pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Μετά από 15 γύρους, ο Μακάρθι εξελέγη τελικά πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Υποχώρησαν τελικά οι «αντάρτες» βουλευτές που εμπόδιζαν την εκλογή του

7/01/2023 - 10:45πμ
Στο κέντρο, ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων Κέβιν Μακάρθι, που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από 14 άκαρπες ψηφοφορίες (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Στο κέντρο, ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων Κέβιν Μακάρθι, που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από 14 άκαρπες ψηφοφορίες (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι εξελέγη πριν από λίγο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή από πολύ μεγάλες εντάσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών.

Έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις και εκτεταμένες υποχωρήσεις, η ομάδα των «τραμπιστών ανταρτών» βουλευτών που εμπόδιζε την εκλογή του 57χρονου από την Καλιφόρνια υποχώρησε τελικά βάζοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο που δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία 160 χρόνια και προμηνύει πολύ έντονες αντιπαραθέσεις στο Σώμα τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο 57χρονος από την Καλιφόρνια υπέστη μια τελευταία ταπείνωση όταν ο βουλευτής Ματ Γκατζ αποφάσισε να τηρήσει αποχή κατά τη 14η ψηφοφορία, προκαλώντας μια συμπλοκή στην οποία ο συνάδελφός του Ρεπουμπλικανός Μάικ Ρότζερς χρειάστηκε να απομακρυνθεί με χρήση σωματικής δύναμης.

Η νίκη του Μακάρθι στη 15η ψηφοφορία έβαλε τέλος στην πιο βαθιά δυσλειτουργία του Κογκρέσου σε πάνω από 160 χρόνια, κατέδειξε όμως και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ως επικεφαλής μιας ισχνής και βαθιά πολωμένης πλειοψηφίας.

Κέρδισε τελικά με ψήφους 216-212. Κατάφερε να εκλεγεί με λιγότερες από τις μισές ψήφους των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων επειδή έξι βουλευτές του ίδιου του κόμματός του δεν ψήφισαν, δεν υποστήριξαν μεν τον Μακάρθι, αλλά και δεν ψήφισαν υπέρ ενός άλλου υποψηφίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Κέβιν Μακάρθι καλώντας τον να «κυβερνήσει υπεύθυνα και προς το συμφέρον των Αμερικανών».

Οι παραχωρήσεις του νέου προέδρου, που περιλαμβάνουν μεγάλες περικοπές δημοσίων δαπανών και άλλες περικοπές, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω αναταραχή τους επόμενους μήνες, ιδίως αν το Κογκρέσο χρειαστεί να συγκατατεθεί σε μια περαιτέρω αύξηση της ικανότητας δανεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών που ανέρχεται τώρα στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Την τελευταία δεκαετία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατ΄επανάληψη κλείσει τμήματα της κυβέρνησης και έχουν σπρώξει την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στο χείλος της χρεοκοπίας στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν μεγάλες περικοπές δαπανών, συνήθως χωρίς επιτυχία.

Η καθυστερημένη νίκη του Μακάρθι σημειώθηκε την επομένη από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν ένας βίαιος όχλος εφόρμησε στο Κογκρέσο στην προσπάθεια να ανατρέψει την εκλογική ήττα του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Πράσινο φως» στον κυβερνητικό ανασχηματισμο που πρότεινε ο Μιχαήλ Μισούστιν

19/10/2026 - 12:14μμ
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντριου Φ. Πάζντερ (φωτ.: European Union, 2026 / Claudio Centonze/Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 (CC BY 4.0))
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλές για «καταστροφικά» αντίποινα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίσει την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών

19/10/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

18/10/2026 - 10:42μμ
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

18/10/2026 - 8:00μμ
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

18/10/2026 - 7:36μμ
Το άγαλμα της Δημοκρατίας με κίτρινο γιλέκο, μετά τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τα αιτήματα, οι άνθρωποι και η κλιμάκωση της βίας

18/10/2026 - 6:53μμ
Διαδηλωτές με αλβανικές σημαίες αντιπαρατίθενται με αστυνομικούς στα Τίρανα, στις 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra).
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα επεισόδια στα Τίρανα και επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

18/10/2026 - 5:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά» (φωτ. αρχείου: facebook.com/Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»)

Μ&Π Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»: Ελάτε για χορό και γυμναστική

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Πράσινο φως» στον κυβερνητικό ανασχηματισμο που πρότεινε ο Μιχαήλ Μισούστιν

27 λεπτά πριν
Αρμένιοι φορτώνουν τα υπάρχοντα και τα παιδιά τους σε κάρα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (φωτ.: armeniangenocide100.gr)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Παρουσιάζεται η αγγλική έκδοση του έργου «Το Μεγάλο Έγκλημα» του Αράμ Αντονιάν

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Cadet, Junior & U21: Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κολωνίας - Verein der Griechen aus Pontos in Köln/Facebook)

Γερμανία: Η αγάπη για την παράδοση, τη μουσική και τον χορό ένωσε τους Πόντιους του Ρόιτλινγκεν και της Κολωνίας

2 ώρες πριν
(Πηγή: Αρχείο Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού/ ΓΕΣ)

Γιαννιτσά 1912: Η κρισιμότερη σύγκρουση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου που έκρινε την τύχη της Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV