pontosnews.gr
Κυριακή, 14/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Σε παροξυσμό η Τουρκία, βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση

«Όσοι φωνάζουν πως θα έρθουν ξαφνικά, μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές απειλές

14/01/2023 - 8:29πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, ούτε να επανασχεδιάσει τη γεωγραφία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κυβέρνηση της Τουρκίας για την οποία είπε ότι «δυστυχώς κινείται σε έναν παροξυσμό προκλήσεων».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές».

Τόνισε πως «όσο η κυβέρνηση της Τουρκίας υψώνει τους τόνους της τόσο βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση» και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο και όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μία νύχτα ξαφνικά, να σκεφθούν πως κάποια νύχτα μπορεί εκείνοι να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Από τον ακλόνητο βορειοανατολικό ιστό της σημαίας μας εκπέμπω το πρώτο μου μήνυμα: Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Κι από εδώ, από τα βορειοανατολικά μας σύνορα, όλοι μαζί, να στείλουμε έναν χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας (στη Γαύδο) εκεί που η Ελλάδα μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτισες και οι Εβρίτες, οι Θρακιώτισες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης για την οποία είπε ότι είμαστε υπερήφανοι και παρατήρησε ότι «η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αρνείται να γίνει άβουλο πιόνι στην σκακιέρα της διχόνοιας, όπως επιδιώκουν κάποιοι εκτός συνόρων».

Επισήμανε ότι στη Θράκη υπάρχει αρμονική συνύπαρξη πολιτών διαφορετικών θρησκειών και αυτό θα πρέπει να ήταν ένα αντικείμενο μελέτης για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μουσουλμανική μειονότητα ζει αρμονικά στη Θράκη με τη διπλή ιδιότητα του Έλληνα και του ευρωπαίου πολίτη, σημείωσε.

Γιατί στη Θράκη

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, άλλοι 250 πρόκειται να αναλάβουν και θα προκηρυχθούν άλλες 150 θέσεις συνοριοφυλάκων.

Τόνισε ακόμα πως επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τις περιοδείες του τη νέα χρονιά από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι προσωπικός, γιατί ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός που καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο δεύτερος είναι εθνικός, γιατί αυτή η περιοχή στέκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της πατρίδας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για όσους «αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράχτη, ο οποίος θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου του Έβρου, δεν έβλεπαν θαλάσσια σύνορα, δεν δίσταζαν να συκοφαντούν, ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες για δήθεν νεκρά μικρά παιδιά στον Έβρο, όταν στον Έβρο και στο Αιγαίο η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Ακτοφυλακή μάχονται καθημερινά για να σώσουν ζωές» και συνέχισε:

«Αναρωτιέμαι πώς θα ήμασταν σήμερα, εάν εκείνοι χειρίζονταν μία τέτοια υβριδική κρίση (σ.σ. η κρίση του 2020 στον Έβρο). Αναρωτιέμαι αν επιμένουν ακόμα και σήμερα στα ανοιχτά σύνορα και αν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται ακόμα το αρχικό τους αίτημα να μην κατασκευαστεί καν ο φράχτης στον Έβρο, που τώρα επεκτείνουμε σε όλο το μήκος της μεθορίου.

Αναλογιστείτε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα, αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία η Ελλάδα

1 ώρα πριν
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο Ισραήλ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: «Ένα εμπόδιο υπάρχει για το τέλος του πολέμου: Ο Νετανιάχου», λένε οι οικογένειες των ομήρων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Πεντάσφαιρος ο Ολυμπιακός – Νίκες για Άρη, Βόλο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τη Βραζιλία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Δεν τα κατάφερε με Φονσέκα ο Σακελλαρίδης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/nexta_tv)

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign