μήνυμα Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σανρέμο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να απευθύνει ένα μήνυμα μέσω βίντεο στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο, το οποίο θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση Rai, από τις 7 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το μήνυμα του Ζελένσκι θα είναι βιντεοσκοπημένο και αναμένεται να μεταδοθεί στον τελικό του Φεστιβάλ, λίγο πριν την ανακοίνωση του νικητή.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ του Σανρέμο αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός που κάθε χρόνο, στην Ιταλία σπάει ρεκόρ τηλεθέασης και συγκεντρώνει το γενικότερο ενδιαφέρον πολιτών, σχολιαστών και εκπροσώπων του χώρου του θεάματος.

«Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις. Εύχομαι το Φεστιβάλ αυτό να παραμείνει γεγονός το οποίο αφορά το ιταλικό τραγούδι και όχι να γίνει κάτι άλλο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

«Βιολάντα»: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε γραφεία – Αποκαλύφθηκε το σημείο της διαρροής προπανίου

5/02/2026 - 7:11μμ
Απεγκλωβισμός από την οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγηκε» ο Πύργος από την κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Αρχαία Ολυμπία

5/02/2026 - 5:23μμ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα – Η αλήθεια θα αποκατασταθεί

5/02/2026 - 4:04μμ
Ό,τι απέμεινε από το τμήμα του «Βιολάντα» όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: offnetwork.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολάντα: Έρευνα για άδειες, ελέγχους και σοβαρές παραλείψεις πριν από την έκρηξη

5/02/2026 - 1:33μμ
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη Βουλή, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα – Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του

5/02/2026 - 12:45μμ
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στα κατεστραμμένα βαγόνια τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στη Λάρισα η δίκη για τα Τέμπη – Στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι

5/02/2026 - 12:21μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών της Χίου για το ναυάγιο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Στον εισαγγελέα ο 31χρονος Μαροκινός που αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής

5/02/2026 - 11:25πμ
Ούτε το περίπτερο γλίτωσε από τον ανεμοστρόβιλο (φωτ.: corfutvnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένες ζημιές στα Ιόνια νησιά από την κακοκαιρία – Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε περίπτερο στην Κέρκυρα

5/02/2026 - 10:20πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

5/02/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Η ένταση με τον πατέρα του και τα απειλητικά μηνύματα

4/02/2026 - 11:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θέρμης: Η ποντιακή παράδοση ζωντάνεψε μέσα από το θέατρο

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

«Βιολάντα»: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε γραφεία – Αποκαλύφθηκε το σημείο της διαρροής προπανίου

33 λεπτά πριν
Ο Γ. Παρχαρίδης στο βήμα του 12ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ, το 2016 στην Ξάνθη (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Ο Ιβάν Σαββίδης για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)

Ξεφάντωμα μέχρι το πρωί με χορό και τραγούδι για τους Πόντιους του Έβρου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Άρειος Πάγος: Πώς φτάσαμε στην ιστορική απόφαση για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη – Τι σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τράπεζες

2 ώρες πριν
Απεγκλωβισμός από την οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ilialive.gr)

«Πνίγηκε» ο Πύργος από την κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Αρχαία Ολυμπία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign