pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

BBC: Ταυτοποίησε τα ονόματα άνω των 12.200 Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία – Νέα δόση από την ΕΕ

Οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας μπορεί να ανέρχονται και στα 110.000 άτομα

23/01/2023 - 11:19μμ
Ρώσοι στρατιώτες κρατούν μια τεράστια σημαία της Ρωσίας, στη διάρκεια εθνικής επετείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του BBC, στη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει περισσότερους από 24.000 νεκρούς (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Ρώσοι στρατιώτες κρατούν μια τεράστια σημαία της Ρωσίας, στη διάρκεια εθνικής επετείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του BBC, στη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει περισσότερους από 24.000 νεκρούς (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις απώλειες των Ρώσων στην Ουκρανία καταγράφουν από την πρώτη ημέρα του πολέμου η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediazona (στη Ρωσία θεωρείται ΜΜΕ-‘ξένος πράκτορας’) και μια ομάδα εθελοντών.

«Στις 23 Ιανουαρίου καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε πληροφορίες για τον θάνατο 12.225 Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών», γράφουν οι δημοσιογράφοι, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι νεκροί τους τελευταίους τρεις μήνες είναι επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι φυλακών.

Οι αριθμοί αυτοί βασίζονται σε επιβεβαιωμένες αναφορές για τους θανάτους και ως εκ τούτου τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό επίπεδο των απωλειών, αναφέρεται και τονίζεται ότι ο κατάλογός τους μπορεί να περιλαμβάνει τουλάχιστον 40-60% λιγότερα ονόματα στρατιωτών που σκοτώθηκαν από όσους στην πραγματικότητα έχουν ταφεί στη Ρωσία.

«Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε μελετώντας τις ταφές στα νεκροταφεία σε περισσότερες από 60 κατοικημένες περιοχές» προσθέτουν.

Συνεπώς, με βάση τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει περισσότερους από 24.000 νεκρούς.

Οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας (δηλαδή ο αριθμός εκείνων που τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, θανάτου ή γιατί αγνοούνται) μπορεί να φτάνει τουλάχιστον τα 110.000 άτομα.

Ο αριθμός αυτός έχει διαμορφωθεί με βάση τις παρατηρήσεις του Κέντρου στρατιωτικών και θαλάσσιων αναλύσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες σε κάθε Ρώσο νεκρό στρατιώτη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία αναλογούν τρεισήμισι τραυματίες. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι πολεμούν στο πλευρό της Ρωσίας και ανήκουν στις «λαϊκές αστυνομίες» των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναλυτική αναφορά του BBC, στην οποία παρουσιάζονται οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτικών ανά σώμα όπου υπηρετούσαν, όπως και στις επίλεκτες μονάδες, αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 117 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας.

Από τους 12.225 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, οι 1.627, δηλαδή σχεδόν το 15% είναι αξιωματικοί.

Μεταξύ των νεκρών είναι τέσσερις στρατηγοί και 52 συνταγματάρχες.

Οι κρατούμενοι φυλακών που επιστρατεύθηκαν και σκοτώθηκαν στην Ουκρανία φθάνουν τους 452 και οι νεκροί νέοι επίστρατοι είναι 800.

Εκταμιεύει άλλα 500 εκατ. ευρώ η ΕΕ

Στην εκταμίευση της 7ης δόσης από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ συμφώνησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά από τη λήξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι συμφωνήθηκε η παροχή πρόσθετης βοήθειας ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην ΕΕ.

Αυτό ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία στα 3,6 δισεκ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη (Εuropean Peace Facility). Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν διαθέσει συνολικά 49 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν την Ουκρανία στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε, επίσης, την προετοιμασία της πρώτης Συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας στις 3 Φεβρουαρίου.

«Θα είναι η πρώτη Σύνοδος με την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, με την Ουκρανία πλέον υποψήφια προς ένταξη χώρα», ανέφερε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

3 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

4 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

4 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV