pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Σε παροξυσμό η Τουρκία, βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση

«Όσοι φωνάζουν πως θα έρθουν ξαφνικά, μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές απειλές

14/01/2023 - 8:29πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, ούτε να επανασχεδιάσει τη γεωγραφία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κυβέρνηση της Τουρκίας για την οποία είπε ότι «δυστυχώς κινείται σε έναν παροξυσμό προκλήσεων».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές».

Τόνισε πως «όσο η κυβέρνηση της Τουρκίας υψώνει τους τόνους της τόσο βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση» και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο και όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μία νύχτα ξαφνικά, να σκεφθούν πως κάποια νύχτα μπορεί εκείνοι να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Από τον ακλόνητο βορειοανατολικό ιστό της σημαίας μας εκπέμπω το πρώτο μου μήνυμα: Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Κι από εδώ, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, όλοι μαζί, να στείλουμε έναν χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας (στη Γαύδο) εκεί που η Ελλάδα μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτισες και οι Εβρίτες, οι Θρακιώτισες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης για την οποία είπε ότι είμαστε υπερήφανοι και παρατήρησε ότι «η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αρνείται να γίνει άβουλο πιόνι στην σκακιέρα της διχόνοιας, όπως επιδιώκουν κάποιοι εκτός συνόρων».

Επισήμανε ότι στη Θράκη υπάρχει αρμονική συνύπαρξη πολιτών διαφορετικών θρησκειών και αυτό θα πρέπει να ήταν ένα αντικείμενο μελέτης για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μουσουλμανική μειονότητα ζει αρμονικά στη Θράκη με τη διπλή ιδιότητα του Έλληνα και του ευρωπαίου πολίτη, σημείωσε.

Γιατί στη Θράκη

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, άλλοι 250 πρόκειται να αναλάβουν και θα προκηρυχθούν άλλες 150 θέσεις συνοριοφυλάκων.

Τόνισε ακόμα πως επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τις περιοδείες του τη νέα χρονιά από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι προσωπικός, γιατί ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός που καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο δεύτερος είναι εθνικός, γιατί αυτή η περιοχή στέκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για όσους «αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράχτη, ο οποίος θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου του Έβρου, δεν έβλεπαν θαλάσσια σύνορα, δεν δίσταζαν να συκοφαντούν, ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες για δήθεν νεκρά μικρά παιδιά στον Έβρο, όταν στον Έβρο και στο Αιγαίο η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Ακτοφυλακή μάχονται καθημερινά για να σώσουν ζωές» και συνέχισε:

«Αναρωτιέμαι πώς θα ήμασταν σήμερα, εάν εκείνοι χειρίζονταν μία τέτοια υβριδική κρίση (σ.σ. η κρίση του 2020 στον Έβρο). Αναρωτιέμαι αν επιμένουν ακόμα και σήμερα στα ανοιχτά σύνορα και αν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται ακόμα το αρχικό τους αίτημα να μην κατασκευαστεί καν ο φράχτης στον Έβρο, που τώρα επεκτείνουμε σε όλο το μήκος της μεθορίου.

Αναλογιστείτε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα, αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
Από αριστερά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αιγύπτιος ομόλογός του Μπαντρ Αμπντελατί και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπο στο Κάιρο (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

18/01/2026 - 3:46μμ
Ο εκλιπών Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

17/01/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

15/01/2026 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

14/01/2026 - 1:30μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

Ντ. Τραμπ: Ιδρύει το Συμβούλιο Ειρήνης στο Νταβός και συναντάται με τον Ζελένσκι – Συνάντηση Γουίτκοφ με Πούτιν στη Μόσχα

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης«)

Ποντιακή βραδιά και βασιλόπιτα από την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών

31 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες (φωτ.: Ροζαλία Ελευθεριάδου)

«Ακριτικός Κύκλος» για πρώτη φορά στην Κέρκυρα: Ήχοι από Πόντο, Καππαδοκία και Κύπρο σε μορφή αρχαίας τραγωδίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Κύματα πάνω από 5 μέτρα στην Εύβοια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Χιόνια στα ορεινά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign