pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την κατάληψη του Σολεντάρ ανακοίνωσε η Wagner

Ο επικεφαλής της διαβόητης εταιρείας μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ωστόσο ότι οι μάχες συνεχίζονται σε κάποιους τομείς του κέντρου της πόλης

11/01/2023 - 12:26μμ
Γυναίκα στην πόλη Shevchenkove της περιοχής του Χαρκόβου, περπατά δίπλα σε κρατήρα που δημιουργήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό (Φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)

Γυναίκα στην πόλη Shevchenkove της περιοχής του Χαρκόβου, περπατά δίπλα σε κρατήρα που δημιουργήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό (Φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε σήμερα πως οι μαχητές του κυρίευσαν την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από σφοδρές εχθροπραξίες εδώ και αρκετές εβδομάδες, προσθέτοντας πως συνεχίζουν να δίνονται μάχες σε «αστικό περιβάλλον», σε κάποιους τομείς στο κέντρο της.

«Μονάδες της Βάγκνερ έχουν πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της Σολεντάρ», διαβεβαίωσε ο κ. Πριγκόζιν μέσω ανακοίνωσης της υπηρεσίας Τύπου της εταιρείας του που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο το ότι ακόμη και ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες στο κέντρο καθιστά μάλλον αβέβαιο το κατά πόσον η Βάγκνερ και ο ρωσικός στρατός κυρίευσαν πράγματι «όλη» τη Σολεντάρ. Το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον ισχυρισμό με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο επικεφαλής της διαβόητης εταιρείας μισθοφόρων ανέφερε ακόμη πως μένει να ανακοινωθεί «ο αριθμός των αιχμαλώτων πολέμου» εντός της ημέρας.

Η Βάγκνερ ανέφερε χθες βράδυ μέσω Telegram πως έδωσε στους περικυκλωμένους ουκρανούς στρατιωτικούς στη Σολεντάρ προθεσμία να παραδοθούν ως τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο διάγγελμά του χθες βράδυ, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για «πολύ τεταμένη» κατάσταση.

Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε πως οι μάχες συνεχίζονταν και ότι «παρά τις απώλειές του, ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται», όπως το έθεσε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, κατά την οποία το μέτωπο ήταν «σπαρμένο πτώματα επιτιθέμενων».

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έκανε από την πλευρά του χθες το πρωί λόγο περί «τακτικών προελάσεων» Ρώσων στρατιωτών και μισθοφόρων της Βάγκνερ στη Σολεντάρ, αναγνωρίζοντας πως «πιθανόν» είχαν «τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους» της ισοπεδωμένης πόλης. Σκοπός των ρωσικών δυνάμεων είναι να θέσουν σε κλοιό την Μπαχμούτ, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, και να κόψουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και τις επικοινωνίες.

Οι μάχες επικεντρώνονται σε αλατωρυχεία που έπαψαν να χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Στις στοές τους μπορούν να καταφύγουν ισχυρές δυνάμεις.

Από τη σκοπιά του Κρεμλίνου, η κατάληψη της Σολεντάρ και της Μπαχμούτ θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το Ντονμπάς — πρόκειται για διακηρυγμένο στόχο αυτής που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» από την 24η Φεβρουαρίου 2022, που οδεύει πλέον να συμπληρώσει έναν χρόνο.

«Η Σολεντάρ είναι και θα είναι πάντα ουκρανική»

Η πόλη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας «είναι και θα είναι πάντα ουκρανική», ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, λίγη ώρα αφού η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner επεσήμανε ότι ελέγχει την πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Μπαχμούτ, πόλη της Ουκρανίας που οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν από το περασμένο καλοκαίρι.

«Η Σολεντάρ είναι και θα είναι πάντα ουκρανική!», ανακοίνωσε στο Telegram ο ουκρανικός στρατός, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι αληθές» ότι ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν μπόρεσε να βρεθεί εντός των αλατωρυχείων της πόλης Σολεντάρ, όπως ισχυρίσθηκε μέσω φωτογραφίας του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti.

«Δεν βιάζεται» το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι δεν πρέπει να κηρυχθεί «βεβιασμένα» ρωσική νίκη στην πόλη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, λίγη ώρα αφού η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner ανακοίνωσε ότι έχει τον έλεγχο της πόλης, έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωση που διέψευσε ο ουκρανικός στρατός.

«Δεν πρέπει να βιαζόμαστε.

Ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», δήλωσε από την Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ περιοριζόμενος να κάνει λόγο για «μία θετική δυναμική στην πρόοδο» των ρωσικών δυνάμεων και για «φανταστικό ηρωισμό» των Ρώσων στρατιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

26/11/2025 - 10:20μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στους φλεγόμενους ουρανοξύστες στο Tai Po του Χονγκ Κονγκ, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε από τα μπαμπού – 36 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

26/11/2025 - 9:14μμ
Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό «διάγγελμα» των στρατιωτικών (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στη Γουινέα-Μπισάου: Στρατός στην εξουσία, πρόεδρος υπό κράτηση

26/11/2025 - 8:26μμ
Ουκρανοί κοιτούν τις ζημιές σε εννιαώροφη πολυκατοικία μετά από ρωσικό πλήγμα στη διάρκεια της νύχτας. Κίεβο, 25 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη Reuters: Ρωσικό non-paper η βάση του αμερικανικού σχεδίου για την Ουκρανία

26/11/2025 - 7:38μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμη επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη εν μέσω φονικών πλημμυρών

26/11/2025 - 5:34μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Διπλωματικά παζάρια, ρωσική κλιμάκωση και αβέβαιη εκεχειρία

26/11/2025 - 2:56μμ
Ουκρανές ανάβουν κεριά σε αυτοσχέδιο βωμό στο Κίεβο για τους  νεκρούς στρατιώτες και εθελοντές που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Μόσχα συμφώνησε σε μερικές παραχωρήσεις – Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γουίτκοφ στη Ρωσία

26/11/2025 - 10:20πμ
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

26/11/2025 - 8:35πμ
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

25/11/2025 - 11:57μμ
Η άτυχη οικογένεια σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τοξικό εντομοκτόνο πέθανε η τουρκογερμανική οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη

25/11/2025 - 10:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μπλακ άουτ στο Βελιγράδι και ήττα για τον Ολυμπιακό

16 λεπτά πριν
Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

37 λεπτά πριν
Στον Ποταμό Κέρκυρας, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος)

Η Κέρκυρα στο έλεος της «Adel»: Νέα κακοκαιρία, πλημμύρες και αγωνία

1 ώρα πριν
«Μνημείο τραγωδίας των Ελλήνων του μικρασιατικού Πόντου 1916-1923» στο Γιεσεντουκί (πηγή: yandex.ru)

Γιεσεντουκί: Η «μικρή Ελλάδα» του Ρωσικού Νότου

1 ώρα πριν
Πυροσβέστες επιχειρούν στους φλεγόμενους ουρανοξύστες στο Tai Po του Χονγκ Κονγκ, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)

Η τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε από τα μπαμπού – 36 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

2 ώρες πριν
Στην Ερμού, οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών. Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κάτι κινείται στον Κεραμεικό: Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών ετοιμάζονται…

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign