pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος μισθοφόρος διέφυγε και θέλει να μιλήσει – 14 άρματα μάχης Challenger 2 στέλνει η Βρετανία

Μέλος της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, πρόκειται να ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία – Ουκρανική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Νταβός, ενώ στρατιώτες πηγαίνουν για εκπαίδευση στις ΗΠΑ

16/01/2023 - 11:37μμ
Βρετανοί στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ επιβαίνουν σε άρμα μάχης Challenger 2, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Λετονία, το 2020 (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Βρετανοί στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ επιβαίνουν σε άρμα μάχης Challenger 2, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Λετονία, το 2020 (φωτ.: EPA/Valda Kalnina)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έτοιμος να μιλήσει και να τα πει όλα εμφανίζεται ένας Ρώσος που δηλώνει πρώην μισθοφόρος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner και ο οποίος θα ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία, αφού κατάφερε να διαφύγει διασχίζοντας τα ρωσο-νορβηγικά σύνορα στην Αρκτική, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Μεντβέντεφ, 26 ετών, συνελήφθη αφού πέρασε παράνομα τα σύνορα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νορβηγός δικηγόρος του Μπριντζίουλφ Ρίσνες.

«Είναι πρόθυμος να μιλήσει για την εμπειρία του στην οργάνωση Wagner σε ανθρώπους που ερευνούν εγκλήματα πολέμου», είπε.

Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από τη ΜΚΟ Gulagu, ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι λιποτάκτης εξηγεί ότι η σύμβασή του παρατάθηκε παρά τη θέλησή του, μετά από αρκετούς μήνες που πολεμούσε στην Ουκρανία στην υπηρεσία αυτής της ρωσικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι πρώην εργοδότες μου προσπάθησαν να με βρουν, η εταιρεία Wagner, ο Πριγκόζιν και η συμμορία του, η FSB (σ.σ. Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας). Έβγαλαν (εις βάρος μου) ειδοποίηση αναζήτησης καταζητούμενου για διάπραξη εγκλήματος, μέσω του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών», ισχυρίστηκε ο 26χρονος.

«Με απείλησαν ότι θα με απαγάγουν, θα με δολοφονήσουν, θα με πυροβολήσουν ή ακόμα χειρότερα ότι θα με εκτελέσουν όπως τον Νούζιν», έναν πρώην κατάδικο και λιποτάκτη της Wagner, του οποίου η βίαιη εκτέλεση με χτύπημα με μια βαριοπούλα μαγνητοσκοπήθηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Ισχυριζόμενος ότι ήταν ο αρχηγός μιας μονάδας δέκα ανδρών, αφηγείται ότι διέσχισε τον παγωμένο ποταμό Πάσβικ, που χωρίζει τη Ρωσία από τη Νορβηγία στο μακρινό βορρά, με μια ρωσική περίπολο να τον κυνηγά.

«Άκουσα σκυλιά να γαβγίζουν, γύρισα, είδα ανθρώπους με φακούς, περίπου 150 μέτρα μακριά, να τρέχουν προς την κατεύθυνση μου», είπε.

«Άκουσα δύο πυροβολισμούς, οι σφαίρες ακούγονταν από πολύ μακριά (…) Έτρεχα πάνω στο πάγο, με τα φώτα των κατοικιών να με βοηθούν, για περίπου δύο χιλιόμετρα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, στη συνέχεια πήγε σε Νορβηγούς πολίτες, εξηγώντας τους ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα, πριν συλληφθεί από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον Μπριντζίουλφ Ρίσνες, ο πελάτης του είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Wagner αφού βίωσε «κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενε».

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα ότι ο νεαρός Ρώσος πολέμησε στις τάξεις της Wagner.

Ετοιμάζεται το βρετανικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας έδωσε σήμερα λεπτομέρειες για το πακέτο της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας πως αυτή περιλαμβάνει την παράδοση 14 αρμάτων μάχης Challenger 2.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο βρετανός υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «το πιο σημαντικό» μέχρι σήμερα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εκτιμώντας πως μπορεί να επισπεύσει τη νίκη απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Ειδικότερα, εκτός από τα 14 άρματα μάχης Challenger 2, το πακέτο της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει:

  • οκτώ αυτοκινούμενα πυροβόλα AS90,
  • εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Bulldog,
  • εξοπλισμό για αποναρκοθέτηση και ανάπτυξη γεφυρών,
  • δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) για την υποστήριξη πυροβολικού,
  • 100.000 οβίδες πυροβολικού,
  • προηγμένα πυραυλικά συστήματα: όπως GMLRS, Starstreak, και άλλα μέσου βεληνεκούς.
  • ανταλλακτικά για τον εκσυγχρονισμό 100 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων του ουκρανικού στρατού.

Σε Ελβετία και ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών, της οποίας ηγείται η πρώτη κυρία Ολένα Ζελένσκα, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, με στόχο να προσπαθήσει να πείσει τους Δυτικούς να παραδώσουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα στη χώρα.

«Για αυτόν τον λόγο είμαι εδώ», δήλωσε σήμερα στο Νταβός ο δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον των δημοσιογράφων που τον ρωτούσαν για την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Παράλληλα, Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες Κυριακή σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκλαχόμα για να εκπαιδευτούν στη χρήση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το οποίο η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο.

«Στρατιώτες από τον ουκρανικό στρατό έφτασαν εδώ», στη στρατιωτική βάση Φορτ Στιλ, «για να ξεκινήσουν εκπαίδευση στην αντιαεροπορική άμυνα», δήλωσε στο Fox News ο Κέρτις Κινγκ, διοικητής της σχολής πυροβολικού που είναι εγκατεστημένη στη βάση.

«Αυτή η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από το Στενό του Ορμούζ, λέει η Τεχεράνη

25/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

24/03/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση με φόντο τον διάδοχο του Λαριτζανί – Πύραυλοι, απειλές και διπλωματικό θρίλερ

24/03/2026 - 4:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: greek.vema.com.au)

Σίδνεϊ: Μια αγκαλιά αλληλεγγύης για το Πάσχα από την ελληνική ομογένεια

23 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ο Τάσος Δουβίκας στο Allwyn Game Time: «Η Εθνική Ομάδα αποτελεί ένα νεανικό σύνολο με τεράστια πείνα για διάκριση»

22 λεπτά πριν
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κατώτατος μισθός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

1 ώρα πριν
Tα κτήρια στην περιοχή του Αγίου Όρους είναι μνημειακά, ιστορικά, που δεν έχουν τα εχέγγυα της δομικής επάρκειας (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Σεισμολόγοι για Άγιο Όρος: «Δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ούτε να αποκλειστεί αν θα υπάρξει ισχυρότερος σεισμός» – Τα δύο προβλήματα της περιοχής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / PAOK BC)

ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα το 1991 κατακτούσε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στη Γενεύη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign