pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Σε παροξυσμό η Τουρκία, βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση

«Όσοι φωνάζουν πως θα έρθουν ξαφνικά, μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές απειλές

14/01/2023 - 8:29πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, ούτε να επανασχεδιάσει τη γεωγραφία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κυβέρνηση της Τουρκίας για την οποία είπε ότι «δυστυχώς κινείται σε έναν παροξυσμό προκλήσεων».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές».

Τόνισε πως «όσο η κυβέρνηση της Τουρκίας υψώνει τους τόνους της τόσο βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση» και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο και όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μία νύχτα ξαφνικά, να σκεφθούν πως κάποια νύχτα μπορεί εκείνοι να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Από τον ακλόνητο βορειοανατολικό ιστό της σημαίας μας εκπέμπω το πρώτο μου μήνυμα: Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Κι από εδώ, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, όλοι μαζί, να στείλουμε έναν χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας (στη Γαύδο) εκεί που η Ελλάδα μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτισες και οι Εβρίτες, οι Θρακιώτισες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης για την οποία είπε ότι είμαστε υπερήφανοι και παρατήρησε ότι «η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αρνείται να γίνει άβουλο πιόνι στην σκακιέρα της διχόνοιας, όπως επιδιώκουν κάποιοι εκτός συνόρων».

Επισήμανε ότι στη Θράκη υπάρχει αρμονική συνύπαρξη πολιτών διαφορετικών θρησκειών και αυτό θα πρέπει να ήταν ένα αντικείμενο μελέτης για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μουσουλμανική μειονότητα ζει αρμονικά στη Θράκη με τη διπλή ιδιότητα του Έλληνα και του ευρωπαίου πολίτη, σημείωσε.

Γιατί στη Θράκη

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, άλλοι 250 πρόκειται να αναλάβουν και θα προκηρυχθούν άλλες 150 θέσεις συνοριοφυλάκων.

Τόνισε ακόμα πως επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τις περιοδείες του τη νέα χρονιά από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι προσωπικός, γιατί ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός που καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο δεύτερος είναι εθνικός, γιατί αυτή η περιοχή στέκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για όσους «αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράχτη, ο οποίος θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου του Έβρου, δεν έβλεπαν θαλάσσια σύνορα, δεν δίσταζαν να συκοφαντούν, ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες για δήθεν νεκρά μικρά παιδιά στον Έβρο, όταν στον Έβρο και στο Αιγαίο η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Ακτοφυλακή μάχονται καθημερινά για να σώσουν ζωές» και συνέχισε:

«Αναρωτιέμαι πώς θα ήμασταν σήμερα, εάν εκείνοι χειρίζονταν μία τέτοια υβριδική κρίση (σ.σ. η κρίση του 2020 στον Έβρο). Αναρωτιέμαι αν επιμένουν ακόμα και σήμερα στα ανοιχτά σύνορα και αν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται ακόμα το αρχικό τους αίτημα να μην κατασκευαστεί καν ο φράχτης στον Έβρο, που τώρα επεκτείνουμε σε όλο το μήκος της μεθορίου.

Αναλογιστείτε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα, αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ορισμός εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού - Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Με 201 «υπέρ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

4/03/2026 - 8:37μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον, η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική

4/03/2026 - 12:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν – Συγκεκριμένο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών

3/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε Κύπρο & Λίβανο

3/03/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

2/03/2026 - 11:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Οι συστάσεις του ΥΠΕΞ για όσους βρίσκονται εκεί

28/02/2026 - 10:59μμ
Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

27/02/2026 - 11:20πμ
Εικόνα από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio στον Λευκό Οίκο (φωτ.: U.S. Department of State 
@StateDept)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο

27/02/2026 - 9:35πμ
Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Νικήτα Κακλαμάνη

26/02/2026 - 5:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Έντονη ανησυχία για την Κύπρο στην ομογένεια της Νέας Νότιας Ουαλίας λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

28 λεπτά πριν
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζουν βλήματα πάνω από την Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από Ισραήλ και Ιράν – Στο στόχαστρο της Τεχεράνης κουρδικοί στόχοι στο Ιράκ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay / anrita1705)

Καιρός: Επιστρέφουν οι μπόρες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο και Στερεά – Πού θα χιονίσει

2 ώρες πριν
Τμήμα από την αφίσα της θεατρικής παράστασης

«Η Ζωή Μας»: Μια παράσταση προσφυγιάς, μνήμης και αγάπης από τη θεατρική ομάδα «Θρασύβουλος Μερκούρης»

10 ώρες πριν
Δορυφορική φωτογραφία από το Vantor που δείχνει τις ζημιές στη ναυτική βάση Konarak, στο Ιράν (φωτ.: EPA/SATELLITE IMAGE ©2026 VANTOR / HANDOUT)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Τεχεράνης – Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως σύντομα θα ελέγχουν τον ενάεριο χώρο του Ιράν

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign