pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με τανωμένο σορβά και καζάν ντιπί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022

Εντυπωσίασε με τις γεύσεις του το μακεδονίτικο μενού που ετοίμασε η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

25/01/2023 - 6:49μμ
Το πιάτο του τανωμένου σορβά που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το πιάτο του τανωμένου σορβά που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σούπα τανωμένο σορβά και καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων στο μενού της η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Team Greece),στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

«Η ομάδα μας, με την επιμονή της και το μεράκι, κατάφερε να φέρει το βραβείο, για τη χώρα μας. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τη Μακεδονική Κουζίνα, τα εκλεκτά προϊόντα της και το υψηλό επίπεδο των επαγγελματιών μαγειρικής που συμμετείχαν», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης και executive chef Δημήτρης Κυριακόπουλος κατά την παρουσίαση του μενού, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.


Η νικήτρια ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το νικηφόρο μενού

Το μενού του Συμποσίου, με το οποίο κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο, περιελάμβανε σούπα τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής και γλυκό καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό περιλαμβανόταν και κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο και παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας. Το μενού συνόδευαν τα κρασιά Μυλοπόταμος, Οίνοι Χιλανδαρίου και Konstantaras Wines.

Το μενού ετοίμασε ο executive chef του Met Hotel Δημήτρης Τσανανάς, μαζί με την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η οποία αποτελείται από τους Παύλο Ντάφη, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτη Μαρκούτη, Δημήτρη Χατζημελετίου, Βασίλη Μαλτά και Κώστα Γεωργατζά.

Στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Culinary Team Greece

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας και executive chef Χρήστος Γκότσης, ως team manager της νικήτριας ομάδας, εξέφρασε την περηφάνια του «επειδή ανήκουμε στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε πολύ περήφανοι που ταξιδεύουμε τα προϊόντα, τις γεύσεις, την κουλτούρα, την Ελλάδα σ’ όλον τον κόσμο. Έχουμε ανεβάσει το επίπεδο των επαγγελματιών της Ένωσης».

Περιγράφοντας σκηνές από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στο Λουξεμβούργο, ο Χρήστος Γκότσης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκε το μενού της ομάδας, είχε εξαντληθεί και ότι 120 άτομα δοκίμασαν τις ελληνικές γεύσεις.

«Στόχος μας ήταν να βρεθούν οι καλεσμένοι νοερά στην Ελλάδα, κάτι που πετύχαμε, καθώς όλοι έλεγαν ότι ‘είμαστε στο καλοκαίρι της Ελλάδας’».

Στη Θεσσαλονίκη ο Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στις δράσεις της Ένωσης τη χρονιά που πέρασε και στους επόμενους στόχους της, με πρώτο, τη διοργάνωση του 12ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στις 17 -20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ – Helexpo, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως Detrop.

Φέτος θα υπάρχουν περί τις 500 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και η κύρια κατηγορία του διαγωνισμού θα είναι το ψάρι. Ειδικότερα, όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν με λαβράκι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λαϊκά τραγούδια του Πόντου και το ανέκδοτο της λύρας

9/10/2025 - 9:20μμ
Ο Ελληνοπολωνός πρεσβευτής του Πόντου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (φωτ.: facebook / Odysseas Konstantinopoulos)
ΠΟΝΤΟΣ

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Ο Οδυσσέας, ο Marcin, o Radoslaw και εμείς

9/10/2025 - 7:26μμ
Το νέο ΔΣ της Ένωσης (φωτ.: facebook.com/ groups/Αστερία Ναλπαντίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας

9/10/2025 - 6:28μμ
(Φωτ.: facebook.com/en.pontion.peristeriou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκλογικός πυρετός στην Ένωση Ποντίων Περιστερίου

9/10/2025 - 5:03μμ
Τοιχογραφία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (φωτ.: Ελένη Γρηγοριάδου)
ΠΟΝΤΟΣ

«Μικρά Ασία – Πόντος: Ενθυμήματα»: 2ος μαθητικός διαγωνισμός αφίσας ή αφηγήματος

9/10/2025 - 11:25πμ
(Φωτ.: gilgit2 / flickr.com / commons.wikimedia.org)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ποντιακή παράδοση: Στις 9 Οκτωβρίου «ξεραίνεται ο κούκον ’ς σο κλαδίν»

9/10/2025 - 8:32πμ
Το καθολικό της Μονής Αγίου Γεωργίου Χουτουρά στην Αργυρούπολη του Πόντου (φωτ.: «Ποντιακά Φύλλα», τεύχος 24)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Πούλον της Αργυρούπολης καλάτσευε με τον Θεό αλλά κεριά άφηνε μόνο στην Παναγία και όχι στον Χριστό

8/10/2025 - 9:27μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Γιαννιτσά: Ο Σύλλογος Ποντίων μαγειρεύει και φέτος μενού με αυθεντικές γεύσεις του Πόντου

8/10/2025 - 7:17μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι είναι η μανέα;

8/10/2025 - 1:23μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Τρυψάνης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

8/10/2025 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Συνελήφθη ξανά ο 19χρονος Ιρακινός που είχε επιτεθεί σε μηχανοδηγό – Ξεκίνησε η διαδικασία άρσης του ασύλου

13 λεπτά πριν
(Πηγή: alphafreepress.gr)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο 2ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντιακού Ελληνισμού στην Καλλιθέα

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών)

«Η μουσική ενώνει – Γράμματα από τη Γερμανία»: Μια εκδήλωση φιλίας από τους Πόντιους Καλλιθέας-Συκεών

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΕΛΑΣ: Κλείδωσε 14χρονη στο σπίτι του και την βίασε – Ο 34χρονος δράστης τής έδινε και ναρκωτικά

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Gutierrez)

Νόμπελ Ειρήνης 2025: Το βραβείο απονέμεται στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Frauke Riether / Pixabay)

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η 2η Αγορά Βοτάνων & Μπαχαρικών – Ένας θεσμός αφιερωμένος στην ανάδειξη των ελληνικών αρωματικών φυτών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign