pontosnews.gr
Σάββατο, 14/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με 143 βουλευτές υπέρ και 156 κατά

Σφοδρή ήταν σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27/01/2023 - 5:29μμ
Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης. (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης. (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε προχθές, Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά 156 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα στείλουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση», σημείωσε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησε για πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον του, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας «ξεπέρασε τον εαυτό του». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι καταλαβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζει τα ντεσιμπέλ της έντασης». «Δεν μπορείτε να μιλήσετε ούτε για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας, που ακόμα σας καταδιώκει» σημείωσε.

«Ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποδοκίμασε εκ νέου την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη «και όποια άλλη σκοτεινή πλευρά που ερευνάται σε βάθος» και σημείωσε ότι αυτό έγινε αφορμή για άμεσες πρωτοβουλίες.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει προσωποιημένη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ, και ότι θα μπορούσε κι ίδιος να πάει στην ΑΔΑΕ ζητώντας ενημέρωση για παρακολουθήσεις την περίοδο 2015-19, αλλά δεν το έπραξε, προσθέτοντας ότι ο κ.Τσίπρας επιλέγοντας να πάει στο κ.Ράμμο «είναι εμφανώς εκτός του νομικού πλαισίου».

Επίθεση Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Πριν από λίγο σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
O Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, σε ενημέρωση για το συμβάν στη Χίο. Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν προκύπτει ενέργεια pushback στο συμβάν της Χίου

6/02/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
Στιγμιότυπο από τον προαύλιο χώρο της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Χρονοδιάγραμμα, κρίσιμα άρθρα και τα «αγκάθια» της διαδικασίας

3/02/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Δημήτρης Μπιρντάχας)

Πικρή ήττα στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό από τη Φενερμπαχτσέ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Chema Moya)

«Λύγισε» στον ημιτελικό του Qatar Open η Μ. Σάκκαρη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Αθηνά Κωνσταντινίδου)

Έφτασαν οι μέρες για τον ετήσιο χορό της «Ρωμανίας»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς το Λαβάς)

Ανάρπαστες οι προσκλήσεις για το γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς «Το Λαβάς»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Pontiakos Sullogos Kastana Amaranton)

Το «Αμάραντον» ετοιμάζεται να γιορτάσει ποντιακά

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Εξάρθρωσε δίκτυο με 380 εταιρείες φαντάσματα, 205 αχυρανθρώπους και χρέη 43 εκατ. ευρώ

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign