pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με τανωμένο σορβά και καζάν ντιπί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022

Εντυπωσίασε με τις γεύσεις του το μακεδονίτικο μενού που ετοίμασε η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

25/01/2023 - 6:49μμ
Το πιάτο του τανωμένου σορβά που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το πιάτο του τανωμένου σορβά που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σούπα τανωμένο σορβά και καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων στο μενού της η ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Team Greece),στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

«Η ομάδα μας, με την επιμονή της και το μεράκι, κατάφερε να φέρει το βραβείο, για τη χώρα μας. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τη Μακεδονική Κουζίνα, τα εκλεκτά προϊόντα της και το υψηλό επίπεδο των επαγγελματιών μαγειρικής που συμμετείχαν», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης και executive chef Δημήτρης Κυριακόπουλος κατά την παρουσίαση του μενού, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.


Η νικήτρια ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το νικηφόρο μενού

Το μενού του Συμποσίου, με το οποίο κατακτήθηκε το χάλκινο μετάλλιο, περιελάμβανε σούπα τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής και γλυκό καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό περιλαμβανόταν και κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο και παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας. Το μενού συνόδευαν τα κρασιά Μυλοπόταμος, Οίνοι Χιλανδαρίου και Konstantaras Wines.

Το μενού ετοίμασε ο executive chef του Met Hotel Δημήτρης Τσανανάς, μαζί με την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η οποία αποτελείται από τους Παύλο Ντάφη, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτη Μαρκούτη, Δημήτρη Χατζημελετίου, Βασίλη Μαλτά και Κώστα Γεωργατζά.

Στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Culinary Team Greece

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας και executive chef Χρήστος Γκότσης, ως team manager της νικήτριας ομάδας, εξέφρασε την περηφάνια του «επειδή ανήκουμε στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε πολύ περήφανοι που ταξιδεύουμε τα προϊόντα, τις γεύσεις, την κουλτούρα, την Ελλάδα σ’ όλον τον κόσμο. Έχουμε ανεβάσει το επίπεδο των επαγγελματιών της Ένωσης».

Περιγράφοντας σκηνές από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στο Λουξεμβούργο, ο Χρήστος Γκότσης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκε το μενού της ομάδας, είχε εξαντληθεί και ότι 120 άτομα δοκίμασαν τις ελληνικές γεύσεις.

«Στόχος μας ήταν να βρεθούν οι καλεσμένοι νοερά στην Ελλάδα, κάτι που πετύχαμε, καθώς όλοι έλεγαν ότι ‘είμαστε στο καλοκαίρι της Ελλάδας’».

Στη Θεσσαλονίκη ο Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στις δράσεις της Ένωσης τη χρονιά που πέρασε και στους επόμενους στόχους της, με πρώτο, τη διοργάνωση του 12ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στις 17 -20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ – Helexpo, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως Detrop.

Φέτος θα υπάρχουν περί τις 500 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και η κύρια κατηγορία του διαγωνισμού θα είναι το ψάρι. Ειδικότερα, όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν με λαβράκι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

31/07/2026 - 1:35μμ
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή νεολαία υψώνει τη φωνή της: Το ψήφισμα, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα του 28ου Συναπαντήματος

31/07/2026 - 10:24πμ
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

30/07/2026 - 5:45μμ
Το υπό διαμόρφωση μνημείο της ποντιακής λύρας στη Λευκόπετρα Ξάνθης (φωτ.: Κωνσταντίνα Ναβροζίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λευκόπετρα Ξάνθης: Οι νέοι ξύπνησαν τους «Σταυραετούς του Πόντου» – Με τα χέρια τους στήνουν μια λύρα μνήμης

30/07/2026 - 3:19μμ
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

30/07/2026 - 12:51μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
Ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ερευνητικού έργου της ΑΜΚΕ «Ψηφιακή Σάντα» Δημήτρης Πιπερίδης κατά την εισήγησή του στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (φωτ.: Facebook / Flynn Sunsey)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάντα του Πόντου: Σπάνιο δερματόδετο σημειωματάριο σε καραμανλίδικη γραφή

29/07/2026 - 7:58μμ
Tο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου (φωτ.: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Επιστρέφει το ιστορικό «Ελευθέριο» στην ονομασία του

29/07/2026 - 5:56μμ
Μέλη του ποντιακού συλλόγου έξω από το ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο (φωτ.: Faceboook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρέθυμνο: Η «Αροθυμία» στη «Φλόγα της Αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία

29/07/2026 - 2:58μμ
(Φωτ.: Κολάζ -Szegedi Balkán Tánctábor/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή μουσική ταξίδεψε στην Ουγγαρία – Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος δίδαξε την παράδοση του Πόντου στο ετήσιο Φεστιβάλ Βαλκανικών Χορών

29/07/2026 - 10:50πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ:. EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Κύπελλο Ελλάδας: Η κλήρωση των προκριματικών γύρων

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου σε μία ξεχωριστή παράσταση στο Allwyn Game Time

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

Η Καλαμαριά ετοιμάζεται να χορέψει στους ρυθμούς του Πόντου: Διήμερο πανηγύρι με λύρα, τραγούδι και μεγάλο γλέντι

2 ώρες πριν
Πυρκαγιά στις φυλακές Κορυδαλλού (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI)

Φωτιά σε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού – Κρατούμενοι αντέδρασαν σε μεταγωγή συγκρατούμενού τους

2 ώρες πριν
Εξόδιος Ακολουθία του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνου Λαιμοδέτη  στο Αγρίνιο, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο Γύθειο   (φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ/ EUROKINISSI)

Αγρίνιο: Το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο πυροσβέστη Κωνσταντίνο Λαιμοδέτη – Με τιμές ήρωα η κηδεία του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign