pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας υπέγραψαν Μητσοτάκης-Kishida

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ολοκληρώθηκαν πέντε συμφωνίες που ενισχύουν τη συνεργασία των δύο χωρών

30/01/2023 - 3:47μμ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. Συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Fumio Kishida στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, στο Τόκυο. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. Συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Fumio Kishida στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, στο Τόκυο. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι υπογράφουμε Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας. Με τη δήλωση αυτή, οι χώρες μας αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές σχέσεις τους και εγκαινιάζουμε ένα πεδίο στενής συνεργασίας σε ένα φάσμα διαφόρων τομέων πολιτικής: πολιτική, οικονομία, κλίμα, ψηφιακή εκπαίδευση, πολιτισμός, τουρισμός. Και αυτό το κείμενο που θα υπογράψουμε θα είναι η “πυξίδα” μας, ένας οδηγός για την πλήρη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας μας, τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του Fumio Kishida, στην πρωθυπουργική κατοικία στο Τόκιο.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία των δυο αντιπροσωπειών και παρατέθηκε επίσημο δείπνο.

«Επενδύστε στην Ελλάδα»

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσουν σε αυτήν σε στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας, Keidanren, στο Τόκιο.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. Συνάντηση με στελέχη ιαπωνικών ομίλων στα γραφεία του Keidanren Kaikan στο Τόκυο. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία, έγινε δεκτός από τον διευθυντή Τοσιάκι Χιγκασιχάρα (Πρόεδρο και CEO της Hitachi) και μίλησε στα μέλη της Keidanren.

«Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία από το 2005» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξηγώντας τους λόγους στους οποίους μεταξύ άλλων ανέφερε τη μείωση των φόρων που προέκυψαν όμως μέσα από μια «συνετή δημοσιονομική πολιτική», τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα αλλά και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πρόσφατες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης και το γεγονός ότι βρίσκεται ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα ανοίγουν νέες δυνατότητες για επενδύσεις.

Οι συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία και οι οποίες όπως επισημαίνεται «διευρύνουν το διμερές συμβατικό πλαίσιο και ενισχύουν τη συνεργασία με την τρίτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως», είναι οι εξής:

– Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού,

– Διακανονισμός μεταξύ Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και αντίστοιχου φορέα ATLA Ιαπωνίας,

– Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων και αντίστοιχου ιαπωνικού Nippon Export & Investment Insurance (NEXI) (υπογράφεται την Τρίτη),

– Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Enterprise Greece και αντίστοιχου φορέα Japan External Trade Organisation (JETRO) (υπογράφεται την Τρίτη),

– Επίτευξη συμφωνίας επί του κειμένου Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στις 
εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

4/09/2025 - 9:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παλαιστίνιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό από τα συσσίτια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν από το Ισραήλ άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα

4 ώρες πριν
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναντ Τουσκ (κέντρο) ενημερώνεται από αξιωματικούς του στρατού μετά τις ρωσικές παραβιάσεις (φωτ.: EPA/Marian Zubrzycki)

ΟΗΕ: Ελλάδα και 42 χώρες καταδικάζουν τις ρωσικές παραβιάσεις στην Πολωνία – «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Για το χάλκινο η Εθνική – Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδόκων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)

Μια περιδιάβαση μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδόκων

6 ώρες πριν

Αδελφότης Κρωμναίων: Μαθήματα ποντιακής παράδοσης για όλες τις ηλικίες

6 ώρες πριν
Τα φέρετρα με τις σορούς ήταν τυλιγμένα με την παλαιστινιακή σημαία (φωτ.: Al Jazeera)

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της επέζησε από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign