pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο – Πού θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα

Τις πληγές τους μετρούν οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που χτυπήθηκαν τις τελευταίες ώρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

24/01/2023 - 2:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια (της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου).

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη (25-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου ( κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη (26-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β) από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

γ) από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω).

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή (27-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω) με σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα

της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

Στο μεταξύ τις πληγές τους μετρούν οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίαςπου χτυπήθηκαν τις τελευταίες ώρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Στον δήμο Αλμωπίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ξεκίνησαν να υποβάλλονται αιτήσεις για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών λόγω φυσικών καταστροφών.

Η δημοτική αρχή Αλμωπίας, με ανακοίνωσή της, ζητεί από τους δημότες να καταθέτουν τις αιτήσεις από σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, προτρέποντας τους πληγέντες για την όσο το δυνατό ταχύτερη υποβολή του αιτήματός τους.

Παράλληλα, συγκροτήθηκαν κλιμάκια υπαλλήλων για την άμεση καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή. Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοινώθηκαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του δήμου Αλμωπίας, οι ιδιοκτησίες των οποίων έχουν πληγεί και χρειάζονται άμεση προσωρινή διαμονή ή άμεση συνδρομή συνεργείων του δήμου για την άρση εμποδίων πρόσβασης από τις ιδιοκτησίες τους.

Η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του μεγάλου όγκου νερού, των φερτών υλικών και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε υποδομές, σε δρόμους και σε γεωργικές καλλιέργειες.

Όπως είπε η κ. Ιγνατιάδου, η Σκύδρα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι αποδέκτης του όγκου των υδάτων από την Αριδαία, την Έδεσσα, τον Άγρα και άλλες περιοχές. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έσκασε το ανάχωμα που “ακουμπάει” στους οικισμούς Σανδάλι, Δάφνη, Καλύβια, Άσπρο, Λιποχώρι και υπάρχει κίνδυνος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Σκύδρας.

Σημείωσε δε, ότι οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού έχουν πλημμυρίσει, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και πως όλα τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται στους δρόμους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στην Πιερία είναι σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας άρχισαν τις αυτοψίες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων, που εστιάζονται στη μετακίνηση φερτών υλικών μέσα στα ρέματα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της απορροής των υδάτων σε φρεάτια κατά μήκος του οδικού δικτύου (π.χ. επαρχιακή οδός Κατερίνης – Νέας Εφέσσου – Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα).

Οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Πιερίας θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα, ενώ υπάρχει προειδοποίηση για τις ιρλανδικές διαβάσεις.

Στον δήμο Κατερίνης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν κατέστη δυνατή η αποκομιδή των απορριμμάτων και τα συνεργεία της καθαριότητας βγήκαν στους δρόμους το πρωί, με τη διοίκηση του δήμου να ζητεί την κατανόηση των οδηγών για την κίνηση των απορριμματοφόρων τις ώρες αιχμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άφησαν το μωρό στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο!

17/06/2025 - 11:29πμ
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, 12 Ιουλίου 2019 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Στεργιόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετρολούκας Χαλκιάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός, την Πέμπτη η κηδεία

17/06/2025 - 11:04πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ζεστό καλοκαιράκι στον καιρό της Τρίτης

17/06/2025 - 8:10πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

16/06/2025 - 9:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

16/06/2025 - 8:10μμ
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

16/06/2025 - 7:32μμ
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

16/06/2025 - 5:00μμ
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

16/06/2025 - 3:24μμ
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

16/06/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δαρμένος και… δαγκωμένος από σκύλο κατέληξε 39χρονος μετά από καβγά με δύο Αφγανούς

16/06/2025 - 12:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

Θεσσαλονίκη: Άφησαν το μωρό στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο!

9 λεπτά πριν
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, 12 Ιουλίου 2019 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Στεργιόπουλος)

Πετρολούκας Χαλκιάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός, την Πέμπτη η κηδεία

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κίνηση Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα: «Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης»

1 ώρα πριν
Θρήνος στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Κίεβο. Η οικογένεια του άνδρα βρισκόταν μέσα στο κτήριο που χτυπήθηκε (φωτ.: radiosvoboda.org)

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

1 ώρα πριν
Μέλη των μονάδων Kuva-yı Milliye στο Αϊδίνι, περίπου το 1919. Ήταν παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών που οργανώθηκαν για να αντισταθούν, μεταξύ άλλων, στον Ελληνικό Στρατό που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη (πηγή: gurkantuna.com)

17 Ιουνίου 1919: Ο Ελληνικός Στρατός παραδίδει το Αϊδίνι στη μανία των τσετών – Η σφαγή κράτησε δύο μέρες

2 ώρες πριν
«Ο Χριστός ομιλών τη Σαμαρέιτιδι», έργο του Χανιώτη αγιογράφου Νικόλαου Βλαχάκη, 1900 (πηγή: facebook / Ιωάννης Παπαδάκης)

Στη Σαμαρείτιδα (Μέρος Δ’)

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign