pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιταλία: Συνελήφθη ο νούμερα ένα αρχηγός της Κόζα Νόστρα

Ήταν καταζητούμενος από το 1993 για δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις

16/01/2023 - 10:50μμ
Καραμπινιέροι έξω από την κλινική Λα Μανταλένα, όπου συνελήφθη ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο (ένθετη φωτ.) (φωτ.: EPA/Igor Petyx)

Καραμπινιέροι έξω από την κλινική Λα Μανταλένα, όπου συνελήφθη ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο (ένθετη φωτ.) (φωτ.: EPA/Igor Petyx)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους της Σικελίας ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο άνθρωπος που οι εισαγγελείς της Ιταλίας θεωρούν αρχηγό της μαφίας της Κόζα Νόστρα και διάδοχο των Τοτό Ριίνα και Τζουζέπε Προβεντσάνο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν ο φυγόδικος μαφιόζος βγήκε από κλινική μέσα σε όχημα των καραμπινιέρων και φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο «αρχινονός» βρισκόταν στην κλινική Λα Μανταλένα του Παλέρμο, όπου και πραγματοποιούσε εξετάσεις λόγω ογκολογικού προβλήματος. Μεταφέρθηκε ήδη σε μυστική τοποθεσία.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, 60 ετών, ήταν καταζητούμενος από το 1993. «Θα ακούσεις να μιλάνε για μένα, θα με παρουσιάσουν σαν τον διάβολο, αλλά είναι όλα ψέματα», είχε γράψει στην τότε αρραβωνιαστικιά του, πριν εξαφανιστεί.

Έχει καταδικασθεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του 12χρονου Τζουζέπε Ντι Ματέο δια στραγγαλισμού. Το παιδί δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του, ως μεταμελημένος μαφιόζος, είχε συνεργαστεί με την δικαιοσύνη.

Επίσης, έχει καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια για το ρόλο του στους φόνους των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992, ενώ αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισοβίων για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την επόμενη χρονιά στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για τον τελευταίο «πανίσχυρο νονό» της Κόζα Νόστρα.

Για την σύλληψή του, ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια, ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά και κινητοποιήθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέροι. Κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να συλληφθεί ακριβώς 30 χρόνια μετά τη σύλληψη του ιστορικού αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα.

«Ο πόλεμος κατά της μαφίας θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Είναι μια μεγάλη νίκη του ιταλικού κράτους, που αποδεικνύει ότι δεν το βάζει κάτω και καταπολεμά αποτελεσματικά την μαφία», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο Μεσίνα Ντενάρο εξακολουθούσε να είναι σε θέση να εκδίδει διαταγές για τις επιχειρήσεις της μαφίας στην περιοχή γύρω από την πόλη Τραπάνι της δυτικής Σικελίας, το περιφερειακό οχυρό του, παρά το γεγονός ότι παρέμενε για χρόνια εξαφανισμένος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαδηλωτές με φωτογραφίες του Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το CHP μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένταλμα σύλληψης για «πολιτική κατασκοπεία»

27/10/2025 - 11:18πμ
Η χαρακτηριστική πυραμίδα του Μουσείου του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία στο Λούβρο: Δύο συλλήψεις μία εβδομάδα μετά το γαλλικό… ρεντίκολο

26/10/2025 - 12:41μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής: Ενημερώθηκε για τον «αθέατο» πύραυλο της Ρωσίας

26/10/2025 - 12:12μμ
Μαχητής του PKK παραδίδει τον οπλισμό του, 11 Ιουλίου 2025 (πηγή: X / Kurdistan 24 English)
ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των μαχητών από την Τουρκία

26/10/2025 - 10:57πμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο (πρώτος από δεξιά) συνομιλεί με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων (φωτ.: Χ/Secretary Marco Rubio)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επιστροφή όλων των σορών» – 13 δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από τη Χαμάς

25/10/2025 - 11:44μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ ετοιμάζεται να φύγει από το South Lawn στον Λευκό Οίκο για την περιοδεία του στην Ασία (φωτ.: EPA/ Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Περιοδεία στην Ασία κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος – Επιθυμεί να συναντήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

25/10/2025 - 10:52πμ
Από αριστερά, η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόουφ στη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας των Προθύμων στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Tolga Akmen/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυραύλους και καταδιωκτικά δίνει η Γαλλία, το σκέφτεται για τους Τόμαχοκ ο Τραμπ

25/10/2025 - 12:04πμ
Μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες του Αλεξάντρου Μουντεάνου (πηγή: zdg.md)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μολδαβία έχει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλεξάντρου Μουντεάνου

24/10/2025 - 3:22μμ
Oδοφράγματα γύρω από την έδρα του CHP στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η Δικαιοσύνη απάλλαξε το CHP, αλλά διώκει εκ νέου τον Ιμάμογλου

24/10/2025 - 1:22μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο κατώφλι του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ τερματίζει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τον Καναδά – Η διαφήμιση που τον εξόργισε

24/10/2025 - 9:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: 11ος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας τιμά την παράδοση με το καθιερωμένο παρακάθ’

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - ACTION IMAGES)

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και την ΕΟΕ: Πέθανε ο Λάμπης Νικολάου

1 ώρα πριν
Το πλαϊνό πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά (φωτ.: EUROKINISSI)

Άγριος ξυλοδαρμός 72χρονου σε γκαράζ πλοίου – ΕΔΕ για τον λιμενάρχη Χανίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Στην Ένωση Ποντίων Πιερίας οι εκλογές του ΣΠοΣ κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

2 ώρες πριν
Διαδηλωτές με φωτογραφίες του Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το CHP μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Νέα δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένταλμα σύλληψης για «πολιτική κατασκοπεία»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign