pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέτρος Φιλιππίδης: Πρόταση ενοχής για τις δύο απόπειρες βιασμού – Καταπέλτης η εισαγγελέας στην αγόρευση

«Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση ο κατηγορούμενος, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί»

13/01/2023 - 2:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Να κριθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, αλλά αθώος λόγω αμφιβολιών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Στέλλα Στόγια. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό και θιασάρχη είπαν την αλήθεια.

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης, το 2010 στο Θέατρο Μουσούρη, στην εισαγγελική πρόταση διατυπώνεται η άποψη ότι η πράξη δεν ολοκληρώθηκε «όχι επειδή με δική του βούληση τη σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα “ξενέρωσε”», σημείωσε η εισαγγελέας.

Επίσης παρατήρησε ότι η καταγγέλλουσα αναφέρει όλα τα περιστατικά που εξιστορεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις καταθέσεις της.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η ηθοποιός που έκανε την καταγγελία τον εκδικείται για στοιχεία και σημεία κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους, η Στέλλα Στόγια διερωτήθηκε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δεν συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δύο σειρές του Mega;». Όπως υπογράμμισε, η υπεράσπιση επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία της ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Για την πρώτη απόπειρα, το 2014, στο αυτοκίνητο του Πέτρου Φιλιππίδη στο Παλαιό Ψυχικό, η εισαγγελέας  σημείωσε πως η ηθοποιός είχε έπαθε κρίση. «Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιό του που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. “Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πώς δεν το έκανα. Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου”, μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορούμενου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν υπήρξε συναίνεση γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιό της. Πώς είναι δυνατόν, είπε η υπεράσπιση, για αυτό που της συνέβη να μην γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό και αυτό», σημείωσε η εισαγγελέας.

Kατά το κλείσιμο της αγόρευσής της σημείωσε: «Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση ο κατηγορούμενος, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει “όχι”. Και όταν άκουγε το “όχι”, γινόταν αγρίμι. Το “όχι” το άκουγε σαν “ναι”. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί τού λένε “όχι”. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, νόμιζε μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει· αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται “έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλο ατόμου”».

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο ώστε να ξαναμοιραστεί η πίτα, η εισαγγελέας είπε ότι το επιχείρημα δεν είναι πειστικό: «Σήμερα η υπεράσπιση με τα στοιχεία που κατέθεσε θεωρεί πως μας έφερε το κομματάκι που έλειπε από το παζλ. Όμως για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου απαιτείται ένας αρχηγός, ένας εγκέφαλος. Σε αυτό ο κατηγορούμενος δεν μας έδωσε οριστικές απαντήσεις. Πώς γνώριζαν οι αρχικές καταγγέλλουσες για την ιστορία των τριών φερόμενων θυμάτων; Αυτές οι κύριες [σ.σ. φερόμενα θύματα] αποφάσισαν να υποβάλουν εαυτούς σε μια οδυνηρή διαδικασία, να εκθέσουν την προσωπική τους ζωή για να πλήξουν τον κατηγορούμενο; Εθελόντριες, όπως λέει ο ίδιος; Τελικά μετά την αποκαθήλωση του κατηγορούμενου ξαναμοιράστηκε η πίτα;».

Στο «γιατί τώρα;» της υπεράσπισης, η εισαγγελέας απάντησε: «Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες. Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

26/10/2026 - 11:59μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ανάκληση μη ασφαλούς αλκοολούχου ποτού από απόσταγμα φράουλας

26/10/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Η ανώνυμη καταγγελία που «άνοιξε τα μάτια» των Αρχών – Με το νι και με το σίγμα οι πληροφορίες

26/10/2026 - 8:06μμ
Εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύουν τα λιμάνια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

26/10/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Χωριάτικο»: Χρήματα από trafficking «ξέπλενε» στους φούρνους η οργάνωση – Χειροπέδες και σε γνωστό πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ

26/10/2026 - 4:24μμ
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις επιζώντων του δεύτερου βαγονιού

26/10/2026 - 3:57μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι καταιγίδες έως τις 28 Οκτωβρίου

26/10/2026 - 12:44μμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Απολογούνται οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση φοροδιαφυγής – Αύριο η φερόμενη ηγετική ομάδα

26/10/2026 - 11:25πμ
O Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης (Φωτ.: facebook/ 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου

26/10/2026 - 10:10πμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε επιχείρηση με παλέτες – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

26/10/2026 - 8:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

14 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Ερντογάν: «Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε γκολ σε κανέναν» – Αιχμές στην ΕΕ για το τουρκολιβυκό

31 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Buholzer)

Ελβετία: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον Ρήνο – Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η αστυνομία

55 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

1 ώρα πριν
Ο Άντονι Αλμπανέζι στο βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στις 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Hellenic Club Sydney / Nick Bourdaniotis)

Αλμπανέζι: «Αδιανόητη η Αυστραλία χωρίς Ελληνοαυστραλούς» – Η Ελληνική Λέσχη Σίδνεϊ έγινε 100 ετών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV