pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νταβός: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στηρίζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυριαρχίας, χωρίς να διευκρινίζει πώς θα χρηματοδοτηθεί

Η ιδέα ενός ταμείου στήριξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας συναντά την αντίδραση αρκετών χωρών-μελών – Νομοθεσία για μια βιομηχανία μηδενικών εκπομπών αερίων

17/01/2023 - 6:30μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομιλεί με τον ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ, στο Νταβός (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομιλεί με τον ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ, στο Νταβός (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Κυριαρχίας για την στήριξη της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και στις κινεζικές και αμερικανικές επιδοτήσεις υποστήριξε για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

«Μεσοπρόθεσμα, θα προετοιμάσουμε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυριαρχίας στο πλαίσιο της εξέτασης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού μας που θα γίνει κατά την διάρκεια του έτους», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πώς θα χρηματοδοτείται αυτό το Ταμείο Κυριαρχίας.

«Είναι μία διαρθρωτική λύση που θα επιτρέψει την αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την έρευνα, την καινοτομία και βασικά στρατηγικά βιομηχανικά προγράμματα για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών CO2.

Η ιδέα του Ταμείου Κυριαρχίας, που στηρίζεται σε αμοιβαιοποίηση της χρηματοδότησης στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη διατυπωθεί από την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά συναντά την αντίθεση πολλών χωρών μελών, όπως η Γερμανία, τα οποία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και τα οποία ανησυχούν για την αύξηση της συμβολής τους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέφυγε να τοποθετηθεί για το θέμα κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στη Σουηδία, μια χώρα ιδεολογικά αντίθετη στην ιδέα των κρατικών παρεμβάσεων και η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ μέχρι τον Ιούνιο.

Οι 27 προσπαθούν να συντονιστούν πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 9ης και 10ης Φεβρουαρίου και έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο Νταβός, η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε επίσης ότι η Επιτροπή θα προτείνει «την προσωρινή προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις ώστε να επιταχυνθούν και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες».

Βιομηχανία μηδενικών εκπομπών» αερίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προετοιμάσει νομοθεσία με στόχο «μία βιομηχανία μηδενικών εκπομπών αερίων» που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και, κατά συνέπεια ουδετερότητας άνθρακα, ενισχύοντας τις πράσινες τεχνολογίες, ανακοίνωσε επίσης στο Νταβός η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο νέος κανονισμός (…) θα ορίζει σαφείς στόχους για τις καθαρές τεχνολογίες μέχρι το 2030. Στόχος θα είναι η συγκέντρωση των επενδύσεων σε στρατηγικά προγράμματα κατά μήκος των αλυσίδων εφοδιασμού» και «η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων μονάδων παραγωγής» που σχετίζονται με τις πράσινες τεχνολογίες», πρόσθεσε.

«Επιθετικές προσπάθειες»

Τέλος, η πρόεδρος της Κομισιόν κατήγγειλε από το βήμα του Νταβός τις «επιθετικές προσπάθειες» προσέλκυσης των βιομηχανικών ικανοτήτων της Ευρώπης, κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών που συνδέονται με την καθαρή ενέργεια, «προς την Κίνα και αλλού».

«Δεν θα διστάσουμε να εκκινήσουμε έρευνες αν θεωρήσουμε ότι οι ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις έργου ή άλλες συμβάσεις είναι διαστρεβλωμένες από τέτοιες επιδοτήσεις», προειδοποίησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
Μέλη των μαροκινών βοηθητικών δυνάμεων περιπολούν κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τη Θέουτα από το Μαρόκο. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Reduan)
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Οι «27» αναζητούν κοινή γραμμή μετά τη μαζική είσοδο 60.000 μεταναστών

4/08/2026 - 10:56πμ
Φωτογραφία που διανεμήθηκε από τη Νομαρχιακή Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης 33 (SDIS 33), την επίσημη πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής της Ζιρόντ, απεικονίζει αεροσκάφος Canadair να πραγματοποιεί ρίψη νερού σε πυρκαγιά που μαίνεται στο Στρατόπεδο Σουζ (Camp de Souge) στο Μαρτινιάς-συρ-Ζαλ, κοντά στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας (φωτ.: EPA/ SDIS33/MATTHIEU PENZ HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεκάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήρθαν στο φως μετά τη φωτιά στο Μπορντό

4/08/2026 - 8:57πμ
Εικόνα από ανατίναξη βράχων στον Δούναβη (πηγή: digi24.ro)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτα μέτρα σε Ρουμανία και Ουγγαρία λόγω της πτώσης της στάθμης στον Δούναβη

3/08/2026 - 10:33μμ
Στο βάθος διακρίνεται καπνός μετά την έκρηξη που ακολούθησε την πτώση του drone-καμικάζι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Drone έπεσε σε πολυσύχναστη παραλία στην Κριμαία – Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά

3/08/2026 - 6:24μμ
Νεαροί που επέστρεψαν από την Ισπανία συγκεντρώνονται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Σεμπτά, κοντά στη Φνιντέκ του Μαρόκου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jalal Morchidi).
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Στους 72 οι νεκροί της μαζικής διέλευσης από το Μαρόκο – Πέντε ακόμη πτώματα στις ακτές

2/08/2026 - 8:33μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Ουγγαρίας στον Δούναβη (φωτ.: EPA / Daniel Kiss)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρίσιμο το επόμενο πενθήμερο για την ενεργειακή επιβίωση της χώρας – Έκλεισε το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο λόγω καύσωνα

2/08/2026 - 1:47μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

2/08/2026 - 11:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την προσαγωγή του 41χρονου στην ανακρίτρια (φωτ.: Eurokinissi)

Προφυλακιστέος ο 41χρονος για τον θάνατο της διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο

6 ώρες πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Δωρεά σε τέσσερις κοινωνικούς φορείς, στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ψάθα: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσουν η μητέρα και η αδελφή του Έλληνα χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου – Περί ανθρωποκτονίας ο λόγος

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Champions League: «Κόλλησε» στο 0-0 με τη Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Φρίκη στον Μυστρά: 55χρονος έκρυβε χρόνια σε καταψύκτη τη σορό του πατέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή του

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Μόντρεαλ: Αποφασιστικός Τσιτσιπάς, πέρασε στον δεύτερο γύρο

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign