pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Οι διαβουλεύσεις με την Άγκυρα αφορούν το κλείσιμο του προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις

24/01/2023 - 8:34πμ
(Φωτ.: State.gov)

(Φωτ.: State.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι διαβουλεύσεις Ουάσιγκτον–Άγκυρας για τα μαχητικά F-35 αφορούν τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων για το τέλος του προγράμματος στην Τουρκία, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον δεύτερο γύρο των συνομιλίων που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον. Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, εξήγησε ότι οι δύο πλευρές συνομιλούν για να κλείσουν σταδιακά τα θέματα που έχουν προκύψει λόγω της αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δεν έκανε αναφορά στο περιεχόμενο των συνομιλιών και περιορίστηκε απλώς να σημειώσει ότι οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις στην επόμενη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα την άνοιξη του 2023. Μετά την έκδοση της ανακοίνωσης, εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει το αντικείμενο των διαβουλεύσεων, λέγοντας «δεν έχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες προς κοινοποίηση αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Νεντ Πράις ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, καθώς η γειτονική χώρα συνεχίζει να παραμένει υπό το καθεστώς των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την καταλληλόλητα της Τουρκίας για το πρόγραμμα των F-35. Το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την δήλωση (για το δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων). Αυτή είναι μια συζήτηση σχετικά με το πως θα οδηγήσουμε σταδιακά τα στοιχεία αυτού του προγράμματος προς το τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία είχε αποπεμφθεί από το πρόγραμμα των F-35 στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 με αποτέλεσμα να διεκδικεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία είχε πληρώσει ως προκαταβολή για την παραλαβή των πρώτων πέντε μαχητικών. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι η παραλαβή δεν πραγματοποιήθηκε με υπαιτιότητα της Άγκυρας, καθώς η Τουρκία αψήφησε τις επανειλημμένες ιδιωτικές και δημόσιες προειδοποιήσεις, παραβιάζοντας έτσι εν γνώσει της την αμερικανική νομοθεσία. Τέλος, πέρα από τις οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με την μη παραλαβή των μαχητικών, υπάρχουν ακόμα μια σειρά από τεχνικά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ομαλή έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα της παραγωγής των μαχητικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

11 λεπτά πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

36 λεπτά πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

1 ώρα πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σοφία Αμπερίδου)

Ιαπωνία και Πόντος έσμιξαν ξανά στη ΔΕΘ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)

Χανιά: Το μήνυμα του μητροπολίτη Τίτου στους Πόντιους – «Η ψυχή των Ποντίων και των Κρητικών είναι μία ψυχή»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV