pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γενοκτονία των Ποντίων: Μετά από επτά αναβολές άρχισε η δίκη για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος φέρεται ως υποκινητής των επεισοδίων

27/01/2023 - 6:00μμ
Η στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δεχθεί επίθεση και βρίσκεται πεσμένος στον δρόμο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Φανή Τρυψάνη)

Η στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δεχθεί επίθεση και βρίσκεται πεσμένος στον δρόμο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Φανή Τρυψάνη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ύστερα από επτά αναβολές άρχισε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η κεντρική δίκη για την επίθεση εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος –σύμφωνα με το κατηγορητήριο– είχε καταφερθεί εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, εάν δεν είχε μαζί του τον υπεύθυνο ασφαλείας θα είχε πρόβλημα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Φανή Τρυψάνη)

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διώκεται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, ενώ οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όλοι ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της επίθεσης. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι κι ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην εκδήλωση εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων (ως ιδιώτης).

«Ο όχλος ένα “τσικ” θέλει για να ξεσπάσει»

Στην κατάθεσή του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατονόμασε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως υποκινητή της εις βάρος του επίθεσης, επισημαίνοντας ότι, αφού τον εξύβρισε, αποκαλώντας τον «πολιτικό τραβέλι», έκανε κίνηση με τα χέρια του, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να κινηθεί εναντίον του με ύβρεις και χτυπήματα. «Ο όχλος ένα “τσικ” θέλει για να ξεσπάσει. Έκανε τη δουλειά του (ο Ψωμιάδης) για να ξεσηκώσει τον κόσμο», είπε ο κ. Μπουτάρης, περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το απόγευμα.

«Μέσα στο πλήθος υπήρχαν τρεις διάσπαρτες ομάδες […] Με το νεύμα αυτό ενώθηκαν […] Ήρθαν, με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντούν και να με χτυπούν- άλλος από πίσω, άλλος από μπροστά και το πλάι. Έπεσα στον δρόμο. Δεν κατάλαβα ποιοι ήταν. Φτάνοντας στο όχημα, ένας έσπασε το παρμπρίζ», κατέθεσε ο τέως δήμαρχος.

Η μανία των παρευρισκόμενων ήταν τέτοια, που έσπασαν ακόμη και το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του τέως δημάρχου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Φανή Τρυψάνη)

Ο ίδιος σημείωσε πως εάν δεν είχε μαζί του τον υπεύθυνο ασφαλείας θα είχε πρόβλημα. Όπως είπε, υπέστη μώλωπες και απευθύνθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο. Καθώς τού επιδείχθηκαν φωτογραφίες από το επεισόδιο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο αστυνομικό ως «ένα από τα άτομα που με χτυπούσαν».

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρχε ένα κλίμα τότε εναντίον του, επειδή είχε προηγηθεί μία δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία σήμερα χαρακτήρισε ως «άστοχη», λέγοντας ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη.

Συνέχεια της δίκης στις 7 Φεβρουαρίου

Η δίκη διεκόπη για τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Συνολικά παρίστανται επτά εξ αυτών, ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ οι υπόλοιποι διά πληρεξούσιων δικηγόρων.

Στιγμιότυπο από την προσέλευση ορισμένων εκ των κατηγορουμένων στο δικαστήριο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Οι περισσότεροι αρνούνται τις κατηγορίες και κάποιοι αποδέχονται μέρος αυτών.

Για την ίδια υπόθεση έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

26/07/2026 - 2:42μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

26/07/2026 - 2:18μμ
Αναχώρηση μεταναστών από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης για τον Πειραιά, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του νησιού (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Οι ροές από τη Λιβύη δοκιμάζουν τις αντοχές του νησιού – Το σχέδιο και τα ανοιχτά μέτωπα

26/07/2026 - 10:09πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας – Έως 34°C ο υδράργυρος

26/07/2026 - 8:10πμ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο της Συνόδου της UNESCO (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Έρχεται η κρίσιμη απόφαση της UNESCO για την ένταξή του στην Παγκόσμια Κληρονομιά

26/07/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ντογιάκου: Ποιος βρίσκεται πίσω από το σχέδιο επίθεσης – Οι νέες αποκαλύψεις

25/07/2026 - 10:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 80χρονος στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

25/07/2026 - 10:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν ήδη οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις της Παρασκευής

25/07/2026 - 7:43μμ
(Φωτ. αρχείου: Mariakray / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δίχρονο αγοράκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα

25/07/2026 - 6:18μμ
Το σπίτι του ζευγαριού που επισκεφθηκε η 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ στη Σύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Σολάρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύρος: Ποινική δίωξη στο ζευγάρι για τον βίαιο θάνατο της διασώστριας του ΕΚΑΒ

25/07/2026 - 5:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Πρώτη παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα με έξι μετάλλια

22 λεπτά πριν
Μέλη μικρασιατικών σωματείων μεταφέρουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του Καστέλλου Χίου. Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 (φωτ.: alithia.gr)

Από την Κρήνη στο Καστέλλο Χίου: Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής που πέρασε το Αιγαίο

46 λεπτά πριν
Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

1 ώρα πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

2 ώρες πριν
Ο δήμαρχος Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ με φόντο το κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου Μόσχας, μέσα στο οποίο εργάστηκε και δολοφονήθηκε (πηγή: nb-forum.ru)

Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ, ο Ελληνορώσος δήμαρχος της Μόσχας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign