pontosnews.gr
Πέμπτη, 29/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος μισθοφόρος διέφυγε και θέλει να μιλήσει – 14 άρματα μάχης Challenger 2 στέλνει η Βρετανία

Μέλος της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, πρόκειται να ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία – Ουκρανική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Νταβός, ενώ στρατιώτες πηγαίνουν για εκπαίδευση στις ΗΠΑ

16/01/2023 - 11:37μμ
Βρετανοί στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ επιβαίνουν σε άρμα μάχης Challenger 2, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Λετονία, το 2020 (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Βρετανοί στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ επιβαίνουν σε άρμα μάχης Challenger 2, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Λετονία, το 2020 (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έτοιμος να μιλήσει και να τα πει όλα εμφανίζεται ένας Ρώσος που δηλώνει πρώην μισθοφόρος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner και ο οποίος θα ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία, αφού κατάφερε να διαφύγει διασχίζοντας τα ρωσο-νορβηγικά σύνορα στην Αρκτική, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Μεντβέντεφ, 26 ετών, συνελήφθη αφού πέρασε παράνομα τα σύνορα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νορβηγός δικηγόρος του Μπριντζίουλφ Ρίσνες.

«Είναι πρόθυμος να μιλήσει για την εμπειρία του στην οργάνωση Wagner σε ανθρώπους που ερευνούν εγκλήματα πολέμου», είπε.

Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από τη ΜΚΟ Gulagu, ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι λιποτάκτης εξηγεί ότι η σύμβασή του παρατάθηκε παρά τη θέλησή του, μετά από αρκετούς μήνες που πολεμούσε στην Ουκρανία στην υπηρεσία αυτής της ρωσικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι πρώην εργοδότες μου προσπάθησαν να με βρουν, η εταιρεία Wagner, ο Πριγκόζιν και η συμμορία του, η FSB (σ.σ. Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας). Έβγαλαν (εις βάρος μου) ειδοποίηση αναζήτησης καταζητούμενου για διάπραξη εγκλήματος, μέσω του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών», ισχυρίστηκε ο 26χρονος.

«Με απείλησαν ότι θα με απαγάγουν, θα με δολοφονήσουν, θα με πυροβολήσουν ή ακόμα χειρότερα ότι θα με εκτελέσουν όπως τον Νούζιν», έναν πρώην κατάδικο και λιποτάκτη της Wagner, του οποίου η βίαιη εκτέλεση με χτύπημα με μια βαριοπούλα μαγνητοσκοπήθηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Ισχυριζόμενος ότι ήταν ο αρχηγός μιας μονάδας δέκα ανδρών, αφηγείται ότι διέσχισε τον παγωμένο ποταμό Πάσβικ, που χωρίζει τη Ρωσία από τη Νορβηγία στο μακρινό βορρά, με μια ρωσική περίπολο να τον κυνηγά.

«Άκουσα σκυλιά να γαβγίζουν, γύρισα, είδα ανθρώπους με φακούς, περίπου 150 μέτρα μακριά, να τρέχουν προς την κατεύθυνση μου», είπε.

«Άκουσα δύο πυροβολισμούς, οι σφαίρες ακούγονταν από πολύ μακριά (…) Έτρεχα πάνω στο πάγο, με τα φώτα των κατοικιών να με βοηθούν, για περίπου δύο χιλιόμετρα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, στη συνέχεια πήγε σε Νορβηγούς πολίτες, εξηγώντας τους ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα, πριν συλληφθεί από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον Μπριντζίουλφ Ρίσνες, ο πελάτης του είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Wagner αφού βίωσε «κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενε».

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα ότι ο νεαρός Ρώσος πολέμησε στις τάξεις της Wagner.

Ετοιμάζεται το βρετανικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας έδωσε σήμερα λεπτομέρειες για το πακέτο της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας πως αυτή περιλαμβάνει την παράδοση 14 αρμάτων μάχης Challenger 2.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο βρετανός υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «το πιο σημαντικό» μέχρι σήμερα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εκτιμώντας πως μπορεί να επισπεύσει τη νίκη απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Ειδικότερα, εκτός από τα 14 άρματα μάχης Challenger 2, το πακέτο της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει:

  • οκτώ αυτοκινούμενα πυροβόλα AS90,
  • εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Bulldog,
  • εξοπλισμό για αποναρκοθέτηση και ανάπτυξη γεφυρών,
  • δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) για την υποστήριξη πυροβολικού,
  • 100.000 οβίδες πυροβολικού,
  • προηγμένα πυραυλικά συστήματα: όπως GMLRS, Starstreak, και άλλα μέσου βεληνεκούς.
  • ανταλλακτικά για τον εκσυγχρονισμό 100 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων του ουκρανικού στρατού.

Σε Ελβετία και ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών, της οποίας ηγείται η πρώτη κυρία Ολένα Ζελένσκα, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, με στόχο να προσπαθήσει να πείσει τους Δυτικούς να παραδώσουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα στη χώρα.

«Για αυτόν τον λόγο είμαι εδώ», δήλωσε σήμερα στο Νταβός ο δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον των δημοσιογράφων που τον ρωτούσαν για την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Παράλληλα, Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες Κυριακή σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκλαχόμα για να εκπαιδευτούν στη χρήση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το οποίο η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο.

«Στρατιώτες από τον ουκρανικό στρατό έφτασαν εδώ», στη στρατιωτική βάση Φορτ Στιλ, «για να ξεκινήσουν εκπαίδευση στην αντιαεροπορική άμυνα», δήλωσε στο Fox News ο Κέρτις Κινγκ, διοικητής της σχολής πυροβολικού που είναι εγκατεστημένη στη βάση.

«Αυτή η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιβιβάζεται στο Marine One (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: Τελειώνει ο χρόνος – Συμφωνία για τα πυρηνικά ή επίθεση

28/01/2026 - 6:14μμ
Η είσοδος των κεντρικών της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έφοδος στην Deutsche Bank για τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς

28/01/2026 - 5:02μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK προειδοποιεί: Οι συγκρούσεις στη Συρία απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία με την Τουρκία

27/01/2026 - 7:45μμ
(Πηγή: pixabay.com/users/geralt-9301)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Όχι στην πρόσβαση παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media είπε η Βουλή

27/01/2026 - 10:51πμ
Εν αναμονή της σορού ( φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου από τη Χαμάς

26/01/2026 - 9:16μμ
Διαδήλωση Αυστραλών που ζητούν να καταργηθεί η «Ημέρα της Αυστραλίας» καθώς σηματοδοτεί την καταστροφή του πολιτισμού των αυτόχθονων πληθυσμών από τους Ευρωπαίους αποίκους (φωτ.: EPA/Jay Kogler)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Ημέρα Εισβολής» για τους αυτόχθονες η εθνική γιορτή της χώρας – Μεγάλα πλήθη σε ξεχωριστές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις

26/01/2026 - 8:22μμ
(Φωτ.: EPA / Andre Borges)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Κεραυνός έπεσε σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου – Τουλάχιστον 30 τραυματίες

25/01/2026 - 11:43μμ
Δύο φωτογραφίες που σύμφωνα με αναφορές στα social media είναι αυθεντικές και από το Ιράν (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το «Time»

25/01/2026 - 9:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

25/01/2026 - 6:06μμ
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και πρόκριση στα πλέι οφ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει επιδείνωσης του καιρού

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Πτήση» για τους «8» το Περιστέρι

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στιγμές συγκίνησης στην Τούμπα για τα θύματα – Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 7 λευκά τριαντάφυλλα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Μίλησε στο φινάλε ο Πανιώνιος

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας)

Βασιλόπιτα, Γενική Συνέλευση και έκτακτη επίσκεψη στους Πόντιους της Κω

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign